REVIEW ATAU PROMOTE?

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
esok cuti kan???boleh la tidur lewat sikit malam ni..kan??



malam ni aku nak ceita sikit tentang
review blog.aku bukan pandai sangt pun
review2 dan promote2 blog ni...
tapi sambil review dan promote aku jugak
belajar sesuatu dari blog2 tu..

Korang yang nak berjinak2 untuk review
dan promote blog orang,
mula2 sekali korang kena tahu
beza antara review dan promote..

kalau kita review,
kita cerita tentang apa yang kurang dan terlebih
dalam satu2 blog tu..
Jangan lupa jugak untuk cadangkan apa
yang lebih baik untuk blog tersebut..

Promote pulak korang cuma
bercerita tentang kebaikan blog tersebut..
ceritakan yang indah2 dan yang elok2
saja tentang blog itu
supaya pengunjung lain tertarik untuk
singgah ke blog yang korang promote.

tapi sambil review kita jugak
secara tak langsung mempromosikan blog tersebut..
sebab itu ramai blogger
suka kalau ada blogger lain yang
sudi review blog dia..
sapa tak suka..kan??


sekian...

##ini entry lama diulang tayang...untuk panduan blogger2 sekalian..
Previous
Next Post »

31 komen disini

Click here for komen disini
Kak Aya
admin
25 October 2011 at 21:35 ×

betul, kak aya suka kalau orang revoew blog kak aya, dapat tau kat mana yang boleh diimprovekan lagi.

Reply
avatar
25 October 2011 at 21:40 ×

betuuuuuuul
suke lah
kekekeke
dan byk kebaikannye..=]

give and take!

Reply
avatar
25 October 2011 at 21:43 ×

best kan kalau blog kne review.. lalalala~

Reply
avatar
Aku Ibu Muda
admin
25 October 2011 at 21:50 ×

tunggu kak diana review blog wani jugak la...

heheeee

Reply
avatar
atuk
admin
25 October 2011 at 21:53 ×

Assalamualaikum Diana

seronoknya kalau Diana review PHD
he he...
kalau beri komen membena lagi saya suka....

Wassalam

Reply
avatar
25 October 2011 at 21:53 ×

haaa! saya dah lama nak cakap pasal benda neh. hehe

Reply
avatar
Yana Houry
admin
25 October 2011 at 21:54 ×

sangat suke!! lagi2 kalau akak review blog yana...hehehe...

Reply
avatar
Niza Romli
admin
25 October 2011 at 21:54 ×

ye tak ye jgk kan?

kak! review dan promote blog saya bule? ekeke

Reply
avatar
hyz
admin
25 October 2011 at 22:04 ×

thanx 4 tips... tgh berkira2 nak tunaikan permintaan blogger2 utk review blog depa. tapi takut2 g kowt.. hahaha...

Reply
avatar
Syuxer
admin
25 October 2011 at 22:13 ×

betul pe akak cakap..ada beza review ngan promote hehe..review lebih better dari promote hehe..secara tak langsung, blog yang direview akan menghargai kritikan secara pro

Reply
avatar
Ati Masrif
admin
25 October 2011 at 22:17 ×

suka gak..
tapi tak siapa sudi review
blog comot kak ati tu ..


p/s: jom kita gali sape GW
tu sampai ketemu :)

Reply
avatar
YanaMIB
admin
25 October 2011 at 22:19 ×

Sy pn sukaaa org review blog sy..rs mcm dihargai sgt2...hihi. =)

Reply
avatar
Ezad Skytech
admin
25 October 2011 at 22:25 ×

kalau blog direview..tahu la apa yang kurang kat blog kita tu kan...boleh la improve kan dari situ...:)

Reply
avatar
25 October 2011 at 22:38 ×

mudah sikit klau trus wt review ^^

Reply
avatar
Ujie
admin
25 October 2011 at 22:50 ×

iyelah..lepas akak review blog saya dulu, barulah ramai yg jenguk blog saya.

terima kasih byk2!!!

Reply
avatar
sis92
admin
25 October 2011 at 22:50 ×

ye,,sis juga suka kalau orang review..
komen2 tu boleh amik dari sudut positif :)

Reply
avatar
kizmyself
admin
25 October 2011 at 23:05 ×

blog saya tak pernah direview..kalau view tu hari2 ada..huhu

Reply
avatar
25 October 2011 at 23:13 ×

hehehe..fiza main hentam je review and promote..

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
26 October 2011 at 00:26 ×

mestilah suka,tapi malu blog mencarut ntah apa2..hehee

Reply
avatar
26 October 2011 at 01:48 ×

haha pasal ni yang nak buat tergelak ni. Ada sorang tu tak reti nak review tapi konon2 nak review jugak. Tajuk entry besar nesar review tapi sekali tetak banner, bagitau nama penuh dan link. last sekali dia cakap kalau nak kenal, klik link tu.

Hahahah selember je saya komen "eh mana reviewnya??" tak tau dia terasa ke idak..

Reply
avatar
ctk
admin
28 October 2011 at 10:02 ×

ct pOn suke..hihihi..tp xcukup hebat lg kOT org nk reviewkan ...tggu jer lah..hehehe

Reply
avatar
21 February 2013 at 19:34 ×

kta suka kalu direview.. blh gak mama perbaiki nlog.. kalu dok puji je.. nnt yg kembang hanya lah idung yg sedia ada kembang... haha..i

Reply
avatar
Bui Junaidi
admin
21 February 2013 at 19:49 ×

KALAU KENA PROMOTE MMG SENYUM2 SORANG DPN PC..HAHAHA

Reply
avatar
Ujie
admin
21 February 2013 at 20:41 ×

Rasanya ramai gak yg keliru. Sbb biasa sebut review, tapi takde pun pendapat dari sudut yg negatif atau bg cdgn. Cuma nyatakan yg baik2 je.

Reply
avatar
aSmiDar
admin
21 February 2013 at 20:45 ×

Suke jugak direview..
Wlpon pemls amat men update..hehe

Reply
avatar
ieda immi
admin
21 February 2013 at 21:00 ×

D !

bila nak promote blog ieda ! ...
ngehx3 ... ;))

Reply
avatar
Isabel Diaz
admin
21 February 2013 at 21:19 ×

Saya pandai promo tapi tak pandai review. Saya jarang kena review. Sedih =(

Reply
avatar
Myra Jay
admin
22 February 2013 at 00:56 ×

Myra pn suka klau org review blog.. At least jika ada kekurangan kita improve kan..

Reply
avatar
Allene
admin
18 November 2014 at 15:12 ×

betul tu... setuju... =D

Reply
avatar
Mad Parihh
admin
18 November 2014 at 23:37 ×

2 dalam 1 . mcam mula2 hari tu akak promote blog saya . hehee

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment