Skip to main content

BLOGGER AMY SINAR RAUDHAH SUDAH TIADA

Assalamualaikum...

Ada yang tinggal kan komen kata Amy
dah tak de??
betul ke???

ada siapa2 yang boleh bagitahu
betul ke tidak ni???

sekian..

Comments

  1. berdebar i baca tajuk entry ni..coz..sinar raudah antara yang sinonim komen my blog..harap2 berita ni x benar..tau dia warded akibat denggi...

    ReplyDelete
  2. KC pun dgr berita ni tp tak tau betul ke tidak.

    Ya Allah ... lindungilah Amy.

    ReplyDelete
  3. kat shoutbox sy pun ada yg bgtau dia meninggal...x tau la kepastiannya
    sedihnye rasa, wpun baru kenal
    rs mcm mesra jer dgn komen2 dia..huhu

    ReplyDelete
  4. saya pun dapat komen dalam n3 hari ni. tak pasti kebenarannya

    harap sesape yang rapat dengannya, dapat buat n3 pasal ni kan

    ReplyDelete
  5. Isyy ye ke kak, terkejut + meremang bulu roma baca..

    Pagi tadi tau dari blog kak Munna kata kak Amy tak sihat, kena denggi..

    Mudah2an berita ni tak benar, hope kak Amy cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. al-fatihah kita kehilangan seorang rakan yang baik, peramah dan masih muda


    sesungguhnya Allah lebih menyayanginya

    ReplyDelete
  7. hah?
    betul ke ni?
    baru komen2 sat2 ni kat page die
    tgk ramai kata semoga sembuh..

    cek MTT pon kata ye masih di hospital tapi tak tawulah skrg
    aduhai..semoga yg terbaik menempuhi akak sowg ni... hurm3..

    ReplyDelete
  8. biar betul..harap2 nie bukan berita betul la

    ReplyDelete
  9. apa maksud 'dh takde' tu ye? erm hope xde pape yg terrible jd..

    ReplyDelete
  10. sebab rata2 yg bg komen as anon dan tanpa nama...tu yg mosykil kan...huhu

    ReplyDelete
  11. xde dengar pulak.erk..ketinggalannya.

    ReplyDelete
  12. sy pon same..ade org tinggalkn komen kat blog sy ckp die dah xde..ishh btol kee..jgnla wat memain hal mati ni..

    ReplyDelete
  13. khabarnya amy dalam keadaan stabil..baca sini

    http://www.lailyqaisyirah.com/

    ReplyDelete
  14. amy stabil lagi..doakan dia cepat pulih seperti biasa..

    ReplyDelete
  15. x kenal la pulak siapa dia ni..harap dia cepat sembuh la..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …