Skip to main content

budak jambu!

Assalamualaikum...

Selamat petang..
blog kedua untuk aku review hari ni..
ni segmen review yang aku join kat blog nasz tu ok..
bukan segmen aku tau..
Satu lagi blog yang dok group aku ialah blog ini...




1)blog simple..tapi tak de bloglist dan header pun agak kosong.
kalau cantik kan sikit lagi best.

2)kat home page letak la entry lebih dari satu..

3)entry2 dalam blog ni tak banyak lagi..
kebanyakan entry2 segmen je kot...
nak belek satu2?aih...banyak kerja tu..
sebab tu sebaiknya letak la blog archive..:p

4)blog asal budak jambu ni sebenarnya blogger dah delete
tapi mungkin adik ni tak tahu kot
di boleh dapatkan semula blog lama dia...
apa pun dia dah buat blog baru kira tak pe la..kan??

ok..tu je la...
jom pi terjah blog budak jambu ni.
klik gambar untuk ke blog budak jambu..:)

sekian..

Comments

  1. Teringin nak akak review blog myra tp tak tau cmne nak join.

    Mana tau leh improve lg ke..

    ReplyDelete
  2. kenapa blogger delete blog ek?

    ReplyDelete
  3. thx review blog buruk ni...
    n camna erk nak dpatkan semula blog sy?
    boleh bantu ? huhu

    ReplyDelete
  4. lama kot aku tak bw. byk dah berubah di sini

    ReplyDelete
  5. waa... ade projek review blog member-member ye... bagus2.. usaha yg bagus untuk membantu each other.... semangat mcm ni lah yg kite cari...

    salam singgah... blog ni dah masuk senarai sekutu rapat... TQ support GPK ye... ade nak tempah iklan tak? sila2 lah.. jgn malu2...

    ReplyDelete
  6. smoga dia dpt blik blog lme dia..mesti bnyk kenangan..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …