Skip to main content

Malas blogwalking!

Assalamualaikum...

Hari ni tak sempat nak buat entry banyak2
sebab ada banyak jejak yang perlu dibalas dulu..
kang kalau tak balas jejak ada yang marah..
dah la aku ni berapa kali
dah di cop blogger malas bw..
aku pun tak tahu nak bw macam mana lagi .
mungkin kena bw dari jam 8 pagi sampai 12 malam
kot baru orang tak dak bising2 dah...
nak suruh aku buat gitu,mintak maaf la ye..
aku ada rumahtangga yang nak di jaga...

kadang2 yang bising kata aku malas bw tu
bukan apa pun..sebab aku tak pi blog dia je..
terus dia cop aku malas bw..
aih..!!nak pi blog dia ja ka?blog orang lain tak payah pi ye??
blogger kat malaysia ni ada 10 orang ja ka??

tak kan aku nak singgah hari2 sedangkan hang
update entry pun seminggu 2 kali..
nak tinggal jejak pun bukan ada shoutbox.
tak kan nak komen 1 entry hang sampai 6,7 kali..
bila tengok jejak kita tak de dan2 cop kita ni malas bw..
apa2 je la...

tak de rumahtangga lagi
boleh la hang dok hadap blog je dan perasan rajin..
dah ada rumahtangga dan anak2 nanti
nak tengok la masih rajin ke tidak..


sekian..

Comments

  1. tak pernah lak orang kata camtu

    ReplyDelete
  2. saya kategori kurang rajin juga bw sebenarnya, tp blog diana ni selalu berupdate, jd selalu juga singgah.

    Kan saya rajin singgah di blog yg update time saya online, tu yg saper update time tak online, rasa bersalah gak tak pi jengah..huhu, tp masa tak mengizinkan, jd pi yg selalu tinggal jejak je lah...:)

    ReplyDelete
  3. Wahh!sampai mcm tu dia cop kak diana yer...be positif lah,kita semua ada komitmen..lain lah kalau full time blogger, dan tak ada keja lain..

    Btw, sabar je lah kak diana..satu hari dia akan sedar juga tu..

    ReplyDelete
  4. bw setakat yang termampu selagi tak habis bandwith broadband hehehe :)

    ReplyDelete
  5. sy pon malas nk bw..
    huhu~~
    tu xde rumahtangga nk d'jaga lg..^^

    ReplyDelete
  6. ade ke owg ckp cm tu kat akak?
    haiyoooo
    sabar la ye kak
    hmmm2..
    deme tu yg malas BW asenye
    hehehehe

    ReplyDelete
  7. saya sendiri pun kalau bw, kdg2 tak tinggal jejak langsung.

    baca entri..lps tu tak tau nak komen. terus keluar..lupa nak ke s/box.

    ReplyDelete
  8. Relax... PR pun kadang kala mls gak. Rumah tangga kene jg gak. Mcm gak gan keje.

    ReplyDelete
  9. hohoho...syabaq kak syabaq! saya pun jarang bw tapi sebab takdan...kita kerja, balik rumah walaupun takda anak tp laki nk kena bg perhtian jgk. Takleh la nk mengadap blog je :)

    kdg2 bodben yang buat hal...lembab. tapi bila ada masa free btl2 baru pi bw...:)

    ReplyDelete
  10. jgn mrh2 noh. nnt kureng cun;-)

    ReplyDelete
  11. ni hg marah kat sapa ni D..sabaq2, tak pa lah hg tk dan nk p blog depa..biaq cek p tgk depa..kih3

    ReplyDelete
  12. berajin2 dahulu..bermalas2 kemudian.kehkkehkeh

    ReplyDelete
  13. biar la ape org nak cakap pun kak.. hehehe buat masa ni sy tak pernah kene lak cop camtu

    ReplyDelete
  14. hehe aku suka 'lepak' kat blog yang selalu update.. macam blog ni lah.. kalau yang segan2 je nak update, aku sendiri segan nak datang n baca huu

    ReplyDelete
  15. hehe..ade gak orang yang camtu..suka2 jer label org malas BW..hehe..tapi pada sy akak ok jer..takde malas2 pung..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. wanie yang ade anak sedara ni pun dah rase mase nak online memang sangat terhad, tu pun belum ade suami n anak sendiri lagi..

    ReplyDelete
  17. betoi akak..yana lepas kawen ni terasa dah kurang masa lapang mcm dulu..walaupun dlu kerja, lepas kawen xkerja..tapi lagi byk keje nak buat bile xkerja...

    ReplyDelete
  18. hehe sabar je lah , bee pun sama dengan diana , mana boleh nak BW , anak2 3 org ni nak juga di suap makan segala , tp tk pe lah suka mai , tk suka tk boleh halang ..

    eh terluah perasaan lak hehe..

    ReplyDelete
  19. Eh! Eh! Sy pn kategori mls blogwalking jugakk..ngahaha..tp yelah, masing2 ada komitmen tersendiri..xleh nk samakan komitmen kita dgn org len...respect each other plisss =)

    ReplyDelete
  20. bw kalau ade mase free..takleh paksa sangat..traffic turun tu perkara biase..hehe..btw,sabar je la ape kate orang tu..happy blogging and happy blogwalking ye..

    ReplyDelete
  21. kihkihkih..macam2 hal ye..sabo je ;a..apa2pun saya sgt menhargai kak diana kita ni.. selalu je ada pada setiap n3 saya.. tang update 2x seminggu tu...hihihi.. terasa wooo... hahhaha..

    ReplyDelete
  22. kalau anak bagi kerjasama,rajinla blogwalking..lalala...

    ReplyDelete
  23. huhuhu,,,,
    maybe dia malas bw,,sebabtu dia tak tau,,camne peritnya nak balas sume blog huhuhuh,,,

    ReplyDelete
  24. macam xder life laen nk BW2 kan..hehe...ct BW sekadar termampu..ikOt line..hOhO..

    ReplyDelete
  25. tak kawin lg pun shera dh tak sempat nk blogwalking

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …