MAISARA::alat solek

Assalamualikum...

Selamat petang semua..
ada yang mengantuk time ni??
jenuh la..dok jegil bijik mata nak tahan dari
tertutup tu..hehhehe...

Aku pun mengantuk jugak ni...
tapi nak tidur tu tak boleh la..
kang maisara buat kerja macam2 tau..
terutamanya barang mekap aku tu.penat la
nak beli lipstik tetiap bulan .

selalunya kalau nak keluar ka,
kalut la aku kat depan cermin dengan maisara ni..
apa benda yang aku letak kat muka aku
kena letak sama kat muka dia..
asal calit je sudah la..
lekat atau tak kat muka dia tu dia tak peduli...hahahah

kalau ada anak perempuan
macam tu la kan???
anak lelaki cemana pulak ye??
ada berebut barang mekap jugak ka???
heheheh

sekian...

Post a comment

22 Comments

  1. anak lelaki berebut gelang emas

    ReplyDelete
  2. anak lelaki biasanya berebut minyak rambut gamaknya hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha...macam mana la maisara bila besar nanti. mesti macam artiss!

    ReplyDelete
  4. biasa tgk kazen2 yg kecik2 mmg gitu la perangainya..dtg rmh sy kang tetibe tgk lipstik mcm hancur..tgk kt bibir kazen sy merah semcm smbl muka mcm x berslh lgsg..grrr~ ank laki kaco ayah dia bersiap la kot..haha~ =P

    ReplyDelete
  5. Anak2 perempuan selalunyaa gitu laa.. mesti nak calit2 sama.. tapi anak2 lelaki tak herannya..ngan ibunya bermekap nie. :)

    ReplyDelete
  6. anak lelaki bila ayah dia dah siap diapun sibuk ikut ayah masuk kete last2 tinggal ibu dia bersiap sorang2 dlm blk.. hik3!!!

    ReplyDelete
  7. anak lelaki sibuk nak sembur perfume.
    pening okeh!
    anak pempuan mmg gitu..=))

    ReplyDelete
  8. anak lelaki biasanya buat tak heran je...klu kita bersiap, dia sebok nk start enjin keta dah....haha...tengok anak buah camtu.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Diana

    Maisara nak lawa macam emak dia juga

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. hehe..betul2 alia pun mcm tu, tp anak2 lelaki semua tak kisah apa pun kalau nak keluar, pakai baju pun kena amikkan, jgn anak pompuan, semua nak pilih sendiri...

    ReplyDelete
  11. anak buah yana yang laki sibuk dengan minyak rambut & perfume...metroseksual nampak gayanye...jaga penampilan sgt baru 5 thn...hihi

    ReplyDelete
  12. haha..comel je.. maisara besar nanti mesti suka bersolek ni..^^

    ReplyDelete
  13. haha..comel je.. maisara besar nanti mesti suka bersolek ni..^^

    ReplyDelete
  14. kena ajar Maisara camner nak mekap ala kadar,yakni mekap jangan terlalu tebal..

    ReplyDelete
  15. anak sayer pun samer....kalo duk diam jer ader la aktivitinyer....suka sangat bukak hbag ambik lipstik tonyoh kat bibir habis bdk sumer pastu duk bergaya depan cermin senyum la aper la...sedar tak sedar habis lipsyic patah huhu...

    ReplyDelete
  16. mujur la maisara gegerl..

    kalo lelaki mcm tu, risau sgt..! hahaha

    ReplyDelete
  17. macam wanie kecik2 jugak..gincu warne merang pekat tu kalau g jln wajib nak pakai..:D

    petang ni pun xleh tdo..melayan si damia..

    ReplyDelete
  18. hehehee
    teringat mase mimi kecik2
    suke masuk bilik mak senyap2 lepas tu
    dok main make up mama
    lepas mama tgk

    ya Allah anak akuuuuuu!!!!
    hehehehe

    ReplyDelete
  19. tak merasa anak lelaki lagi , anak perempuan gitu ler ropanya ..

    ReplyDelete
  20. kecik2 maisara dah pandai bergaya..

    ReplyDelete
  21. hehee... anak dara kite pun cenggitu jugak, ape2 ibu pkai die nak. yg lelaki pun same, pasal follow kakak die la, even handbag kite pun diorg berebut. lipstik? hmmm... kalo x kakak patahkan adik yg bedal, tau lak tu cam ne nk pakai. yg upcoming ni x tau la pulak cam ne...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)