Wednesday, 19 October 2011

CERITA PERIBADI.

Assalamualaikum...

Punya la banyak link kat bloglist aku tu..
tapi aku masih tak tahu nak pi kat yang mana dulu,,.
yang dah biasa singgah tu aku dah singgah awal2 tadi ..
tinggal yang jarang2 singgah je..bukan tak nak singgah tapi
blog depa tu kurang mesra sikit dengan aku...
terutamanya kotak komen..heheh..ada yang berat melampau2...
maklum la..aku tak suka kejutan!:)

kadang2 aku singgah
untuk bagi traffic je..
tak de jejak yang aku tinggal..
sebab agak rumit sikit perjalanan ke blog dia tu..
hahhahah...

masih pening tak tahu nak singgah blog mana
lagi,jadi aku nak tulis sikit pasal cerita peribadi..
ada blogger tanya aku kenapa jarang
nak cerita hal peribadi ..kalau ada pun cerita pasal maisara..

ok la..macam ni..
sebenarnya bukan kat blog je..
kat luar pun aku memang tak suka bercerita
hal peribadi.dengan jiran ke,adik beradik ke...
tak suka nak cerita terperinci sangat
hari ni makan apa,pi mana,jumpa siapa..
beli apa,makan dimana..hehhe..
itu bagi aku cerita peribadi.

terpulang pada diri kita sendiri nak anggap itu
hal peribadi atau bukan.
kalau rasa bukan,cerita la ikut suka korang kan??
tapi bagi aku itu peribadi..heheh
kalau nak cerita pun cukup sekadar bagitau..

"saya pi kedai sekejap"

bukan terperinci..contoh..

"saya jumpa dia,minum air oren,dia minum laici,kami gelak2.."
heheh..bagi aku tak perlu la cerita gitu.

tak penting rasanya untuk korang tau....
tu je jawapan aku..

*lepas ni nak jawap
soalan yang bertanya pasal
mana dapat idea update blog.:p.
tunggu tau..

sekian..:p

17 comments:

  1. ye lah betul tu, tak kan nak cite peribadi pun kita nak kasi tahu kan?
    huhu susah tu kalau 1 dunia tahu hal peribadi kita.. parah... hehe

    ReplyDelete
  2. pasal peribadi ni subjektif jugak ye..yelah kalau blog pasal personal tu..mmg banyak peribadi nyer..pasal kucing beranak pun kene bgtau..sebab peribadi..ngehngeh..tapi xkan lah details sangat ye tak?blog fiza blog peribadi..lalalala~sekadar berkongsi pengalaman..

    ReplyDelete
  3. sekadar apa yg perlu..huhu

    ReplyDelete
  4. Ada sorang blogger yg sy kenal, dia dah lama mjadi stalker di blog sy..bila minta dia tinggalkan jejak or komen sbb sy tak tau blog dia..dia kata, 'blog sy personal' banyk kutuk org je..kdg2 bila terlalu personal, rasa segan nak komen...kalau bo tak nak lah peribadi sgt kan..

    ReplyDelete
  5. belog sy pun menyukarkan perjalann tak??heheh

    ReplyDelete
  6. yelah...kalau peribadi cam annoying lah plak...kalau dok citer mende yg bangga jer...aish...nyampah gak baca...suka makin ramai org dah ad blog tp tulah...peribadi sgt...mls kdg2 nk baca...dtg singgah j...hohohoho...

    ReplyDelete
  7. blog ku sudah tidak berat lagi.. =)

    ReplyDelete
  8. haha..nnti nak citer posisi kencing r plak

    ReplyDelete
  9. oke2...nak tau mana dpt idea yang dtg bertubi2 tu! hiks

    ReplyDelete
  10. kdg org suke tulis sbb nk kasi perencah secukup perisa tnpa sedar bikin annoying pembaca

    ReplyDelete
  11. hehehehee
    yela
    x sume mende boleh diceritakan kat owg kan =]

    heee
    ksah maisara yg comei tu
    hehehehee

    ReplyDelete
  12. cerita peribadi selit sikit2 ok la..bg org kenal kita sikit.
    kalau memanjang citer sndiri..mcm syok sendiri. lain la selebriti mmg org nak tau kisah peribadi.

    ReplyDelete
  13. waaaaa ..ramai peminat diana dn maisara ni. Blog KC trafik ciput jer. tp tak per .. dpt kwn2 mck diana dan maisara pun dh ckp bermakna utk KC.

    ReplyDelete
  14. err...blog wani tu kira cerita2 peribadi sangat kah?

    hehe

    ReplyDelete
  15. setiap orang ada benda yang dia nak kongsi dan ada yang tak nak dikongsi. so, biar dia yang tentukan sendiri.

    ReplyDelete
  16. salah satu keunikkan blog ialah dia punya ruang yang lebih luas untuk semua orang.dan setiap orang yang menulis blog masih diberi kebebasan utk menulis apa yang dia mahukan.tak kira ia soal negatif atau positif.dalam blog perlu berfikiran terbuka.samada dia menulis hal peribadi atau peribadi orang,terpulang.sebab seperti percakapan,penulisan juga ada hukum dan kesannya pada setiap orang.

    ReplyDelete
  17. setiap org ada prinsip, so takleh nak pertikaikan.. :)

    tp kalau asyik2 cerita hal peribadi pasal gaduh dgn laki/pakwe/makwe..cerita pasal kekayaan dia..kecantikan dia..memang org tak suka

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();