Skip to main content

FOLLOWER 4K.CEMANA BLOGWALKING?

Assalamualaikum...

Semalam aku ada dapat pertanyaan dari fara...
ini soklan nye..:p

soalan fara dan jopan aku..jopan usik2 nih.heehehe

jawapan nya...
sebab itu kita jangan amalkan
sikap "saya follow awak,awak follow saya ye.."
bila korang amalkan begitu dia jadi macam terikat
dengan undang yang korang sendiri cipta..

kalau korang buat undang2 gitu,orang akan fikir..

"dia ni bukan datang blog aku,
apa jadah nya dulu dok sibuk suruh aku follow
dia ..sekarang follower dah ramai tak de pun nak singgah "

nampak tak??
sapa yang nama busuk kalau dah jadi gitu??
sebab tu kalau tentang follow memollow ni korang
biarkan saja masa dan waktu itu
yang tentukan..kalau korang rajin
update dan komen2 entry
orang pun boleh menambahkan follower
korang jugak..itu lah yang aku amalkan sejak dulu...

soal cemana aku bw tu...
yang komen ke..yang tak komen ke...
mana sempat je la aku singgah..

tapi jujurnya yang kerap komen itu lah
yang aku selalu singgah...
aku cuma buat apa yang aku mampu
saja la..tak nak paksa2 diri..
ada anak,ada suami mana boleh nak pi ke 4k blog sehari.

Aku bersyukur sebab 4 ribu lebih blogger2
yang follow blog aku ni tak de la yang jenis

"saya follow dah..tapi
dia tak pernah singgah blog saya.."
(eh!ada ke tak de?terlupa pulak...ekekek)


sekian...

"dapatkan berita2 cuak di ituini"

Comments

  1. contohnya mcm sya la..(cewahh) mula2 jumpa blog akk sy dh tertarik dgn entry2 akk yg padat dgn point, pendek dan mudah phm. pastu rajin update plak...

    dr ctu sy dgn rela hati nk follow dan tak sabar nk baca entry akk setiap hari/masa.

    perlu diingat:ini bukan ayt bodek!hihi

    ReplyDelete
  2. terbaik kak..ittew nak petua..ahahha..haik petuih..

    ReplyDelete
  3. i followw tu..saleh yaacob yg kata.. hihi :)

    ReplyDelete
  4. menyampah kalau jenis soh follow balik..macam xikhlas follow je kan..

    ReplyDelete
  5. apa yang pasti ....blog ni rajin betul update...hehe

    ReplyDelete
  6. i follow yu....sy. mcm org atas keke

    ReplyDelete
  7. suka baca entry2 kak diana
    mula2 jmpa blog ni masa google pasal BE...
    lama2 lekat plak kt sini hehehe :)

    ReplyDelete
  8. bernas gak soalan fara tu..hehehe..bile follower da ramai mesti tak kan dpt puaskan hati semua org kak..tapi mmg entry yang menarik akan membuatkan orng singgah blog kita..macam blog akak..hehehe..

    p/s: Tq seribu kali pasal banner tu kak..akak memang stylo laa..hehehe :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. weeee
    blog akak diana sokmo bessshhh
    singkat pon bess je entrinyee

    heeee =]

    agak kagum suri rumah bole berbelog ni..
    hehehee

    ReplyDelete
  10. mmg teringin sangat BW,.
    alahai..
    masa mmg terhad

    tahniah diana

    ReplyDelete
  11. Myra suka dengan cara akak, walau folower ribuan, tetapi akak tetap jengah blog picisan macam myra ni..

    Sebab kekadang ada blogger follower dia ribuan, walau kita komen di setiap entry dia, tetapi dalam sekali nak tgk dia balas terjah pun susah.. :~P

    ReplyDelete
  12. walaupun sy jgr komen tp sy akan bace ala2 silent reader.....peace ^^

    ReplyDelete
  13. den lagi lah....kojo kilang....kono sibuk...nak bw pun payah....terutama keja syif pagi...lagi le bercinta...ahakz

    ReplyDelete
  14. follow ikut suke sendiri..terjah n menerjah kene bergantung pada mase n connection internet jugak..kalau nak terjah 4k sehari mahu pitam ye kak..mane sempat je la >.<

    ReplyDelete
  15. oh pasal jumlah follower nih kita macam main chess gak.pertambahan follower dipengaruhi oelh banyak benda.tapi anggap benda nih biasa jer,lagi bagus.

    ReplyDelete
  16. tapi siyes ni.. blog akak banyak update dan menarik an.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  17. tm ksh sudi gak jalan2 kt blog kite...:)

    ReplyDelete
  18. hihih..rmai tul peminat
    dorg jadi silent reader je kOt ;D

    ReplyDelete
  19. btuiler kater kwn2 yg komen kt atas. kalo n3 pendek, mudah difahami n x melalut...insyaallah!! ramei ah peminatnyer kan?..ppsssttt...nk gaks tnya rahsier sbnrnyer...hehehheeh

    ReplyDelete
  20. yang penting ikhlas BW blog yang diminati .

    tipulah kalau kata , aku BW ni saja2 xde niat nak tambahkan followers pun .

    mesti ada , walau sikit . cuma nya in the end , balik pula pada niat asal kita berblog .


    ye dak ? =)

    ReplyDelete
  21. akak,,,orang yg cuma bw melalui shoutmix akak layan tak???saya tengok ramai je yg singgah,,tapi singgah je la,,hehe,camne nak layan tuh,,huhuh,,dekat bloglist lagi,,,

    ReplyDelete
  22. pada pendapat saya...eceh, hehe, actually saya suka singgah kat blog akak n baca sebab entry akak ni tak berat, ada sesetengah entri blogger lain, nak baca macam nak pikul benda berat kat bahu, huhu...entri akak santai n best :)

    ReplyDelete
  23. setuju..bila tk paksa..jadi tk terikat nak la kena bw..

    *sy skang ni BW ikut suka hati sendiri je ni..kih kih kih.. tq :)

    ReplyDelete
  24. saya tak kisah orang nak balas kunjungan saya ke tidak janji saya suka blogwalking (masa free + internet ok).. kekadang saya sekadar singgah n baca je tanpa tggalkan sebarang jejak.. tapi yg pasti setiap kali saya singgah blog ni, saya akan senyum-senyum selalu.. :)

    ReplyDelete
  25. saya teringin nak blogwaking seperti dulu tp apakan daya masa saya sangat la terhad...huhuhu! anyway tahniah kak kagum lihat pencapaian akak...

    ReplyDelete
  26. saya pun mula2 follow k.diana sbb tertarik dgn entri. then tak sangka akak sudi follow balik..skrg jd top commentator pulak.

    kalau bw plak, saya dulukan mereka yg rajin komen. sbb dah mcm kwn.

    ReplyDelete
  27. oo mana yang sempat ye kak?sadis tak saya sy setat balas jejak 8 pagi..dlm kol 2 baru sampai ke jejak 8 pagi tu.uhuk2.oo maknanya mana yang sempat la ye?trimas kak..lega hati saya :)

    ReplyDelete
  28. bc blog for fun..nk berkwn or follow ke bior le ikhlas..sy pn lbh pentingkan mana2 yg dtg komen..tp tu pn x dan jugakkk nk balas..iskisk bkn takmo singgah..xsempat...komitmen byk maa..hehe..tp bersyukur and seronok kn bila kita tau ramai suka dtg blog kita wpn jd silent readers je =)

    ReplyDelete
  29. kekeke..jenuh la nak blogwalking seribu blog sehari..24jam pun tak cukup tu..:)

    ReplyDelete
  30. hal2 begini..ikut kemampuan jg....kalu mls sure komen pun x ikhlas kn...

    ReplyDelete
  31. Cool! Lebih elok folloewr tu adalah yg terdiri dr mereka yg ikhlas dtg dan baca blog kite. Dari sekadar follow je kan?

    Boleh ikut tips akak. TQ sbb balas pertanyaan sy!

    ReplyDelete
  32. betul2..bw ikut kemampuan...tapi jgn kiter harapkan balasan kan?

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …