Skip to main content

Sampai hati Kak Diana

Assalamualaikum....


2 bulan yang lalu...

"ini entry saya sayang terakhir..
tak tahu la bila lagi saya akan
menulis di blog kesayangan saya ni...
selamat tinggal kawan2..."

aku pun buang je la link
dia dari bloglist..

selepas 2 bulan....

"hai kak diana..
dah lama kak diana tak datang blog saya..
sampai hati..sedih tau!"

kalau ada depan mata aku cekik2 dah budak nih!


sekian..

Comments

  1. hak3.rasa cam penah buat je entry mcm tu.. :D

    ReplyDelete
  2. a'ah ek kenapa suka buat entry byebye goodbye...

    kan dah org tak dtg betul2...=P

    ReplyDelete
  3. sampai hati kak diana hari2 singgah blog saya,,,
    heheehhehe,,,,gurau je,,gurau je,,,
    taknak kena cekik,,,
    heheheheheh

    ReplyDelete
  4. hehehe...hanye mampu tersenyum..

    ReplyDelete
  5. hehe...kak jgn cekik kak...nnt jd kes bunuh lak..hehe(gurau jew)

    ReplyDelete
  6. moh kita cekit die ramai2...he3

    ReplyDelete
  7. sampai hati :(
    ok.bai <--- sila cekik sy skrg.. huhu

    ReplyDelete
  8. hahaha nak tolong cekik kan jugak.

    ReplyDelete
  9. Kena cekik lagi tambah lah senget hahaha..mcm tu pun ade ke..lol

    ReplyDelete
  10. Buat penat jer cekik. Baik tembak terus!

    hahahahaha

    ReplyDelete
  11. erk! camtu pulak..
    cekikkan aje..hehe :p

    ReplyDelete
  12. meh nak tolong cekik! hikhik..cekikkkkkkk :)

    ReplyDelete
  13. hahaha...adik yg mana tuh?klu takmo cekik gigit je

    ReplyDelete
  14. entri camtu selalunya gimik jer.. nak minta perhatian @ down dgn anonymous yg kritik dorang.

    ReplyDelete
  15. hahaha.... entry nie berjaya buat deno gelak sorang2 la kak! kalau deno pun deno cekik budak tu... haha :p

    ReplyDelete
  16. kihkihkih..nk manjo2 la tuuu :D

    ReplyDelete
  17. ish3... dah ckp goodbye blh plak dtg blk...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …