Skip to main content

MAISARA::alat solek

Assalamualikum...

Selamat petang semua..
ada yang mengantuk time ni??
jenuh la..dok jegil bijik mata nak tahan dari
tertutup tu..hehhehe...

Aku pun mengantuk jugak ni...
tapi nak tidur tu tak boleh la..
kang maisara buat kerja macam2 tau..
terutamanya barang mekap aku tu.penat la
nak beli lipstik tetiap bulan .

selalunya kalau nak keluar ka,
kalut la aku kat depan cermin dengan maisara ni..
apa benda yang aku letak kat muka aku
kena letak sama kat muka dia..
asal calit je sudah la..
lekat atau tak kat muka dia tu dia tak peduli...hahahah

kalau ada anak perempuan
macam tu la kan???
anak lelaki cemana pulak ye??
ada berebut barang mekap jugak ka???
heheheh

sekian...

Comments

  1. anak lelaki berebut gelang emas

    ReplyDelete
  2. anak lelaki biasanya berebut minyak rambut gamaknya hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha...macam mana la maisara bila besar nanti. mesti macam artiss!

    ReplyDelete
  4. biasa tgk kazen2 yg kecik2 mmg gitu la perangainya..dtg rmh sy kang tetibe tgk lipstik mcm hancur..tgk kt bibir kazen sy merah semcm smbl muka mcm x berslh lgsg..grrr~ ank laki kaco ayah dia bersiap la kot..haha~ =P

    ReplyDelete
  5. Anak2 perempuan selalunyaa gitu laa.. mesti nak calit2 sama.. tapi anak2 lelaki tak herannya..ngan ibunya bermekap nie. :)

    ReplyDelete
  6. anak lelaki bila ayah dia dah siap diapun sibuk ikut ayah masuk kete last2 tinggal ibu dia bersiap sorang2 dlm blk.. hik3!!!

    ReplyDelete
  7. anak lelaki sibuk nak sembur perfume.
    pening okeh!
    anak pempuan mmg gitu..=))

    ReplyDelete
  8. anak lelaki biasanya buat tak heran je...klu kita bersiap, dia sebok nk start enjin keta dah....haha...tengok anak buah camtu.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Diana

    Maisara nak lawa macam emak dia juga

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. hehe..betul2 alia pun mcm tu, tp anak2 lelaki semua tak kisah apa pun kalau nak keluar, pakai baju pun kena amikkan, jgn anak pompuan, semua nak pilih sendiri...

    ReplyDelete
  11. anak buah yana yang laki sibuk dengan minyak rambut & perfume...metroseksual nampak gayanye...jaga penampilan sgt baru 5 thn...hihi

    ReplyDelete
  12. haha..comel je.. maisara besar nanti mesti suka bersolek ni..^^

    ReplyDelete
  13. haha..comel je.. maisara besar nanti mesti suka bersolek ni..^^

    ReplyDelete
  14. kena ajar Maisara camner nak mekap ala kadar,yakni mekap jangan terlalu tebal..

    ReplyDelete
  15. anak sayer pun samer....kalo duk diam jer ader la aktivitinyer....suka sangat bukak hbag ambik lipstik tonyoh kat bibir habis bdk sumer pastu duk bergaya depan cermin senyum la aper la...sedar tak sedar habis lipsyic patah huhu...

    ReplyDelete
  16. mujur la maisara gegerl..

    kalo lelaki mcm tu, risau sgt..! hahaha

    ReplyDelete
  17. macam wanie kecik2 jugak..gincu warne merang pekat tu kalau g jln wajib nak pakai..:D

    petang ni pun xleh tdo..melayan si damia..

    ReplyDelete
  18. hehehee
    teringat mase mimi kecik2
    suke masuk bilik mak senyap2 lepas tu
    dok main make up mama
    lepas mama tgk

    ya Allah anak akuuuuuu!!!!
    hehehehe

    ReplyDelete
  19. tak merasa anak lelaki lagi , anak perempuan gitu ler ropanya ..

    ReplyDelete
  20. kecik2 maisara dah pandai bergaya..

    ReplyDelete
  21. hehee... anak dara kite pun cenggitu jugak, ape2 ibu pkai die nak. yg lelaki pun same, pasal follow kakak die la, even handbag kite pun diorg berebut. lipstik? hmmm... kalo x kakak patahkan adik yg bedal, tau lak tu cam ne nk pakai. yg upcoming ni x tau la pulak cam ne...

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …