Skip to main content

KAMU MARAH KAT SIAPA SEBENARNYA NI??

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
hari ni langsung tak ping entry kat mana2..
traffic pun jatuh menjunam2 dah..
hahhah..tak pe la..itu je yang aku mampu..kan??
nak buat perkara di luar kemampuan kita
perlukan pengorbanan yang besar..kan??

musim hujan...
ada yang suka musim hujan ada yang tak suka..

Yang tak suka harap
jaga mulut lidah korang ye..
jangan anggap hujan dan panas ni
macam satu bala untuk korang pulak.

Bila kilat sikit...
mula la marah2..setakat merungut tu
biasala ..

"kilat pulak..tak dapat nak tengok tv.."

"hujan sudah..habis la kain baju kat ampaian tu.."

"oh..panasnya..kulit saya jadi merah2.."

tapi yang tak sedapnya
bila marah2 sampai keluar perkataan tak baik..
merungut sambil marah dengan suara yang keras..
macam la masalah besar sangat bila kilat dan tak dapat
nak beronline atau tengok tv..

marah kat siapa sebenarnya tu??


sekian..

Comments

  1. haha.akak membebel dah macam umi mish lak. hehee...

    ReplyDelete
  2. haha..

    betul2...

    sll gak dgr tu..

    mcm marah kat Allah je gayanya kan..

    sdgnkan tu semua kurniaanya..

    sama-sama la kita beringat..:D

    psss : kak, xmabuk naik speed boat tapi menakutkan..haha

    ReplyDelete
  3. hari marah kot.hihi..pepn, jauh2 sifat marah..bebel xnak gak..huhu

    ReplyDelete
  4. kalau baju basah ditimpa hujan mungkin sebab tak cuci baju bersih2 la tuu..

    ReplyDelete
  5. saya suka hujan.. saya rasa tenang.. biasanya kalau hujan saya suka berangan dan mengingat kenangan..romantik tak? hahaha..

    ReplyDelete
  6. n3 saya tadi masih peringkat edit..tersilap tekan publish..mungkin itu punca ruang komen tak muncul...

    ReplyDelete
  7. nak tahu mnusia tu penyabar atau tidak nengok la time marah die mcm mn..hee

    ReplyDelete
  8. manusia mmg mudah lupa...huhu

    syukurlah dgn kurniaannya..:)

    ReplyDelete
  9. tu yg bhya tu..kena hati2 bila ckp..

    ReplyDelete
  10. lupa dan lalai..kena saling berpesan2 :)

    ReplyDelete
  11. hujan dan panas, ade kelebihan masing-masing.

    ReplyDelete
  12. Marah Hujan dan panas ni bleh sebabkan murtad. saya pernah baca dalam hadis dulu tapi tak ingat yg mana.

    ReplyDelete
  13. sis,tu tak bersyukur namanya..ya la,dah nikmat allh beri boleh pula nak kutuk2..allh tarik balik nikmat tu nanti baru tau..

    *hujan best je nak tdo..hhehee panas boleh layan cendol^^

    ReplyDelete
  14. ptut marah kat diri sndiri dulu..
    eh silap2..tak elok marah2 ni..hehe

    suka bila hujan turun!!

    ReplyDelete
  15. tak berani lah nak merungut atau marah2 kalau bab cuaca nih .. diam2 sudah habis susah sgt nk online tidur je lah heheh

    ReplyDelete
  16. mcm marah pd Allah yg menjadikan hujan pulak..

    saya suka hujan, ada perasaan damai bila pandang hujan yg turun.

    ReplyDelete
  17. manusia mmg salu tak puas hati

    ReplyDelete
  18. macam marah kat Allah saja..x baik macam tu..tapi kita sendiri pun x sedar kita ni kadang2 selalu sgt merungut pasal cuaca..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …