Skip to main content

MEREKA DAH TAK SINGGAH BLOG NI LAGI...

Assalamualikum...

Selamat malam..
pernah kehilangan pembaca setia???
tipu la kalau tak pernah kan??
aku pun selalu mengalami benda ni..

Selalunya kalau pembaca setia lari
dah tentu la kesalahan tu pada kita sendiri kan??
mungkin kita tak cukup menjaga pembaca setia kita.
Entry kita semakin membosan kan..
dan mungkin yang membosankan tu
adalah kita sendiri,heheh...

kadang2 kita dah cukup menjaga dah..
tapi depa nak pergi jugak kan??
tak pe la..relakan saja..
bukan tak sedih,terkilan..ada semua rasa tu..
tapi apa lah yang kita boleh buat
kalau hubungan sebelum ni akrab tetiba
je depa nak menjauh dari kita..

kalau yang pergi tu setakat pengunjung yang
sesekali singgah je mungkin
tak la sedih sangt..
tapi yang akrab dan selalu
bercerita itu ini,tiba2 menjauh ada la jugak
aku rasa kecik hati..

cer mari sama2 kita
pikir balik ada lagi tak blogger yang
selalu singgah blog kita sejak awal2 kita berblog
dulu,tapi sekarang menyepi saja...??
jom kita kenang2 kan mereka..:)
aku selalu ingat kat depa...



sekian...

Comments

  1. As salam.aku pun ingat, lama tak singgahkan...

    ReplyDelete
  2. Sejak mula berblogging, blog senyum2 ni lah membawa keceriaan dan keakraban pd sy...hehe, rileks kak diana :)

    ReplyDelete
  3. alolo...sabar kak. blog sy takda pembaca yg setia..semuanya dtg n pergi ikut rasa sendiri. takpa laa...blog pun xglemer. hihi

    ReplyDelete
  4. hmm mayb diorng bz or owner blog ni jrng blogwalking? who knows :D

    ReplyDelete
  5. huuuuuu
    selaaaaluuu gak kenaaangkan
    pendam sowg2 je
    huuuu

    ReplyDelete
  6. kot mereka dah mmg tak berblog lagi?

    tapi kalau masih berblog..sedih jugak kan.
    apa boleh buat..suka tak boleh dipaksa.

    ReplyDelete
  7. saya baru lagi blom ada pembaca setia..tapi macam akak cakap takut2 kita tersalah cakap terkena pada pembaca kita.....kalau macam tu saya pernah terkena, blogger tu complain saya terasa..tu byk kali,..sebab tu la saya x g blog dia....tapi sekali sekal singgah la juga...kalau entri best cuma tak nak komen..hehehe

    ReplyDelete
  8. blog kb ramai yg da lari...hehhe..
    sb kb bz sgt, xsempat kunjung bals..

    ReplyDelete
  9. sabar diana..
    sjk saya kenal blog awk..sampai lani saya baca entry awk jika saya on9..cuma sjk saya dlm keadaan skrg..saya hanya lebih suka silent reader shj..

    mgkin yg lain2..ade sebab tersendiri utk tidak aktif skrg..aktif spt dulu2..

    pasti suatu hari nati..keakraban dlm alam siber akn kembali spt dahulu...:)

    ReplyDelete
  10. sy pun setakat ada 2 3 orang je pembaca setia, yg lain2 sekadar pengunjung
    tapi tak kisah la lagipun blog sy x glamer macam kak diana kan :)

    ReplyDelete
  11. rindu ayie tak?? lalalalal

    *xad kaitn sgn entry..hauhau

    ReplyDelete
  12. sedihnye cite die... ehee

    ReplyDelete
  13. kekadang sbb tak gi blog die

    ReplyDelete
  14. Aah ada jugak alami...tp majoritinya mmg dh x aktif blog or dh x menulis blog lg dh..sob sob =.=

    Eh akak jgn la jauhkn diri dr saya ye..hihi

    ReplyDelete
  15. rasanya zakwan punya blog banyak silent reader je... kira pembaca setia la jugak sebab setiap update je alhamdulillah diorang datang baca... tapi trafik zakwan rendah je.. mungkin yg selalu singgah tu kawan2 zakwan kat FB .. harap2 la diorang terus singgah sampaila zakwan berjaya dalam dunia blog nanti..hehe

    Jom la singgah Blog Zakwan pulak :)

    ReplyDelete
  16. akak jarang bw ke??/
    aih...nak rajin cemana lagi tak tahu la..
    heheheh

    ReplyDelete
  17. ye tak ye jugak.. sedih tu ape ye?? ehee

    ReplyDelete
  18. saya masih lg menjenguk akak..tp suka baca jer...lebih2 lagi kalau akak cerita pasal anak dara akak tu..

    ReplyDelete
  19. perkara biasa..cinta datang dan pergi..kawan pun datang dan pergi..yg tinggal hanya rindu yang tak bertepi..

    ReplyDelete
  20. biasalah tu sis.. sy pun dah kena camni jugak.. sedih jugak.. tapi nak buat cmne

    ReplyDelete
  21. haha...Takyahla harap sangat orang singgah blog kita..Apa yang penting kita tulis blog ni *ikhlas* untuk berkongsi..kan lagi best?
    ^_^

    ReplyDelete
  22. akak pun teringat..diorang semua menyepi..mana pegi tah..ramai yg dah surrender dgn dunia blog pun ada..

    ReplyDelete
  23. satu je nak kata,sis diana msih ingat sy tak??hehee

    walaupun sy jarang dtg sni..heheee dari dulu hingga kini

    ReplyDelete
  24. ni nak seru depa mai balik ke?hehe

    kalau sorg lari, ramai lagi yang datang blog akak la :)

    ReplyDelete
  25. ye..ramai sgt.biasanya mereka tu budak2 u.dah start msk blajar mereka kurai mai dah.ada tu dah kawen terus tak mai blog dah.ada yg busy buat entri seo..tak bw lah kot?entah la...mls pk lbh2

    ReplyDelete
  26. mgkin sbb dah tak aktif sgt lg. Ramai blogger yg saya kenal di awal berblog dulu dah tak aktif. Tp sekali sekala ada gak bertegur sapa di fb atau ym.

    ReplyDelete
  27. selalunya jenis yg dh tak aktif berblogging la kan.

    ReplyDelete
  28. aah adakalanya nak jejak mereka x ingat dah sbb link mereka dah x der .. sbb mereka juga x update entry huhu

    ReplyDelete
  29. ciktom rs blog ciktom mmg dh xsinggah..tp yg lama xsggh tumbuh yg baru..cuma xsama dgn blogger yg lama ms awal2 berblog..sntiasa rindu dgn diorg...hee...alhamdulillah ciktom ngan akak still berblog cuma ciktom je kurang aktif..busy..hee

    ReplyDelete
  30. Betul tu kak..kdg2 kita pun taktau nape dorang menyepi..selain dari entry yang membosankan mungkin dak mereka busy ngan aktiviti haria..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  31. betul2..adew la jugak..tp kebanyakkan dorang masih setia..arap kekal..hOhO..

    *ct jrg dtg blog ni sbb lupe nk blOglist kn..sbb tu banyak kOmen yang ct bg arini..arap tuan blOg jgn mrh ye..*skrg da blOglistkan..ary2 dtg lau smpat..hahahaha..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …