Skip to main content

FOLLOWER YANG TAK BERNILAI

Assalamualaikum...


Selamat malam..
aku tengok ramai adik2 blogger ni
penat2 buat blog lepas tu
dengan mudah je nak delete blog..

nak delete tu pulak sebab
tak best..nak buat blog baru..
senang je kan???
tak sayang ke kat jumlah follower tu..?

dalam bulan ni je aku tengok dah 3,4 orang
dok tinggal mesej suruh
"hai..jom follow semula blog saya yang baru.."
bila aku tanya kenapa dengan blog lama..
alasan nya mudah je..."blog lama tak menepati citarasa.."
aih..macam tu pun ada ye..

tapi tak pela..
depa mudah dapat follower..
"follow saya balik ye.."
mudah je...kan???

bagi yang sayangkan follower
dan merasa penat lelah berblog ni
rasanya tak mungkin la dia nak delete blog dia..kan??
kalau rasa tak menepati citarasa cukup
sekadar ubah template..
rasa tak reti edit2 template
bayar je kat fiza..
sekelip mata je dia buat..
tangan dia ada magic tau..

heheheh..

sekian...

Comments

  1. hehe..tol2...syang sgt kat blog ni tau..huhu

    ReplyDelete
  2. internet wanie takde prob, boleh la tinggal komen sedas..hehehe

    klu follower ciput mungkin tak sayang la nak delete, bile dah ribu raban delete jugak xtau nak cakap ape..hehe

    ReplyDelete
  3. saya lak tak dan nk delete..blogger delete dulu..huk3

    ReplyDelete
  4. kekekee
    beetoooool!
    syg kot nk delete
    lame gile nak dpt follower jumlah yg baru 698 tu

    hehehe
    kalo x nk berbelog pon..biar jela..hehehe..

    ReplyDelete
  5. setuju2 :)
    sy syg blog sy , sy syg followers atau readers sy XD

    ReplyDelete
  6. tak mudah nak dapatkan follower yg betul2 'follow' blog kita..hm..

    ReplyDelete
  7. sayangnya main delete blog mcm tu je?? erm..tu la jenis org yg x bersungguh2 dlm dunia blog ni..dia mungkin x tau atau x faham, blog ni dia tak sama dgn fb tau laman2 sosial yg lain..kalau org btl2 faham dan mempunyai tujuan betul utk berblog,dia x kan mudah2 delete blog yg sudah dia buat..

    ReplyDelete
  8. hee..tak sanggup nak delete blog...setuju cakap akak tu...ubah je la template..tak perlu la nak delete2 blog kan...heee~

    ReplyDelete
  9. tggi nilai sntmental blog kt ika..
    bnyk ika bljr dr dunia blog..
    biar la blog xlawa pun..hehe

    ReplyDelete
  10. tu la beza kategori ADIK2 dgn AKAK2 / ABANG2 yg jenuh buat blog + update + kumpul folowerS + readerS.. kite rasa syg gila smua tu even folower x ramai mana kan..deme xpela sng je nak kumpul.."FOLOW SY BALIK YE" cissss~ hahaha :P



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  11. terbatuk2 tadi..ade orang sebut rupenyer..fiza nak bersara suda..magic takde..kaler magic ade..hehe..ape2pun follower sangat berharga..tanpa follower,kita tak kan dapat ape2 pun..kan kak?

    ReplyDelete
  12. sy sayang sangat2 kt blog, reader dan juga follower tu..
    nak dptkan follower tu tak sesenang nak delete blog kan kak diana ;)

    ReplyDelete
  13. kes tak reti nak hargai follower agaknya... senang2 je nk suro org follow lagi... sempat akak promote :) hee

    ReplyDelete
  14. xsanggup nk delete blOg...google remove tu pOn menangis2..haishh..

    ReplyDelete
  15. penah tepikir jgk nk delete dan buat yg baru tapi bila pikirkn blog yg ada skrg pun susah ya amat nk dpt follower..apatah lagi yg blog baru...huhu

    ReplyDelete
  16. hehehe..biasa orang macam nie tak reti menilai blog..depa igt blog nie macam FB..rasa profile tak menarik delete and buat baru..dorang tak sayang ke hasiltitik peluh mula2 menaip dulu??mana ade blogger buat blog tetiba meletup??betul tak kak??heheh

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. saya dah jatuh cinta kat blog saya..tahun depan mungkin berdomain baru hehe

    ReplyDelete
  18. sayang woh delete blog . sy dulu penah delete 1 blog sebab silap edit kod , syg betei kat blog yang dulu :(

    ReplyDelete
  19. angka follower tu penting tak?

    ReplyDelete
  20. Tapak Kaki
    @
    orang yang follow itu penting..
    angkanya jugak penting..
    tak de follower tak de la pembaca setia...:p

    ReplyDelete
  21. kalau ikut hati memang rasa macam nak buat semula...
    sbb bila dah tau ckit2 psl blog ni, baru lah ada idea
    tp rs mcm x wajar pulak nk wat camtu, wpun folower saya baru puluhan org..heehe

    ReplyDelete
  22. ada gak blogger tutup blog dia sbb xnak bagi org baca hal dia...
    pelik2lah.. xmau org baca p tulis wat pa kan? bila org komen tersentap terus tutup blog...

    ReplyDelete
  23. hargai orang yang menghargai kita =)

    ReplyDelete
  24. Blog saya penuh dgn kenangan manis, tak mungkin delete melainkan dgn perintah suami tercinta...hehe...
    Dia org tu takpe la, ada masa ngadap intenet selalu, tak mcm org lama....

    ReplyDelete
  25. apa yang susah payah nak tukar blog.betul kata akak,tukar template jer.

    ReplyDelete
  26. sayang gilesss kot nk delete blog. slama berblogging 5tahun, mmg ler awai2 dulu2 entri tak best, dh la budak2 lagi, bila baca balik pn nak tergelak tgk penulisannya hahah

    tp baik biar je, kenangan satu, sayang pulak tu..

    ReplyDelete
  27. uihh,.xmungkin kan ku delete blog ni,.even xupdate berminggu2 pon,still sayang weh!,.kenangan banyak gilaa dalam ni,.hehe,.dgn korang2 yang sangat ohsem!<.isk isk,.

    sape laaa yg 'rajeng' sangat nak kumpul balik followers die atas sebab xmenepati citarasa tu,.ewah2,.haha

    ReplyDelete
  28. ahaha,actually,blog current ni,blog kedua tau,kak diana.seyus,blog lame sye dulu ad problem.org tak boleh comment dah after sye letak new template.aduhh mmg sedih gile lah time tuh.huhu

    ReplyDelete
  29. saya sayang nak tutp blog saya. banyak kenangan dalam tu...

    ReplyDelete
  30. aah, tak rasa syg ke...follower pulak nak kena follow balik, itu pun kalau dia rajin..huhu

    ReplyDelete
  31. setting niat ms buat blog dulu x betul tu yg suka2 delete je tu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …