Skip to main content

Busuk..anda sudah??

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
Sejak akhir2 ni...dalam seminggu dua ni la..
aku selalu ping entry aku kat busuk.org.
rasa tak susah la ping kat situ berbanding kat
innit nuffnang dan kat facebook...



kita masuk kan url entry kita dah siap.
dan yang best nye kat busuk ni
dia akan mengira statistik blog kita melalui banner
yang kita pasang kat blog kita ni..

tengok! uv rendah pun superb tau..heheheh


memang ramai yang ping entry kat sini
jadi entry semuanya boleh kata yang segar2 je la...
korang dah join busuk??
kalau belum jom daftar,
kemudian ambik banner ciput tu
dan letak kat sidebar.

Sekian...

Comments

  1. baru gak terbace pasal busuk.org ni..nanti nak trylah..thanks kak

    ReplyDelete
  2. singgah sini untuk ucap selamat malam...........

    diana...
    kak kan, hanya ping blog i FB kak jer..
    tidak dimana...
    mungkin sebab kak rasa tak layak kot

    ReplyDelete
  3. salam sis..lum join lagi,coz sy wangi je ni..heheee

    ReplyDelete
  4. kesian saye,xfaham dengan maksud ping ping nih...kekekeke...mestilah xjoin lagi :)

    ReplyDelete
  5. ooo..nnt klu blog saya dah ramai pembaca saya nak join busuk gak la.bestnyer

    ReplyDelete
  6. wow ada tempat nak ping ek.. busuk pun busuk la kan..kih kih kih

    ReplyDelete
  7. tak pnh ping entry pun...hehee.mungkin ley try nanti...:)

    ReplyDelete
  8. busuk ni slalu jgak dtg blog org,tp org buat derkk je.kih3 kena bg wangi dulu tuh!

    ReplyDelete
  9. kat fb selalu nampak busuk ni..

    ReplyDelete
  10. apesal la BUSUK..WANGI x de?hikhik..jap2 nak daftarkan diri..hehe :)

    ReplyDelete
  11. teringin juga nak join diana

    banner depa ka yg kita
    kena copy n paste kat blog kita?

    ReplyDelete
  12. teringin juga nak join diana

    banner depa ka yg kita
    kena copy n paste kat blog kita?

    ReplyDelete
  13. mcm best ja.. kena try ni.. hehe..

    ReplyDelete
  14. kb tak pernah ping kat situ.. nak terus try ni..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …