Skip to main content

Blogger kena pandai bahagikan masa

Assalamualaikum...

Selamat malam...
ni bukan entry menunjuk2 ye..
tak de apa yang nak di menunjuk nunjuk kan..
cuma nak tunjuk kan apa
yang korang dah buat kat blog aku..hehhehe..

ini traffic masa bulan 7 hari tu..
masa ni malas sangt bw dan update entry..
lepas update entry terus sibuk hal ehwal rumahtangga.
nampak tak kesan nya bila kita tak pandai bahagikan masa.
nak orang datang blog kita tapi update entry jarang2..
blogwalking apatah lagi..
jadi sepadan la dengan apa yang kita buat..kan??

Traffic yang awal nya setiap hari 5-6 ratus
terus menjunam2 jatuhnya...
mujur penyakit malas tu tak berlarutan..
aku gagah kan jugak blogwalking sekarang ni
walaupun tak lama..
sehari dalam sejam dua je...
dan traffic kembali stabil..

target aku sehari cuma 6 ratus je.
tak nak banyak2..banyak2 pun bukan dapat apa..
be pun satu je..bukan 10.hehehhe
aku bw pagi 1 jam,petang 1 jam..
malam kadang2 je bw...kalau suami ada kat umah
lagi la tak de bw..setakat balas sapa blogger yang singgah komen je.

Apa yang korang dapat dari cerita aku ni???
ye betul....
nak traffic kena usaha..
tak boleh goyang inul saja..
heheheh..

sekian...

Comments

  1. goyang lain boleh tak kak. hehehe ;)

    yg penting usahalah kan kak. ;)

    ReplyDelete
  2. hebat btoi..
    uv sye pling tggi pn 355 je..
    hoho

    ReplyDelete
  3. weeeeeeeeeeeee
    betoi2!
    wee
    saya kagum la suri rumah yg bole bg mase berbelog niii
    kagum2! =]

    ReplyDelete
  4. kalu ikut nafssu mmg nak bw setiap masa... tapi komitmen lain byk....

    ReplyDelete
  5. thanks sbb komen di blog..haha mungkin anda boleh review blog saya mcm blog fanna tuh.. nak gak rasa 600 visits..hehe

    ReplyDelete
  6. sy punya trafik pon tak banyak mcm tu hari2...heee~

    ReplyDelete
  7. nice info..tq ye.. jemput ke blog mr baiz..http://mrbaiz.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. woaaa banyak oooooo hahha tahniaahhh :D

    ReplyDelete
  9. k.diana mmg pandai bg masa..saya blm pandai lg.
    SIAPA BERUSAHA DIA BERJAYA!

    ReplyDelete
  10. betul laa..berblog pun sm gak mcm kerja lain...kuat bekerja, lumayan lah hasilnya kann

    ReplyDelete
  11. sikit2 lame jadi bukit~
    erk..ade kena tak peribahasa ni akak?
    hihi

    ReplyDelete
  12. uik banyak tu.. sy 100 je seari.. ermm..

    ReplyDelete
  13. sket lagi je tu...
    target la kasi 700 lebih lak uv...
    pastu terus tukar innity...

    berbaloi sket rasanya dari si nuff yg kedekut tu XD

    ReplyDelete
  14. wah..hebat sehari 60o..sy student memang xdpt la cmtu.nak2 musim exam ni...=_='

    ReplyDelete
  15. perghh.. lh tahan traffik sis yerk. :).. tol tu.. nak dapat lebih kena usaha lebih kn :)

    ReplyDelete
  16. Betul tu, setuju..
    Bila usaha, hasilnya kita yg dapat :)

    ReplyDelete
  17. nak cecah 50 puluh pun belum tentu lagi

    ReplyDelete
  18. byknya UV diana setiap hari..kak aya cma 100++ je setiap hari.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …