Skip to main content

komen pun nak copy ke??hallamakkk!!

Assalamualaikum...


Selamat malam semua...
masalah copy mengcopy entry orang
lain dan tak bagi credit adalah
masalah yang selalu terjadi dalam dunia blog ni..

Kalau tuan punya entry asal tu jenis yang macam cik tom...
mungkin korang bernasib baik la..
sebab nya dia bukan jenis marah2 ni..
dia setakat melepaskan kesedihan di entry blog dia je..

tu kalau copy entry orang..
korang pernah tengok orang copy komen??
bukan copy komen sendiri ye..
tapi copy komen orang..

aku ingtkan tak de..
rupanya ada..
tak caya tengok ni..
printscreen dari entry ini
lawak tak...?
aih..macam ni pun ada..
aku ingtkan orang yang sama..
bila Elih kata tak kenal siapa
NURHADI PRAYOGI tu tersenyum sendiri la aku..
hahhaha..


sekian..

Comments

  1. pon hado? *geleng pala jelah..

    ReplyDelete
  2. hahaha. pendapat dia sama kot pastu malas nk taip :P

    ReplyDelete
  3. bhahaha sebijik gilo.. macam nak tergelak guling2 je..

    ReplyDelete
  4. haigoooooo
    mcm ini pun ade ke...
    ish2

    mudah gamaknye.,.aihhhh

    ReplyDelete
  5. aiyok..komen pown niru.aisen.

    ReplyDelete
  6. muehhe..terdesak sgt dah tuuu

    ReplyDelete
  7. hahahaha..kelakar pulak ade yang copy komen ni..dah la dalam entry yang same..kantoi teruk tu..

    indon eh kak? :D

    ReplyDelete
  8. haiyoooo... tiru pun boleh heh..? dasat2..

    ReplyDelete
  9. alahai..mcm nie pn ad?
    senyum jela,xtau nk kate pe..haha..

    ReplyDelete
  10. memanglah tak bestkan kalau copy komen, tapi tutuplah sikit nama dan gambar tu, kesian dia malu nanti, maaf

    ReplyDelete
  11. agaga.. nak gelak guling2 blh tak? sbijik giler! ttba idea dia sma kot ngn org tue. kiki..

    ReplyDelete
  12. HAHA..ada jugak camtu..takut habis rosak keyboard kot..tu yang copy paste =D

    ReplyDelete
  13. aish...komen pon main copy paste..=.="

    ReplyDelete
  14. kantoi...
    kalu dh xder idea nk komen tu xyah la tls apa2..hahahh

    ReplyDelete
  15. Kak Yatie
    @
    kalau letak video perempuan bergaduh
    sebab lelaki ,tu memalukan orang tak??nampak tak muka pompuan tu..
    sekurang2nya entry saya ni tak maki2 orang..
    dari kita tayang video yang maki2 orang,tu rasanya lebih mengaibkan..maaf..:)

    ReplyDelete
  16. itu punya org pun ada ker.....he3

    ReplyDelete
  17. kering idea sangatlah agaknya..hehe

    ReplyDelete
  18. aduhai...mungkin idea komen sama pastu dia copy pastelah saja..

    ReplyDelete
  19. hahaha..betul2 copy selang satu comment jer??hehehe..adeh..ape nak jadi laa..nmpak sangat tak ikhlas..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  20. adoyaiii... sebijik sungguh semua titik sekali

    ReplyDelete
  21. huhuu,,kak,,terasa lah pasal video tuh,,hehehe,,tapi,,saya punya dah ditulis untuk pengajaran bawah tuh,,hehe

    wah,,hebat ni,,,,komen pon nak copy ka????heheh,,apakah tujuan??heheh

    ReplyDelete
  22. kihkih...dia tak geti bahasa malaysia kot..

    ReplyDelete
  23. hahaha...lagu ni pun ada ya...mcm2 dunia blogging ni

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …