Skip to main content

ENOT!

Assalamualaikum...


Selamat petang semua...peliknya bijik mata aku ni...masuk jam 4 mesti rasa berat kemain..nak suruh aku tidur jugak ke apa...aih...mata oh mata..bersabar la mata....

petang yang menantuk ni aku nak teruskan segmen review tu.lagi cepat habis lagi baik..kan?tak de la semua ternanti2 .tapi kena buat sehari satu review je la sebab nanti orang bosan pulak masuk blog aku ni.asyik review blog je..


klik gambar untuk ke blog enot

kali ini aku pilih blog ini.blog pink milik enot.cantik template yang enot pilih ni.blog dia ringan sebab tak de iklan nuffnang.nampak nya ramai blogger yang tak pasang iklan kat blog.mungkin
berblog tak nak duit atau pun tak tahu pasang..heheeh..kalau tak tahu pasang boleh mintak tolong blogger pasangkan..aku pun boleh tolong pasangkan..kalau nak le..heheheh..

Font yng enot gunkan jugak mudah untuk kita baca.cuma nak tegur tentang benda2 kat sidebar tu je la..semuanya nampak tak tersusun kemas..ada jugak widget2 yang tak perlu kat situ..contohnya macam kalender dan jam.tak perlu itu semua.lagi baik kalau digantikan dengan bloglist dan popular post.

Enot juga boleh pasang kotak2 untuk sidebar supaya lebih kemas dan tak nampak macam bercampur.jangan lupa untuk blog archive lebih ssesuai dipasang scroll.

seeloknya shoutbox dan kotak follower kita letak kat belah2 atas sidebar.ada orang letak bawah header.letak bawah header akan buat loading jadi lambat.jadi baik letak kat sidebar kanan.
blog enot ni tak de header.jadi nampak kosong je kat atas tu..nanti buat la header satu.yang simple2 pun dah cukup..

Semoga enot berjaya dalam dunia blogging ni..
JOM TERJAH BLOG ENOT..:)

sekian..

Comments

  1. mcm dah lama je dia tak update..
    jom layan..
    10 Jenis Hantu Melayu

    ReplyDelete
  2. enot cam artis je. nanti cik ina terjah ye ke situ.

    ReplyDelete
  3. hehe pelik juga blog xde header ni .

    ReplyDelete
  4. nanti pun nak terjah folo newbie nie :)

    ReplyDelete
  5. Terima kasih review....terima kasih di atas tips2 yang membina...:-)

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …