Skip to main content

Gunakan Entry Lama..Jangan Sia-sia kan!

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
seronok tak hari ni aku saji dengan beberapa
entry ulang tayang..hahahah..
tu la untungnya bila kita banyak
menulis tentang tips2 dan cerita berkaitan blog..

Diwaktu2 kecemasan
boleh gunapakai semula entry2 lama..
kalau blog berkaitan diary harian
agak susah nak buat macam tu kan??

jadi lepas ni banyak kan menulis tentang
pendapat peribadi dan tips2 blog,kesihatan
supaya di masa depan entry tu boleh diguna pakai.

tak salah kalau kita ulang tayang entry lama..
ada ramai blogger baru yang masih belum baca
entry lama kita kan???
nak harap depa saja2 godek entry lama kita
rasanya dalam seribu blogger ada la 4,5 orang
yang teringin nak godek..
jadi kita sendiri kena la ulang tayang entry2 lama kita...

korang ada entry lama yang
masih belum basi,masih tak ramai yang baca,
dan masih belum banyak komen,yang sesuai
untuk bacaan setiap masa????
tunggu apa lagi...
jom ulang tayang...

sekian..

Comments

  1. wahhhh...bernas idea ni...nk korek2 gak la...hehe

    ReplyDelete
  2. dah lama terpk nak repost! tapi segannn! hehehe

    ReplyDelete
  3. disebabkan saya masih baru menceburi bidang blog nie.. xde pon entry berhabuk sgt. huhuhuhu. tapi agak bernas juga idea tuan belog sini :)

    ReplyDelete
  4. tu la nk post blik yg lama2..tp biarlah itu kenngan je.. kih kih kih

    ReplyDelete
  5. wah..bagus la kak diana ni. Selalu bagi idea/tip yg saya tak penah pikir...huk3

    ReplyDelete
  6. haha blog saya susah la nak recall entri lama kak.. takpe, teruskan dengan entri baru. baru la umphh dan fresh

    ReplyDelete
  7. kekekeke
    cm paham2 je akak ni..
    (tang yg godek tu..hahahah)
    maceh akak sebb ajen ulang tyg ye =]

    ReplyDelete
  8. idea yang bernas.. tp tu la perlu masa nak godek2 entri lama ni. skrg ni nak update blog pun tak berapa sempat

    ReplyDelete
  9. btol2..gunakan shje entry lama yg sudah sedia ada and bermanfaat untuk kegunaan bersama..

    ReplyDelete
  10. ia diana..ia amat membantu.siang tadi pun LM byk ping entri lama, tp kat group je la

    ReplyDelete
  11. kalau sy ulang balik entry lama,pasti ramai yang tak nak baca..bosan katanya..heheeee

    ReplyDelete
  12. hehe,mcm mne nak ulang entry tu eh??haha

    ReplyDelete
  13. saya la yg 4,5 org yg duk godek2 tu..hik3

    ReplyDelete
  14. entry lama2 yg cerita pon leh guna jgk

    ReplyDelete
  15. Baru semalam godek2 entry lama, tapi malu mmg boleh direpost lagi kot...try and error lah nanti ni...tq kak..

    ReplyDelete
  16. aah,ada jugak yg rara tgk ada org publish balik entry lama =)

    ReplyDelete
  17. nak ulang tayang gak...yihaaa..:)

    ReplyDelete
  18. patutlah semalam nak komen..

    aikk bila masa dah komen ni..hehehe

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …