Skip to main content

KULIT BERMINYAK DAN BERJERAWAT??INI PENYELESAIAN NYA!

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
hujung minggu dengan cuaca yang agak baik..
tak panas sangt dan tak la hujan jugak..kan??

Ada orang takut nak keluar time siang2 ni..
bukan takut hitam ....
tapi takut mekap jadi hancur.hahahha..
pakai foundation yang tak sesuai
bila kena panas muka tiba2 bertukar jadi berkilat..
agak tak best macam tu kan???

kulit memang dah berminyak..
pakai salah foundation,nampak berkilat la jadinya..
selalunya orang kulit berminyak ni
senang je jerawat nak tumbuh kat muka dia.

Sekarang ada satu product yang sesuai dengan
korang yang ada masalah macam ni...
nak tahu??
ini lah penyelesaian nya...
boleh mengurangkan kulit berminyak dan jerawat.
selain tu boleh menutup cela dan bekas jerawat
di wajah kita..

untuk dapatkan produk ni
korang boleh hubungi email kat sini:beautyfarmasi@gmail.com
tanya la lebih lanjut tentang produk ni.insyaallah
dia kan terangkan pada korang dengan lebih lengkap.
Ataupun korang klik kat sini untuk hubungi kak zarina..

kalau sapa2 yang duduk dekat dengan kelana jaya
kak zarina ada booth kat Giant Kelana Jaya (1st Floor).
Ada banyak barang kecantikan dan alat solek
yang ada kat booth kak zarina...
yang duduk jauh jangan risau...pos laju kan ada..
hehehe..

untuk mendapatkan produk lain
sila ke BEAUTY FARMASI COLOUR COSMETICS


sekian...

Comments

  1. kak diana kalau kulit muka kering dan nampak x bermaya nak pakai apa yew??? :)

    ReplyDelete
  2. kalau cuaca panas je berminyak..kalau dok dalam econ..ok je..hikhikhik

    ReplyDelete
  3. saya spesis muka berminyak, bangun tido je mmg berminyak2 esp. kat idung & dahi.

    ReplyDelete
  4. sekarang ni pakai foundation+sunblock tia amelia jer.. sebab memang pakai set tia amelia. rasa sesuai.. so, takut juga nak beralih arah. pun camtu rasa mcm terhasut juga dgn foundation tu.. kekekekeke

    ReplyDelete
  5. Salam...kalau saya nak beli produk ni mcm mana? Saya di JB.
    Leh email saya tak product details : nina@sunwardpharma.com

    Saya gunakan BB cream, Maybeline skang ni. Jenama ni takda keluar BB cream ke?

    ReplyDelete
  6. Akak bagi maisara pakai ni ke kak,,,wah wah,,,huhuhuh

    ReplyDelete
  7. muko papa mifz berjerawat...huhu

    ReplyDelete
  8. lepas nih ramai lar yang pasang impian punya kulit muka yang licin berkilat.

    ReplyDelete
  9. nak kena beli gak ni,muka sy pun berminyak mcam minyak masak dah jadinya...hheee

    ReplyDelete
  10. errr....utk org pompuan...ahakz.....den lelaki

    ReplyDelete
  11. kena pergi tanya kak zarinalah ni

    ReplyDelete
  12. nak cubalaaa cam bess ajer...

    ReplyDelete
  13. terima kasih banyak dik diana. jika ada yg berminat boleh lawat info foundation ini di sini :
    http://beautyfarmasi.blogspot.com/2011/09/stay-matte-foundation-rm3790.html

    ReplyDelete
  14. ooo..cantek ah..mish memang ngh cari produk baru pun ni..nanti nak try usha!

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…