Skip to main content

Kat Bloglist dia tak de link kita weh!!

Assalamualaikum...

Harini ni aku ada pi satu blog tu..
kat Bloglist dia tak de la link2 cikai kita ni weh..
semua blogger2 otai dan dikenali je...

Tapi kesian...
kat kotak komen dia tak de 1 komen pun..
ekekekeke...

sekian....

Comments

  1. hehe fa perasan jugak blog macam tuh. siapa la kita neh kan kak. =P

    ReplyDelete
  2. begitulah nasib blogger picisan mcm kita nih :'( huuhuhu touching lak hehe

    ReplyDelete
  3. maknanya nak letak link tu biarlah yg setaraf dgn kita ek? hehehe

    ReplyDelete
  4. hehe.. dye nak letak link yg hebat2 je..

    p/s:akak, nape ek tiap kali mira bukak link akak.. akan kuar survey youtube dulu..kena pangkah survey tuh pastu bukak balik link akak baru laa boleh bace entry akak..

    ReplyDelete
  5. akak,ni spontaneous friday ke?hehehhe,sape lah agaknya eh.

    ReplyDelete
  6. dia nak kawan dgn org femes je tu...:)

    ReplyDelete
  7. saya itu hari je sibukw at list..skeang ni tak dah..ahah rasa rasanya kena renew balik ni..

    ReplyDelete
  8. kahkahkah akk sapekah geranganya itu.mau tau gak :D

    ReplyDelete
  9. itu kalu org femes tu komen,,,kompom dia buat entry khas hahaha

    ReplyDelete
  10. alahai.. kalau blog kak liza ni, lagilah tak pandangnya.

    ReplyDelete
  11. fiza tak letak pun bloglist otai dlm blog fiza kak..fiza letak blog kite-kite aje..hehehe

    ReplyDelete
  12. mungkin tu boleh bg dia semangat utk blogging sampai jadi blogger otai kot..

    ReplyDelete
  13. tu mesti blogger wp la tu agaknya.selalunya macam tu le yg pernah akak jumpa..ngeh ngeh.. :)

    ReplyDelete
  14. sapa tu?..mungkin dia tak tahu kut...

    ReplyDelete
  15. haha akak ni biar la dia nak kenal dengan blogger otai jep :P ... mungkin dia nak jadi otai gak kot. kita yang biasa ni x dipandang pun... =_=

    ReplyDelete
  16. betul2..ct pon perasan..xpew lah..yg pnting ct x ltk pon link otai sbb ct jeles tgk dorg..hahahahaha

    ReplyDelete
  17. huhu..die nk yg femes2 je kot..
    xpela..ramai lagi yg nk kawan ngn kite kan.. ;)

    ReplyDelete
  18. tak hot la kalau letak blogger cikai yang tak femes macam kita ni eh silap macam saya

    ReplyDelete
  19. hahahaaa.... sbb nye blogger2 otai x bw sangat, n x sempat jenguk blog dia kot....

    ReplyDelete
  20. agaknya saya kot.sy wat camtuh.huhu

    ReplyDelete
  21. hah!blog sape tuh..xpernah jmpe lg..haha~

    ReplyDelete
  22. tu dia.... entri paling pendek dr pn diana.. hek3...

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum Diana

    Syukur
    blog senyum-senyum ramai pengomen

    Wassalam

    ReplyDelete
  24. huhu..keh keh..leh senyum je kalau cam tu..dah pilihan dia..

    ReplyDelete
  25. ish2 ><
    sape la tu..
    :|
    nasib baik blog Una takde bloglist XD
    *lagi teruk*

    ReplyDelete
  26. saya hanya mampu senyum kambeng je diana..hehe.klu blog saya lg lah suah nak duk dlm bloglist org lain.

    ReplyDelete
  27. tak pernah jumpa jugak.so,nak gelak tokleh..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …