Skip to main content

Amy Dalam keadaan stabiL+REVIEW BLOG MYRA JAY!

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...masih risau dengan situasi sebenar keadaan Amy..
korang pun macam tu jugak kan??..tadi ada yang kata
keadaan Amy dah stabil..
Siapa kah cik anon yang menyebarkan berita palsu tadi ye..
rajin melampau!!

petang ni aku nak bayar hutang ni..dah banyak kali Mj mintak
aku review blog dia..jadi baru hari ni boleh buat.
siapa tak pernah pi blog MJ?klik gambar header ni ye...


Dari segi loading dan berat,blog MJ masih lagi ringan
walaupun beratnya mencecah 150kb..tapi kalau
yang mengalami masalah internet slow tu
mungkin kena bersabar sikit la..
jadi MJ boleh la ringan kat sedikit blog ni ye..
kemudian bahagian post agak kurang kemas.
Mungkin kerana terlalu banyak penggunaan warna untuk font
di bahagian post.ada warna merah hitam dan ungu.
kita boleh masuk kan warna lain untuk font dalam
entry tapi jangan terlalu kerap gunakan warna2 yang bercampur..
terutama untuk ayat yang panjang.

post dan iklan kat bawah header jugak nampak bersambung.
Mj boleh letak border kat bawah iklan churp2 tu.
letak kan iklan kat satu tempat je..
terlalu banyak sangat iklan merata2 ..
kat atas post ada..bawah post pun ada..
itu buat entry jadi tenggelam..

untuk bahagian sidebar Mj boleh
letak kan sesetengah menu dibahagian tab menu..
terutamanya ,RESEPI MJ,PAGES dan ABOUT ME.
letak terlalu banyak widget disidebar adalah
sebahagian punca loading blog jadi lambat dan berat.

gambar bunga disebalik title sidebar jugak
agak kurang menarik..
untuk title sidebar tu lebih elok kalau MJ buat
background untuk title je.

Untuk shoutbox dan kotak follower
sebaiknya MJ letak bersama dibahagian atas
selepas iklan nuffnang.


semoga MJ tak kecik hati dengan review ni ye..
selamat mau jaya...

sekian..

Comments

  1. jahat si anon tu..haishh...

    moh terjah mj

    ReplyDelete
  2. Si Anon yg takut menunjukkan diri..syukur Amy dah stabil...:)

    ReplyDelete
  3. ohh..syukur la kak amy xde pape. semoga kak amy kembali sihat!!

    ReplyDelete
  4. hhmm3
    tulah sape anon tu
    issshhhh
    nasib bace entri cek MTT tadi
    tahu akak amy dh stabil
    haiyoooo..


    jomm terjah cek MJ nih!

    ReplyDelete
  5. template dan background blog myra ni rasanya bee yg buat ni..hikhik

    ReplyDelete
  6. yang ayu tau amy mmg semakin sihat, ada yang khabarkan berita paslu ker??

    subahallah..

    ReplyDelete
  7. lega dgr berita ttg amy tu.. ntah siapalah yer yg tinggalkan komen yg tak sedap di dgr tu.. semoga amy terus sihat hendaknya..

    review yg best dari diana..

    ReplyDelete
  8. sape amy..semuga dia sihat..aminn
    nice review :)

    ReplyDelete
  9. ish ape la anon ni..suke2 hati die jer..soal hidup mati org pla tu..

    ReplyDelete
  10. siapalah yg sebar berita palsu tu kan..

    moga amy terus sihat....aminn

    ReplyDelete
  11. tu la.. akk pun percaya dgn cerita palsu tu, moga Amy cepat sihat


    syukur sangat

    ReplyDelete
  12. anon ingin menguji barangkali

    ReplyDelete
  13. Thanks kak sudi bagi komen..

    Keseluruhan blog Myra dibuat oleh Puan Bee kita :)
    Nmpaknya banyak nak kena improve nie..

    TQ ye kak.. :-P

    ReplyDelete
  14. masyaALLAH.. terkejut sangat bila ade org komen kat blog suya kata die terbaca yg blogger sis amy dah tak de.. menitis air mata.. Tapi bila suya google, i got link to this page.. thnx sebab update ckp kak amy dah stabil. appreciate it much.. thnx yaaaa..*jahat kot anon!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …