Friday, 21 October 2011

Macam mana nak terbitkan semula entry lama?

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
dah petang la ni..kan??
ok..semalam kan aku ada ulang tayang
entry2 lama..kan??
Rupanya ada yang tak tahu cemana nak
publish semula entry lama..

Jadi ni nak tunjuk kat sapa yang tak tahu ye..
yang dah tahu pi dok kat bawah pokok sana..
tolong kutip2 sampah ka..hehheeh..

ok mula2 pi kat dashboard dan klik kat edit post.
kemudian pilih la entry mana yang kita nak ulang tayang tu..
dah pilih?klik la edit..




klik gambar untuk lebih jelas

kemudian kat bahgian post setting tu
klik kat bahagian automatic
macam gambar bawah nih..



klik gambar untuk lebih jelas

kemudian tekan done dan publish
untuk entry ulang tayang ni
tak boleh setkan untuk autopublish ye...
maknanya dia kena terus publish time tu jugak..



sekian..

17 comments:

  1. thank kak..dh lama sm nak wat nie tapi tak tahu mcm mana..

    ReplyDelete
  2. ooo okay2...faham2..baru tahu juga..hehehehehe

    info yang berrnas

    ReplyDelete
  3. ooo okay2...faham2..baru tahu juga..hehehehehe

    info yang berrnas

    ReplyDelete
  4. tp kat dashbord ttp xnaik enty tu kan..cume kat bloglist jelah

    ReplyDelete
  5. selalu gak wat gini...tp utk naikkan entry je...hehe

    ReplyDelete
  6. yg x tahan tetap nak kena selak 1 persatu.. kena rajin jugak.kekekeke

    ReplyDelete
  7. dulu selalu gak buat mcm ni..:)

    rasa nak buat lagi ni..hihihi

    ReplyDelete
  8. ooo okey kak .. Tia tau dah sekarang ..

    ReplyDelete
  9. xprnh try lg wat cmtu..t nak wat la..

    tq sis!!

    ReplyDelete
  10. kdg2 boleh gelak sorang2 baca N3 lama2 ni.. :)

    ReplyDelete
  11. tak pernah try gak lg...blh try nanti2..:)

    ReplyDelete
  12. sgt membantu kak...jap lg nak try buat la...;)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();