Kelemahan shoutbox di page lain.

Assalamualaikum...

Selamat malam...
sekarang ni kan makin ramai
blogger yang mementing kan berat blog.
masa aku mula2 berblog dulu
tak de kesah pun dengan blog berat ke tak berat..
asal ada orang baca entry aku sudah la..
bila orang tegur baru tau blog kalau berat
loading jadi lambat..

salah satu cara yang
bloger2 sekarang buat untuk ringan kan blog ialah
letak je icon shoutbox kat sidebar.sapa nak tinggal jejak klik
je icon dan kita dibawa ke page lain.

letak shoutbox kat page lain
ada buruk nya jugak..
salah satunya ialah blogger yang
suka tinggalkan jejak kat shoutbox akan bookmark
awal2 halaman shoutbox korang tu.
jadi dia tak kan jenguk langsung
apa entry yang korang tulis.
sangt kerugian disitu..

Kita menulis untuk orang baca..kan??
jadi tak best la bila ada segelintir
blogger yang tak jujur ni..
eh!boleh ke kita kata dia tak jujur??
atau kita yang cuai??
terserah la apa pun yang penting
kita kena saling menyokong dan jangan ambil kesempatan..ok..

sekian...

Post a comment

20 Comments

  1. Pjaz suka shoubox..hehehe,
    tapi kadang2 terlepas pandang gak komen kat entri..tu satu kelemahan di situ ;D

    ReplyDelete
  2. shoutbox untuk kta shout out our opinion,hehe

    ReplyDelete
  3. saya jarang tggl jejak kat sb..klu rajin je.selalunya baca dan komen tu pun klu blog dia mudah nk komen

    ReplyDelete
  4. haiiippp
    betoiii
    ade buruk dan baiknye shoutboox ni
    huuuu

    ReplyDelete
  5. soutbox rara ok kan kak.akk blog rara berat x?

    ReplyDelete
  6. Ada baik ada buruknya sb ne. Jadi gunakan sebaik-baiknya. Mana2 link yang kita dapat tangkap, kita ban jer.. Eh, boleh ka nak ban link kat sb tu, hehe.


    sharifdez.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. salam..
    shout box saya lama dah tak
    pakai..mungkin lebih menumpukan
    pada penulisan berbanding BW
    sekarang nih..rasa bersalah pula
    bila tak jengok bailk orang yang
    menyapa di Shout box

    ReplyDelete
  8. Letak je shoutbox kat tmpt yang sng orang lihat and tgglkan jejak..

    ReplyDelete
  9. suka shoutbox yg ciku cak tuh. main sembunyi2 kat tepi blog ... :)

    ReplyDelete
  10. Myra kekadang terlupa nak jerit, tp bila baca entry akak baru pelan2 dok tinggal jejak dengan jerit :)

    ReplyDelete
  11. Sapa lagi nak sokong blogger, kalu bukan blogger?

    ReplyDelete
  12. sy lebih suka klau letak shout kt page yg sama.. loading pun cepat compare shout yg sembunyi2 tu...

    ReplyDelete
  13. sblm kpah buat sbox besar tu..kpah ada la tanya kwn blogger ni..ada yg kata, mcm tu lah..org tak masuk dah baca entry..tapi terus ke sbox jer..jadi kpah letak jgk iklan nuff di situ..sekurang2nya ada hasil jugak yaa wpun org tak baca entry..

    ReplyDelete
  14. kagum dgn blog ini.. sentiasa update..bagaimana boleh sentiasa punya idea ye..?

    ReplyDelete
  15. stuju..malas nk godek2 ..kih kih kih

    ReplyDelete
  16. aah la...xpenah terpikir pon itu keburukan dia...hehe.ingatkan buat camtu dah kemas :) tapi ceqwa xbuat pon :D

    ReplyDelete
  17. so far saya lom buat cmtu lg..tp memang sy jujur cakap kalo da nak abes limit memang tak jengah belog berat sebab lambat loading...hehe..nak tggu da 1 hal..

    ReplyDelete
  18. shoutbox kat tmpt lain memang leceh.. lagi2 kalau line internet tgh slow...

    ReplyDelete
  19. setuju banget, makasih untuk informasinya

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)