Skip to main content

PENTINGNYA BLOGLIST {hanynysha}

Assalamualaikum....

Selamat petang semua.ingat hari ni aku nak masak sesuatu yang istimewa la.tapi resepi tak cari lagi.petang2 satgi la.sebelum tu aku nak review blog dulu.kali ni aku pilih blog http://hanynysha.blogspot.com/.klik header bawah ni untuk ke blog dia yang kiut tu...



wah!blog dia kemas..tak berat walaupun ada widget2 comel..shoutbox pun menarik.comel macam tuan dia.nama pun blog adik2 kan?mesti la dia nak template design yang comel2..

Rasanya tak de apa banyak i kesalahan kat blog hany ni.cuma mungkin boleh tukar font yang lebih mudah untuk orang baca.warna tu sesuai dah.dan kalau boleh elak kan guna singkatan untuk tulis blog.singkatan tu untuk sms sesuai la.lagi satu ada sesetengah perkataan yang hany suka "tekankan"..kalau nak buat gitu guna warna yang lebih jelas untuk orang baca..

kemudian nak tegur pasal bloglist.ramai blogger tak suka letak bloglist.sebenarnya bloglist ni faedahnya ialah orang akan kekal dengan blog kita bila kita masuk kan dia dalam bloglist kita.dia rasa dihargai dan terasa la keujudan dia dalam dunia blog ni.

Bila kita letak link blog dia dalam bloglist kita dia pun akan buat macam tu jugak kat blog dia.ni jugak satu cara kita perkenalkan blog kita pada orang lain.jadi nak orang ingt blog kita,kena la kita pun ingat blog orang.salah satu caranya ialah bloglist..

setakat ni tu je teguran untuk hany...

JOM TERJAH BLOG HANY DAN TAMBAH KENALAN KORANG..:)

sekian...

Comments

  1. assalamualaikum sis,,,,boleh tolong riview blog saya tak???dekat komen entry saya pun takpe,,janji review,,,saya blogger baru,,jadi tak tau apa nak ubah :)

    ReplyDelete
  2. wah..menarik...ni yg rasa nk suruh review jgk ni..hehehe ;)

    ReplyDelete
  3. jap lg nak jenguk blog comel tu

    ReplyDelete
  4. Wa'alaikumussalam Warahamtullahi Wabarakatuh...Membalas salam sahabat di awal postingan.
    Kunjungan silaturahmi di dianarashid di malam hari.
    Entri yang bagus sahabat

    ReplyDelete
  5. hehe kita pun senyum memanjang apabila tengok blog kita ada dalam bloglist mereka :P

    ReplyDelete
  6. nak g tengok jap.... hehe... lepas rindu blogwalking walaupun skjp... :)

    ReplyDelete
  7. Setuju dengan pendapat kawan Freaky...kita pasti senang kalau blog kita masuk dalam bloglist teman-teman kita...akan meningkat link ke blog kita kawan

    ReplyDelete
  8. assalamualailum sis , boleh tak tolong review blog saya jugak ? kalau boleh tolong ajarkan saya how to make bloglist , hope u;ll help me , i;m da new blogger , ThankYou , :)

    ReplyDelete
  9. byk lg rupa nyer blog2 yg best ni

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …