Breaking

Thursday, 21 February 2013

REVIEW ATAU PROMOTE?

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
esok cuti kan???boleh la tidur lewat sikit malam ni..kan??



malam ni aku nak ceita sikit tentang
review blog.aku bukan pandai sangt pun
review2 dan promote2 blog ni...
tapi sambil review dan promote aku jugak
belajar sesuatu dari blog2 tu..

Korang yang nak berjinak2 untuk review
dan promote blog orang,
mula2 sekali korang kena tahu
beza antara review dan promote..

kalau kita review,
kita cerita tentang apa yang kurang dan terlebih
dalam satu2 blog tu..
Jangan lupa jugak untuk cadangkan apa
yang lebih baik untuk blog tersebut..

Promote pulak korang cuma
bercerita tentang kebaikan blog tersebut..
ceritakan yang indah2 dan yang elok2
saja tentang blog itu
supaya pengunjung lain tertarik untuk
singgah ke blog yang korang promote.

tapi sambil review kita jugak
secara tak langsung mempromosikan blog tersebut..
sebab itu ramai blogger
suka kalau ada blogger lain yang
sudi review blog dia..
sapa tak suka..kan??


sekian...

##ini entry lama diulang tayang...untuk panduan blogger2 sekalian..

31 comments:

  1. betul, kak aya suka kalau orang revoew blog kak aya, dapat tau kat mana yang boleh diimprovekan lagi.

    ReplyDelete
  2. betuuuuuuul
    suke lah
    kekekeke
    dan byk kebaikannye..=]

    give and take!

    ReplyDelete
  3. best kan kalau blog kne review.. lalalala~

    ReplyDelete
  4. tunggu kak diana review blog wani jugak la...

    heheeee

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Diana

    seronoknya kalau Diana review PHD
    he he...
    kalau beri komen membena lagi saya suka....

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. haaa! saya dah lama nak cakap pasal benda neh. hehe

    ReplyDelete
  7. sangat suke!! lagi2 kalau akak review blog yana...hehehe...

    ReplyDelete
  8. ye tak ye jgk kan?

    kak! review dan promote blog saya bule? ekeke

    ReplyDelete
  9. thanx 4 tips... tgh berkira2 nak tunaikan permintaan blogger2 utk review blog depa. tapi takut2 g kowt.. hahaha...

    ReplyDelete
  10. betul pe akak cakap..ada beza review ngan promote hehe..review lebih better dari promote hehe..secara tak langsung, blog yang direview akan menghargai kritikan secara pro

    ReplyDelete
  11. suka gak..
    tapi tak siapa sudi review
    blog comot kak ati tu ..


    p/s: jom kita gali sape GW
    tu sampai ketemu :)

    ReplyDelete
  12. Sy pn sukaaa org review blog sy..rs mcm dihargai sgt2...hihi. =)

    ReplyDelete
  13. kalau blog direview..tahu la apa yang kurang kat blog kita tu kan...boleh la improve kan dari situ...:)

    ReplyDelete
  14. mudah sikit klau trus wt review ^^

    ReplyDelete
  15. iyelah..lepas akak review blog saya dulu, barulah ramai yg jenguk blog saya.

    terima kasih byk2!!!

    ReplyDelete
  16. ye,,sis juga suka kalau orang review..
    komen2 tu boleh amik dari sudut positif :)

    ReplyDelete
  17. blog saya tak pernah direview..kalau view tu hari2 ada..huhu

    ReplyDelete
  18. hehehe..fiza main hentam je review and promote..

    ReplyDelete
  19. mestilah suka,tapi malu blog mencarut ntah apa2..hehee

    ReplyDelete
  20. haha pasal ni yang nak buat tergelak ni. Ada sorang tu tak reti nak review tapi konon2 nak review jugak. Tajuk entry besar nesar review tapi sekali tetak banner, bagitau nama penuh dan link. last sekali dia cakap kalau nak kenal, klik link tu.

    Hahahah selember je saya komen "eh mana reviewnya??" tak tau dia terasa ke idak..

    ReplyDelete
  21. ct pOn suke..hihihi..tp xcukup hebat lg kOT org nk reviewkan ...tggu jer lah..hehehe

    ReplyDelete
  22. kta suka kalu direview.. blh gak mama perbaiki nlog.. kalu dok puji je.. nnt yg kembang hanya lah idung yg sedia ada kembang... haha..i

    ReplyDelete
  23. KALAU KENA PROMOTE MMG SENYUM2 SORANG DPN PC..HAHAHA

    ReplyDelete
  24. Rasanya ramai gak yg keliru. Sbb biasa sebut review, tapi takde pun pendapat dari sudut yg negatif atau bg cdgn. Cuma nyatakan yg baik2 je.

    ReplyDelete
  25. Suke jugak direview..
    Wlpon pemls amat men update..hehe

    ReplyDelete
  26. D !

    bila nak promote blog ieda ! ...
    ngehx3 ... ;))

    ReplyDelete
  27. Saya pandai promo tapi tak pandai review. Saya jarang kena review. Sedih =(

    ReplyDelete
  28. Myra pn suka klau org review blog.. At least jika ada kekurangan kita improve kan..

    ReplyDelete
  29. 2 dalam 1 . mcam mula2 hari tu akak promote blog saya . hehee

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

Adbox