Skip to main content

PERGI STADIUM MAKNANYA SOKONG FAM??

Assalamualaikum....

Selamat malam...
sementara tunggu bola kejap lagi kita update dulu ye..
entry pun mesti citer pasal bola..
yang tak minat bola jangan terus tak nak baca ye..
mana tahu bila lepas baca terus minat bola..hehheh

malam ni akan berlangsung la perlawanan
antara TERENGGANU dan NEGERI SEMBILAN.
siapa pilihan korang??
dengar2 kat stadium sekarang ni penyokong
Terengganu ada 5x ganda dari penyokong Negeri sembilan

gambar 2 jam yang lepas

tapi jumlah penonton bukan jaminan
terengganu boleh menang...kan??
cuma yang tak sedapnya ada bunyi2 pulak
yang kata penonton yang pergi stadium tu tak
menyokong usaha untuk boikot pembelian tiket tu..
ni kes tiker mahal tu la..

serba salah jugak gitu kan sebab
mungkin yang pergi stadium tu sebab nak sokong
pasukan kesayangan depa..bukan berniat nak sokong FAM..
tak kan depa nak biar je pasukan depa bermain tanpa penyokong..
kan??jadi yang tak pi stadium tu tak payah la
nak kata depa yang kat stadium tu tak komited ka..
penyokong kuat FAM ka..niat depa tu kita tak tau..

Pasal penyokong Terengganu lebih ramai tu....
tak heran la..kan??sebab sebelum ni aku tengok
kat tv pun kalau game Negeri sembilan ni memang
penyokong depa tak pernah pun penuh stadium..
orang negeri sembilan tak ramai yang minat bola kot..
jadi kalau tiket murah pun belum
tentu la penyokong negeti sembilan
akan penuh kat stadium tu..

jangan marah ye...


sekian...

Comments

  1. sokong terengganu tau..hihi..

    ReplyDelete
  2. sokong tetap sokong kak.. team kegemaran la katakan..

    Semoga berbaloi la RM50 tu dgn corak permainan yg tidak membosankan..

    p/s: akak tahu tak cane nak tgk bola melalui internet? still kerja.. xdapt tgk bola..

    ReplyDelete
  3. oleh kerana team saya x masuk piala malaysia saya sokong peteh ganu peteh..

    ReplyDelete
  4. tanpa penyokong..xder guna maen bOla.hOhO..

    ReplyDelete
  5. hehehehe
    bola2

    wee..akak!mimi tunggu akak update resultnye ye

    hehhee =]

    ReplyDelete
  6. mmg pnyokong tganu ramai giler...ngan rombongan bas dorg..pergh...mmg dasat la...tp pape pun kite tggu jer jap lg cne..

    ReplyDelete
  7. hehehe..ambo sokong kelate selamanyo! ekeke

    ReplyDelete
  8. tak tao nak sokong mane ni..tdoq je lah..zzzzzz :)

    ReplyDelete
  9. hobin jang hobin..huwaa.tiket abes xdpt beli la kak..penat kawan fiza beratur 2hari..xdpt gak -_-'
    hope n9 menang >.<

    ReplyDelete
  10. sokong ganu..org ganu la katakan..hehe..penyokong ganu ramai tu sebab tiket utk penyokong ganu di berikan separuh subsidi kalau x silap le..

    ReplyDelete
  11. seronok tgk bola live kt stadium... rindu plak zaman kanak - kanak selalu pegi stadium tgk bolal

    ReplyDelete
  12. saya pun sokong ganu walaupun saya orang sabah.... yeahhhhh mendahului 1-0 nampaknya.. hee

    salam kunjung mengunjung.. ada masa jenguk2 lah blog Gen2Merah ye.. salam persahabatan.. (",)

    ReplyDelete
  13. tak tgk game ni..alahaiii

    slmt berhujung minggu sis..jgn masam2 ngan sy tau^^heheh

    ReplyDelete
  14. yang penuh tu sbb tiket subsidi kak..dengar ticket free pun banyak gak..teapi risau gak tgk stidum ramai nie..takut tahun depan naik RM70 plak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …