Skip to main content

Hanya A.K.U....

Assalamualaikum...



Selamat petang semua...
sambil2 makan kuih raya tu meh kita berkenalan
dengan sorang blogger
yang punye blog hebat..
terima kasih Untuk blogger ini sebab sudi
bagi peluang untuk aku review blog dia.

Pemilik blog "Hanya A.K.U" ni namanya SHAHRIZAL SUHAIMI.
Yang menarik kat blog dia ni
ialah entry2 dia..ini blog personal..
jadi banyak la cerita2 tentang diri dia sendiri.
tapi ada jugak tentang hal2 lain..:p

aku dah geledah entry2 lama dia
dan yang paling best bagi aku adalah entry ini...
yang tak bestnya tentang entry dia,
dia gunakan short form untuk sesetengah perkataan.
jadi lepas ni elak kan guna short form untuk tulis blog.
tulis blog tak sama dengan taip sms..:)

selalunya kalau entry best ni ramai orang nak "like"
jadi ada baik nya Shshrizal letak butang "like" kat post.
ini sebahagian cara untuk meningkatkan traffic dan pageview blog kita.

Susun atur widget2 kat blog dia pun nampak kemas dan tak serabut.
walaupun dia pakai templete yang ada imej
tapi tak mengganggu post2 dia untuk di baca.
sebab blog dia tak gunakan banyak warna.
betul la kata orang blog orang lelaki lebih
kemas dari blog perempuan..:p

satu lagi yang perlu diberi perhatian adalah
blog arkib dia.
aku pernah tulis entry pasal blog arkib.
tolong jenguk entry ni sekarang..
Bagi aku blog arkib yang Shahrizal guna sangat tak sesuai.
nak tau kenapa?
sebab tak menarik kalau setakat ada bulan dan nombor.:p
tak de sapa teringin nak klik kat situ.

yang lain tu tak de apa nak di komen.
semuanya sedap mata memandang.
bagi yang belum kenal blogger bakal menggegar dunia ni,
jom la terjah...
klik gambar header dia yang sempoi tu..ok???

sekian...

Comments

  1. wahhhh mcm besh je.nk like 3 kali lah.jap nk terjah,

    ReplyDelete
  2. wah rajinnya diana ni... xpa nt free skit org terjah

    ReplyDelete
  3. kalo free kang papa mifz singgah..;)

    ReplyDelete
  4. sempoi blog dia... tp x jumpa plak tang arkib tuh

    ReplyDelete
  5. erghhh haritu aku ade tgk belog laki wane pink whoii hakhak tergelakk aku . berblink blink lagik haha

    ReplyDelete
  6. blog msred apa kelemahannya gaknya?

    ReplyDelete
  7. ape lagi..moh ler menerjah :)


    p/s : waahh..belog ni betol2 dh berubah..dulu hijau ..:)

    ReplyDelete
  8. Terjahan pantas dari elih haha!..

    ReplyDelete
  9. kejap lagi nak terjah tahap seratos..hehe :)

    ReplyDelete
  10. thankz diana sbb review blog sy..
    pasal komen2 tu sy dah take note..
    =)
    btw, thankz.. mana yg kurang tu sy akan baiki..
    thankz diana.. =)

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …