Skip to main content

Blogwalking untuk apa??

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..
sihat ka??
tak pi mana2 ka??
banyak tanya pulak kan???
sibuk je..heheh..

semalam sepi sekejap aku dari berblog.
update satu entry terus hilang eik??
tak patut betul..jejak kawan2 pun tak balas..kan??

jangan marah ye sayang2 ku sekalian..
tuan blog ni sekarang ada kat kampung.
tetiba je suami ajak balik kampung pulak..
hah!!bersiap pun laju je semalam..

sekarang pun masih kat kampung..
petang satgi baru balik..

ni entry tak de input tu..
jadi tak de ilmu yang korang boleh
dapat dari entry kali ni..
kalau ada pun mungkin ilmu yang tak penting..hahahah..

oleh sebab aku nampak
ada yang macam tengah baca entry ni jadi
aku nak kongsikan satu mutiara kata
untuk bogger dipetang yang indah ini...

"blogwalking untuk cari pembaca..
jangan blogwalking untuk cari follower"

hehehe...

sekian...

Comments

  1. BW utk semua ..kih kih kih.. wang,trfik dan apa2 je..tul tk...heheheh

    ReplyDelete
  2. yupp! setuju sgt dgn mutiara kata tuh! ;)

    ReplyDelete
  3. Blogwalking utk mencari pembaca, balas kunjungan untuk mengeratkan hubungan ant blogger, follow untuk mengikuti perkembangan, up to date lah katakan..hehe..

    Mcm mn kat kg kak, best tak?

    ReplyDelete
  4. dah lama-lama ngeblog nanti tau lar apa kepentingannya.hihi

    ReplyDelete
  5. saya dtg bw sini..
    utk mesra2 dgn k.diana. ^__^

    ReplyDelete
  6. heee..betul la tu..kalau malas nak bw..apa pun tak dapat...hee~

    ReplyDelete
  7. cari lah org macam saya..saya ske baca blog owang..hehe

    ReplyDelete
  8. blog marathon utk berlari..
    kehkehkeh~





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  9. 2 dalam 1 pun bleh kan..hehehh

    ReplyDelete
  10. hahaha
    i like la kata2 buatan akak ni
    kekek =]

    selamat pulg ye kak

    ReplyDelete
  11. saya pun dah rasa malas nak bw. huhu memang kejam tapi tu la hakikatnya. biar la orang nak cop sombong ke ape :P

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. wahwahwah akakkk.bermutiara kata...ni mst ilham time duk atas kete otw nak balik kmpg smlm.heheh;p

    ReplyDelete
  14. Kalau BW utk cari calon no 2 boleh tak makcik....boleh tak...? ahakz

    ReplyDelete
  15. betul gak tu...saya kena sound sbb tak follow mereka..huwa...tak cukup jari nak bw dan follow skrg ni kecuali bls ziarah pengomen tegar

    ReplyDelete
  16. blog walking untuk mengeluarkan peluh d jari tangan...supaya jari2 menjadii sihat dan laju utk menaip...huhuhu

    ReplyDelete
  17. Betul tu, kalau dikejar folower tp entry yang dihasilkan tiada pembaca, rugi kan... :)

    ReplyDelete
  18. blogwalking jgak utk baca en3 best2, hikk...

    ReplyDelete
  19. saya pun nga bw utk cari pembaca ni, huhu

    ReplyDelete
  20. follow sekali je, lepas tu tak mai dah.. adehhh

    ReplyDelete
  21. betul2, BW untuk mencari pembaca lebih datangkan kepuasan dari BW untuk tambah follower ni kan...:)

    ReplyDelete
  22. blogwalking senaman hati.
    salah satu penawar stress...kehkeh...

    ReplyDelete
  23. bestnya balik kampung..plan last minute pun dah boleh balik?

    ReplyDelete
  24. kalau blog tu menarik memang akan blogwalking hari2..kdg2 sampai 5,6 kali smpai org tu naik menyampah..haha!

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …