Skip to main content

Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011

Assalamualaikum....

Selamat malam semua...Kejap tadi buka je nuffnang..
wah!!!ada apa ni??tertanya2 sendiri...
rupanya ada Blog Award..


korang yang nak join boleh la calonkan blog2
kegemaran korang mengikut kategori..
hadiahnya pun nampak menarik..
klik la sini untuk pencalonan..



Tempoh pencalonan bermula 24 Oktober 2011,
dan pencalonan akan ditutup pada 11:59, 2 November 2011.


Selepas pencalonan ditutup,
blog
yang dicalonkan akan menjalani proses
pemilihan
oleh panel hakim untuk menentukan
finalis
yang akan meneruskan ke peringkat seterusnya - mengundi.


penaja nya pun hebat2...
tapi yang tak bestnya salah satu rakan penaja ialah TIGER.
bukan tiger yang dalam katun TIGER AND POOH tu ye..
tapi minuman keras TIGER.



Heheheh...
mula la aku was2 dah dengan nuffnang ni.

sekian...

Comments

  1. wah blog yang hebat2 bolehlah dicalonkan..

    saya blogger hijau lagi :)

    ReplyDelete
  2. td mmg ada dpt email..tp tak baca plak penaja dia.
    ni kena tanya org yg ahli dlm agama ni..

    ReplyDelete
  3. tgok gak tadi kat emel..huhu..malas la nak masuk..lagipun x berminat..hehe

    ReplyDelete
  4. haha...tiba2 rasa kerdil bila ada award camni.

    ReplyDelete
  5. wah..sapekah yg bakal tercalon nnty...

    ReplyDelete
  6. nak colan kan diri sendiri boleh tak ? kehkeh

    ReplyDelete
  7. rasanya patut kita banned nuffnang.. sebab takut duit yang kita dapat ada dari sumber tu

    ReplyDelete
  8. sis..nie ifa bru bkn nuffnang ifa..xde nampak nie..die baca n3 sis kot..hehe

    ReplyDelete
  9. kalau aku nak join aku tak tahu aku dalam kategori yang mana satu hahahaaha.. tak layak la diriku ini rasanya..:D

    ReplyDelete
  10. betul la ifa..
    dia dah buang gambar tiger tu...
    hehhehe

    ReplyDelete
  11. kerana penglibatan jenama arak la yg menyebabkan saya mengeluarkan nuffnang dari blog saya.. mungkin saya terburu2..tetapi saya tidak suka dlm ragu-ragu..

    ReplyDelete
  12. bagaimana pula jika dikatakan arak penyumbang kemajuan ekonomi negara? ;)

    ReplyDelete
  13. tak mampu nak join..heehee

    *lagi suka tiger kat zoo tu^^

    ReplyDelete
  14. hehe tk mo join , sbb dah tak gelihati dgn nuff

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …