Skip to main content

BUFFERED EARNING DAN ROKOK

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
line masih slow kan hari ni???
jadi kita pun kena bergerak slow jugak la..
dah la aku ada buffered earning dari digi..
bila bergerak slow2 gini mula aku risau..
kang tak pasal2 jadi metered earning pulak..

Bila dapat be dari syarikat telekomunikasi
jangan sia2 kan..kena pulun bw
sebab be dari depa memang boleh dapat lumayan
bila rajin bw..

Ada orang nak tau cemana nak dapat be..
aku pun tak tahu cemana caranya..
dulu ramai yang buat tips cara nak dapat be tu..
dulu boleh la pakai tips2 tu..
sekarang dah tak boleh pakai dah..
kalau dapat pun macam nasib je la..

boring la citer pasal be ni eik???
jom kita citer pasal lain la..
korang tau tak ada perempouan suka betul
lelaki yang bau rokok..maknanya bau rokok
yang ada kat lelaki tu..dia suka..

bagi dia bau tu macam bau
seorang yang gagah la..
dia tak suka bau2 perfume yang import2 tu..
ni kisah benar tau..
cuma tak ramai yang nak mengakuinya je..
cinta punya pasal,bau rokok pun
dikatanya harum..:p

sekian...

Comments

  1. BE Sm x penah dapat pon....Lama duk tungu 1 pon x dapat....yup..memang ada kak..benda nie terjadi kat kawan Sm...

    ReplyDelete
  2. mmg betol le ape yg diperkatakan..bukan setakat bw je..kena maen seo sikit2..ehehe

    ReplyDelete
  3. pon ada? asap busuk camtu pun suka! adoi la...:)

    ReplyDelete
  4. saya dapat be dari celcom,,,tapi macam takde apa apa pun kak???

    ReplyDelete
  5. merokok ditempat yg dibenarkan sahaja....

    ReplyDelete
  6. mlas dah nak pk pasal be tu..tiket aku tk di layan pun..

    ReplyDelete
  7. BE tu amende ye kak? eh? haha..

    Lain orang lain taste kan, biarpun ada iklan tv dulu kata "Saya Aretikz, 24 tahun, tidak merokok".. bukan jaminan awek tu minat, tp sekurang-kurangnya, kebanyakkan wanita tak suka lelaki merokok..

    ReplyDelete
  8. kak ati pun ada 2 je be
    ntah bila nak naik2
    tak sabaq nak keluarkan ni
    tp nak tunggu 3 angka dulu :)

    ReplyDelete
  9. camne sy ni..tak gagah la sbb sy tak merokok?huhu.tapi seya berjata tolak motor lebih dari beberapa km sbb takde mnyak.tu tak cukup gagah ke kak?

    ReplyDelete
  10. ish gagah tang mana la...xsuke bau rokok...kalau bau je terus moody n nak marah2..huhu

    ReplyDelete
  11. papa mifz merokok..tp bilo ngan wife or mifz,papa mifz x merokok...mama mifz pantang bau rokok..:)

    ReplyDelete
  12. saya tak suka bau rokok...asap rokok lagi la anti...huhuu tapi mmg betol ada yg suka bau rokok kat lelaki.ntah lain orang lain kot.

    ReplyDelete
  13. setakat bau skit2 blh la tahan ni.. ni sampai tahap kritikal punya bau.. huhuhu.. x sanggup nka hidu

    ReplyDelete
  14. saya sungguh tk soka bau rokok..bia bau petai dari rokok..

    eh ye ker..hik3 :D

    ReplyDelete
  15. mmg ada yg suka bau rokok pada badan lelaki..dan saya percaya itu..katanya, seksi ! hahaha..ntah la..

    ReplyDelete
  16. btul kak..tak dinafikan..memang ade pompuan yang suka bau rokok walaupun dorang tak merokok..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. bes gak lau cter sal BE sebab ct x dapat2 BE neh..huhuhu

    *xske bau rokok la..npe pkwe ct mrokok..huhu

    ReplyDelete
  18. BE kalau dapat dari syarikat2 besar memang ia akan bagi banyak punya..hehe..

    ada ke girl suka bau rokok..aiya..pelik2..

    ReplyDelete
  19. weeeeee
    ber bw
    ber be
    masih lagi blurrr be ni

    tapi tang asap rokok tu paham sokmo
    sebb x suke beno asap nihhhh!

    ReplyDelete
  20. masa kerja dulu ramai perempuan merokok... siap join dgn lelaki lagi...

    ReplyDelete
  21. Tak suka bau rokok! Rasa macam nak mati je bila terhidu bau rokok. Bleukk!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …