Thursday, 21 February 2013

REVIEW ATAU PROMOTE?

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
esok cuti kan???boleh la tidur lewat sikit malam ni..kan??



malam ni aku nak ceita sikit tentang
review blog.aku bukan pandai sangt pun
review2 dan promote2 blog ni...
tapi sambil review dan promote aku jugak
belajar sesuatu dari blog2 tu..

Korang yang nak berjinak2 untuk review
dan promote blog orang,
mula2 sekali korang kena tahu
beza antara review dan promote..

kalau kita review,
kita cerita tentang apa yang kurang dan terlebih
dalam satu2 blog tu..
Jangan lupa jugak untuk cadangkan apa
yang lebih baik untuk blog tersebut..

Promote pulak korang cuma
bercerita tentang kebaikan blog tersebut..
ceritakan yang indah2 dan yang elok2
saja tentang blog itu
supaya pengunjung lain tertarik untuk
singgah ke blog yang korang promote.

tapi sambil review kita jugak
secara tak langsung mempromosikan blog tersebut..
sebab itu ramai blogger
suka kalau ada blogger lain yang
sudi review blog dia..
sapa tak suka..kan??


sekian...

##ini entry lama diulang tayang...untuk panduan blogger2 sekalian..

31 comments:

Kak Aya said...

betul, kak aya suka kalau orang revoew blog kak aya, dapat tau kat mana yang boleh diimprovekan lagi.

aimie amalina said...

betuuuuuuul
suke lah
kekekeke
dan byk kebaikannye..=]

give and take!

faridah nazurah said...

best kan kalau blog kne review.. lalalala~

Aku Ibu Muda said...

tunggu kak diana review blog wani jugak la...

heheeee

atuk said...

Assalamualaikum Diana

seronoknya kalau Diana review PHD
he he...
kalau beri komen membena lagi saya suka....

Wassalam

Fathiah Hamim said...

haaa! saya dah lama nak cakap pasal benda neh. hehe

Yana Houry said...

sangat suke!! lagi2 kalau akak review blog yana...hehehe...

Niza Romli said...

ye tak ye jgk kan?

kak! review dan promote blog saya bule? ekeke

hyz said...

thanx 4 tips... tgh berkira2 nak tunaikan permintaan blogger2 utk review blog depa. tapi takut2 g kowt.. hahaha...

Syuxer said...

betul pe akak cakap..ada beza review ngan promote hehe..review lebih better dari promote hehe..secara tak langsung, blog yang direview akan menghargai kritikan secara pro

Ati Masrif said...

suka gak..
tapi tak siapa sudi review
blog comot kak ati tu ..


p/s: jom kita gali sape GW
tu sampai ketemu :)

YanaMIB said...

Sy pn sukaaa org review blog sy..rs mcm dihargai sgt2...hihi. =)

Ezad Skytech said...

kalau blog direview..tahu la apa yang kurang kat blog kita tu kan...boleh la improve kan dari situ...:)

caliph shuriken said...

mudah sikit klau trus wt review ^^

Ujie said...

iyelah..lepas akak review blog saya dulu, barulah ramai yg jenguk blog saya.

terima kasih byk2!!!

sis92 said...

ye,,sis juga suka kalau orang review..
komen2 tu boleh amik dari sudut positif :)

kizmyself said...

blog saya tak pernah direview..kalau view tu hari2 ada..huhu

Azhafizah[フィザ] said...

hehehe..fiza main hentam je review and promote..

najihah sahami said...

dua2 mish suka...:)

Woofer Storm said...

mestilah suka,tapi malu blog mencarut ntah apa2..hehee

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

haha pasal ni yang nak buat tergelak ni. Ada sorang tu tak reti nak review tapi konon2 nak review jugak. Tajuk entry besar nesar review tapi sekali tetak banner, bagitau nama penuh dan link. last sekali dia cakap kalau nak kenal, klik link tu.

Hahahah selember je saya komen "eh mana reviewnya??" tak tau dia terasa ke idak..

ctk said...

ct pOn suke..hihihi..tp xcukup hebat lg kOT org nk reviewkan ...tggu jer lah..hehehe

mama maman aka yana said...

kta suka kalu direview.. blh gak mama perbaiki nlog.. kalu dok puji je.. nnt yg kembang hanya lah idung yg sedia ada kembang... haha..i

Bui Junaidi said...

KALAU KENA PROMOTE MMG SENYUM2 SORANG DPN PC..HAHAHA

Ujie said...

Rasanya ramai gak yg keliru. Sbb biasa sebut review, tapi takde pun pendapat dari sudut yg negatif atau bg cdgn. Cuma nyatakan yg baik2 je.

aSmiDar said...

Suke jugak direview..
Wlpon pemls amat men update..hehe

ieda immi said...

D !

bila nak promote blog ieda ! ...
ngehx3 ... ;))

Isabel Diaz said...

Saya pandai promo tapi tak pandai review. Saya jarang kena review. Sedih =(

Myra Jay said...

Myra pn suka klau org review blog.. At least jika ada kekurangan kita improve kan..

Allene said...

betul tu... setuju... =D

Mad Parihh said...

2 dalam 1 . mcam mula2 hari tu akak promote blog saya . hehee

Related Posts with Thumbnails