Skip to main content

Nuffnang!adil la konon...

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
seronok berblog hari ni???
ada be banyak seronok la...
kalau tak de be rasa malas je bak update entry kan??
tapi bukan aku la..
aku masih rajin seperti dulu..hahahah..
walaupun tak de be...:(

tak de be la aku bulan ni..
iklan kempen pun macam tak de je...
tapi pelik...duit setiap minggu naik...
dah boleh cashout dah..


ni bukan nak tayang2 dapat duit ye..
cuma aku nak tanya pendapat korang...

korang tau kan...
be tak diberi berdasarkan traffic yang tinggi
atau kekerapan kita update entry...
tak jugak atas sebab kita rajin bw atau tak...kan??
jadi kalu korang jadi aku yang
be agak payah nak melekat dan
iklan kempen langsung tak de adakah korang
akan beralih ke pengiklan yang lain..??

aku rajin tau bw sekarang ni..
sebab aku pikir kalau sampai hujung bulan
ni masih tak de be aku nak apply innity..
tu pun kalau layak..kan??
tak dapat tak pe la..
nak beralih ke iklan lain la pulak..
sebab nuffnang lebih suka bagi be
pada blog yang traffic 1,2 ratus sehari..
adil la konon!!


sekian...

Comments

  1. traffik bawah 50 pun ada BE bersepah kak

    *macam blog wani yg satu lg, tp kureng rajin nak hapdet...huhuuu

    ReplyDelete
  2. kalau rasa beralih arah lebih baik, mungkin itu lebih baik kot diana...

    nak cakap lebih pun saya tak tahu, sbb dgn nuff pun baru sekali je cash-out...huhu

    ReplyDelete
  3. ada sorang blogger-Roros, dia pun boleh dpt BE walaupun masa tu dah berminggu-minggu tak update & b/walking sbb tgh busy.
    dia pon pelik..

    ReplyDelete
  4. kita tak layak pon dapat BE...sedih

    ReplyDelete
  5. sejak letak iklan kat blog baru
    sekali je cah out..tu pun sib baik tak tumbuh janggut.hehe

    berblog sbb suka2 nak tambah kawan

    ReplyDelete
  6. erm psl be ne sbnrnya depend on pd survey yg kita jwb. akak dh nk msk 2 tahun ngn nuff.. so far, blog batman akak salu dpt be. penmerah mmg xde. hdh 2 bulan xde be langsung cz baru.muahahahahaaa

    ReplyDelete
  7. sy dapat kak :) kita tong2 dua nak? :P

    ReplyDelete
  8. bestnya kak...Sm x ponah pon dapat walaupun seposen...nufnang kedekut sgt..hehe

    ReplyDelete
  9. munna pun ada stu je BE ... dah lama tak dpt BE...yg peliknya masa jrg update dan bw du banyak pula BE masyuk

    ReplyDelete
  10. tula sy pn tak phm dgn nuffnag ni

    ReplyDelete
  11. mmg logik apa u said...sbb makin rajin makin kureng...kalau malassss tahap gaban...ada lak BE...tak paham

    ReplyDelete
  12. ntah bila org mcm sy ni boleh dapat sponsored post yg beribu riban tuu..huhu

    ReplyDelete
  13. saya sendiri pun pelik kak , kalau saya tak terlalu kejar traffic be singgah silih berganti tapi kalau saya terlalu kejar traffic , berbulan la saya x ada be..sebab tu skrg saya malas nak fikir pasal traffic , traffic x tinggi x [pe janji be sentiasa ada je...

    ReplyDelete
  14. setia pada yg satu je kak..biasalah tu..kadang2 ade rezeki..kadang2 tidak...kalau dapat,dapat..kalau tak dapat..bg dapat..hehe..

    ReplyDelete
  15. ye diana..klu trafik rendah mmg be melambak.kalau cam awak yg rajin bw, baik tukar kot?

    ReplyDelete
  16. Blog myra walaupun trafik 100-200 sehari, kekadang tu BE susah sangat nak lekat..

    Kalau lekat pun, tak sampai 2 minggu dah abes..huhuu..

    ReplyDelete
  17. pom takda be jugakkk....malas nak pikirrrr tapi hari2 tgk akaun nuffnang!! haha

    ReplyDelete
  18. akka pun tak paham cemana nuff tu bagi BE. dulu2 masa kakak teringin nak dpt BE depa tak bagi pun. padahal maa tu akka aktif blogging. sekarang ni bila dah tak pk pasal BE tetiba dapat la pulak. sekali tu terkejut tgk ada sampai 4-5 BE...apa2 pun kalau rasa nuff tak adil apply la pengiklan yg lain sama.

    ReplyDelete
  19. kdg2 tengok nasib blog.
    blog MDT tu baru jer dpt BE selepas setahun kering kontang..


    lg 1 kan..perasan tak? org2 yg dpt advertorial dr nuffnang sume blogger yg sama..yg itu, yg itu, yg itu..

    adil la konon..kehkeh!

    ReplyDelete
  20. bergantung pada usaha juga. :)

    ReplyDelete
  21. tu la akak..blog akak traffic sikit je pun..terkut jugak tetibe dapt 3 BE..tp alhamdulillah =)

    ReplyDelete
  22. best yer dpt dh..rezeki..tumpang seronok...hihi

    klau leh nk bw selalu...tp line cam siput sedut...hukhuk

    ReplyDelete
  23. saye pon dh mls nk pk pasal iklan ni kak.lantak lah.duet sy pon cm tu je.tension.

    ReplyDelete
  24. banyak juga yg diana dah dpt yer.. akak ni nak cecah 50 pun tak pernah merasa lagi.. he..he..

    ReplyDelete
  25. sy pon x penah merasa BE pdhal trafik bolehlah juga 100 ke atas..tp lantaklah malas nk fikir..yg penting enjoy blogging!

    ReplyDelete
  26. beralih je kak kalo dah nuff wat cmtu...

    *sy tggu duit cukup tok cash out then tgglkn nuff la kot

    ReplyDelete
  27. Atul traffic x lah tggi. Tp BE ada je. Pelik jgk. Tp BE x lah byk sgt kn. Ada lah sikit. HEHE.

    ReplyDelete
  28. dapat be,,tapi iklan tak kluar pon,,sobs sobs,,,

    ReplyDelete
  29. bila trafik saya <100 selama seminggu selalu je dpt BE...bila dah capai >200 trafik sehari skrg ni agak susah nak dapat

    ReplyDelete
  30. Tak pernah dpt BE. pernah cash out dan di burn.. kerana dikata saya klik sndiri.
    sedangkan tak pernah. maybe kawan2 kot...
    tah ler.. rajin buat BW jer...
    ni pun buat BW....
    huhu....
    apa2pun usha iklan..
    frust pk balik rm60 burn... wakaka....

    ReplyDelete
  31. sungguh mimi buta la
    dgn nuffnang2 ni kak
    sebb mimi xpakai ape2 pon
    heeeeee

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …