Skip to main content

Die hare Ry Amyra

Assalamualaikum..

Selamat petang semua..terlewat nak publish entry ni..
maaf ye..aku keluar sekejap tadi
dapat menyembang sampai lupa nak balik umah..
wakakak...

ok..kali ni aku nak review blog ini...



untuk blog ni aku suka dia punya post
yang kemas dan terpisah .
bila dia letak gambar banyak2 pun tak nampak serabut .

Sidebar pun kemas dan ada widget2 penting
cuma header je yang tak berapa sesuai untuk
template macam tu..
kalau nak buat header transperant,
baik buat atas template yang
background dia tak de imej..
baru header tu menyerlah..

macam sekarang ni header agak tenggelam
sebab dia bercampur dengan imej background blog tu.

oleh sebab banyak post2 myra ni
yang ada gambar besar2
ada baiknya myra hadkan jumlah post
kat homepage tu..
jangan banyak sangat.lambat nak loading tu...
silap2 gambar tak keluar..
dah rugi..kan??

itu saja..yang lain semuanya bagus..
semoga Amyra lebih rajin update blog lepas ni ye..
rugi tak update sebab blog cantik
dan ada orang komen2..
takut nanti bila jarang2 update
yang rajin komen tu lari pulak..:)

jom semua ke blog myra..:)

sekian..

Comments

  1. owwwwhhh akk g nyembang ngan makcik-makcik sblh umah tu eh.hehehe

    ReplyDelete
  2. gi menyembang dgn siapa diana...:)

    p/s: Kalau nak minta diana review blog kita juga boleh ke? Macam terlepas je nak join segmen review blog ni hari tu. Macam mana ya caranya?

    ReplyDelete
  3. kemas betol :D
    sudi-2 lah melawat blog saye :)

    ReplyDelete
  4. rajin akak review2 blog ni yer...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Diana

    mesyuarat tingkap ke...
    he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. terasa pulak...keh3....masa tiada nak terluang...

    ReplyDelete
  7. Boleh tahan blog itu kak :) dah terjah sambil makan2 kat sana...

    ReplyDelete
  8. terima ksih sis diana rasyid !!
    insyaallah mira akn perbaiki.. skrang nie mira spm so blog tolak tepi sat. heeheh..

    thnx yg kunjung blog mira :D

    ReplyDelete
  9. zazzzzzzzzzzzzz ke rumah dia skrg ..
    ieda pun x suke header yg serabut2 nie .. suke header skrg nie ..

    thanx D .. kalau ada D sudi create satu lagi boleee .. suke lahh simple mcm tuuu .. huhuhu ( lelebihhh lak dia .. ekekek )

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …