Khamis, 21 Februari 2013

REVIEW ATAU PROMOTE?

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
esok cuti kan???boleh la tidur lewat sikit malam ni..kan??



malam ni aku nak ceita sikit tentang
review blog.aku bukan pandai sangt pun
review2 dan promote2 blog ni...
tapi sambil review dan promote aku jugak
belajar sesuatu dari blog2 tu..

Korang yang nak berjinak2 untuk review
dan promote blog orang,
mula2 sekali korang kena tahu
beza antara review dan promote..

kalau kita review,
kita cerita tentang apa yang kurang dan terlebih
dalam satu2 blog tu..
Jangan lupa jugak untuk cadangkan apa
yang lebih baik untuk blog tersebut..

Promote pulak korang cuma
bercerita tentang kebaikan blog tersebut..
ceritakan yang indah2 dan yang elok2
saja tentang blog itu
supaya pengunjung lain tertarik untuk
singgah ke blog yang korang promote.

tapi sambil review kita jugak
secara tak langsung mempromosikan blog tersebut..
sebab itu ramai blogger
suka kalau ada blogger lain yang
sudi review blog dia..
sapa tak suka..kan??


sekian...

##ini entry lama diulang tayang...untuk panduan blogger2 sekalian..

29 komen disini:

Kak Aya berkata...

betul, kak aya suka kalau orang revoew blog kak aya, dapat tau kat mana yang boleh diimprovekan lagi.

aimie amalina berkata...

betuuuuuuul
suke lah
kekekeke
dan byk kebaikannye..=]

give and take!

faridah nazurah berkata...

best kan kalau blog kne review.. lalalala~

Aku Ibu Muda berkata...

tunggu kak diana review blog wani jugak la...

heheeee

atuk berkata...

Assalamualaikum Diana

seronoknya kalau Diana review PHD
he he...
kalau beri komen membena lagi saya suka....

Wassalam

Fathiah Hamim berkata...

haaa! saya dah lama nak cakap pasal benda neh. hehe

Yana Houry berkata...

sangat suke!! lagi2 kalau akak review blog yana...hehehe...

Niza Romli berkata...

ye tak ye jgk kan?

kak! review dan promote blog saya bule? ekeke

hyz berkata...

thanx 4 tips... tgh berkira2 nak tunaikan permintaan blogger2 utk review blog depa. tapi takut2 g kowt.. hahaha...

Syuxer berkata...

betul pe akak cakap..ada beza review ngan promote hehe..review lebih better dari promote hehe..secara tak langsung, blog yang direview akan menghargai kritikan secara pro

Ati Masrif berkata...

suka gak..
tapi tak siapa sudi review
blog comot kak ati tu ..


p/s: jom kita gali sape GW
tu sampai ketemu :)

YanaMIB berkata...

Sy pn sukaaa org review blog sy..rs mcm dihargai sgt2...hihi. =)

Ezad Skytech berkata...

kalau blog direview..tahu la apa yang kurang kat blog kita tu kan...boleh la improve kan dari situ...:)

caliph shuriken berkata...

mudah sikit klau trus wt review ^^

Ujie berkata...

iyelah..lepas akak review blog saya dulu, barulah ramai yg jenguk blog saya.

terima kasih byk2!!!

sis92 berkata...

ye,,sis juga suka kalau orang review..
komen2 tu boleh amik dari sudut positif :)

kizmyself berkata...

blog saya tak pernah direview..kalau view tu hari2 ada..huhu

Azhafizah[フィザ] berkata...

hehehe..fiza main hentam je review and promote..

najihah sahami berkata...

dua2 mish suka...:)

Woofer Storm berkata...

mestilah suka,tapi malu blog mencarut ntah apa2..hehee

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

haha pasal ni yang nak buat tergelak ni. Ada sorang tu tak reti nak review tapi konon2 nak review jugak. Tajuk entry besar nesar review tapi sekali tetak banner, bagitau nama penuh dan link. last sekali dia cakap kalau nak kenal, klik link tu.

Hahahah selember je saya komen "eh mana reviewnya??" tak tau dia terasa ke idak..

ctk berkata...

ct pOn suke..hihihi..tp xcukup hebat lg kOT org nk reviewkan ...tggu jer lah..hehehe

mama maman aka yana berkata...

kta suka kalu direview.. blh gak mama perbaiki nlog.. kalu dok puji je.. nnt yg kembang hanya lah idung yg sedia ada kembang... haha..i

Bui Junaidi berkata...

KALAU KENA PROMOTE MMG SENYUM2 SORANG DPN PC..HAHAHA

Ujie berkata...

Rasanya ramai gak yg keliru. Sbb biasa sebut review, tapi takde pun pendapat dari sudut yg negatif atau bg cdgn. Cuma nyatakan yg baik2 je.

aSmiDar berkata...

Suke jugak direview..
Wlpon pemls amat men update..hehe

ieda immi berkata...

D !

bila nak promote blog ieda ! ...
ngehx3 ... ;))

Isabel Diaz berkata...

Saya pandai promo tapi tak pandai review. Saya jarang kena review. Sedih =(

Myra Jay berkata...

Myra pn suka klau org review blog.. At least jika ada kekurangan kita improve kan..

Related Posts with Thumbnails