Skip to main content

TOLONG REVIEW BLOG SAYA

STICKY POST!!!!!
ENTRY BARU DIBAWAH POST INI...





  1. Sapa nak join segmen review blog??
    kalau nak join sila ikut syarat2 nye ye...

    1)buat satu entry ringkas tajuk "TOLONG REVIEW BLOG SAYA"
    2)letak banner kat atas dalam entry.
    3)link kan ke ENTRY ni.
    4)khas untuk blogger yang ada follower bawah 400
    5)tag 2 orang rakan yang follower nya bawah 400 dan pastikan dia tahu dia di tag.
    6)tarikh tutup sampai 10/9/2011
    7)tinggalkan link entry kat kotak komen di entry ini.


    tak payah buat entry panjang2..
    review akan bermula 512/9/2011 setiap jam 4 petang

    ( review dipercepatkan bermula 5/9/2011 disebabkan ramai yang join..)
    SENARAI PESERTA..
    http://hanyaaku91.blogspot.com

    http://bulatitucircle.blogspot.com
    http://gilegula.blogspot.com
    http://piccioneb-blu.blogspot.com
    http://ujieothman.blogspot.com
    http://jiwamemberontak.blogspot.com
    http://memorikukehidupanku.blogspot.com
    http://daffien88.blogspot.com
    http://nazhirahmazlan.blogspot.com
    http://shafiez-8589.blogspot.com
    http://nurulskrip.blogspot.com
    http://asyiqin89.blogspot.com
    http://aku-enot.blogspot.com
    http://snfajariah.blogspot.com
    http://somebodypeace.blogspot.com
    http://www.jendelahidup.com
    http://serysuryani.blogspot.com
    http://supermiera.blogspot.com
    http://hanynysha.blogspot.com
    http://izzatialina.blogspot.com
    http://fanna90.blogspot.com
    http://namakufadhillah.blogspot.com
    http://oreo-cheesecakes.blogspot.com
    http://amyrazhar.blogspot.com
    http://isihati91.blogspot.com
    http://bellafik.blogspot.com
    http://riz-jal.blogspot.com
    http://mimieypunyacerita.blogspot.com
    http://blogtidakbernama.blogspot.com
    http://exora73.blogspot.com
    http://idaadalahaku.blogspot.com
    http://azilaismail.blogspot.com
    http://ceritapieja.blogspot.com/
  2. http://faiemyworld.blogspot.com



sekiAN...

Comments

  1. cm ne 2 ? Blog sy ? Review blog awk k blog sndri . Pg2 neh otak slow cket . Haha

    ReplyDelete
  2. utk blogger follower bwh 300 je ke? hehehe..ala..tak leh nak join..
    anyawy. genk ucpkan selain menjoinkan diri.. ^_^
    salam ramadan

    ReplyDelete
  3. majuklah.......................awat ayu tak boleh join??

    PS: moga ramai y join ya.. amin

    ReplyDelete
  4. BuLat i2 CirCLE
    @
    akak tolong review orang la..
    nak kena tukar tajuk nampaknye..
    hahahahah

    ReplyDelete
  5. alaaa x dapat la nak join sebab follower lebih 400 =_=

    ReplyDelete
  6. org pertama join.. yeay..!!
    =)

    http://hanyaaku91.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  7. sory2 td tertinggal link kat entry sy tu.. dah btol kan balik da.. =)

    ReplyDelete
  8. akak review blog sy r . Hehe . Ase bnyk yg kurang 2 . Hek3

    ReplyDelete
  9. ikut syarat x neh????kire boley r kn..haha

    http://bulatitucircle.blogspot.com/2011/08/mintak-tolong-review-blog-saya-boley.html

    ReplyDelete
  10. dah tulis.. =)

    http://gilegula.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  11. http://piccioneb-blu.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  12. semoga segmen akak mendapat sambutan.. tp saya yakin pasti dapat sambutan punya la.. akaknyer blog kan best..

    ReplyDelete
  13. adan
    @
    selalunya segmen akak kurang orang join la adan..
    kurang promosi gamaknya..
    tapi tak pe la..
    ni pun untuk review dan promot blog adik2 yang masih baru ni..
    tak ramai yang join tetap kena teruskan..kan??

    ReplyDelete
  14. wah... akak buat segmen ke? bagusnya.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. Akak, kata dah review blog sy..tapi tak de pon :(

    P/s: majuk lah mcm ni...tak bo join pulak..

    ReplyDelete
  16. Sori kak, ada keliru sikit dgn terma segmen ni haha :D 'review blog' atau 'review entry'?..akak jgn marah elih yer..

    ReplyDelete
  17. join..sis, pls review my blog ya!

    http://ujieothman.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    tima kasih adakan segmen ni..

    ReplyDelete
  18. ok idea menarik, Abg Rojak akan pertimbangkan untuk mengejoin atau tak.

    ReplyDelete
  19. menarik! saya join :)

    http://jiwamemberontak.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  20. salam..
    dah dapat BE tu..
    kenalah kerap updated
    entri baru..mesti masyuk
    trafik dan income..huhu

    ReplyDelete
  21. kak diana, shera nak join juga...

    http://memorikukehidupanku.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum.....

    apan nak join segmen ni..terima kasih tao..

    http://daffien88.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  23. join akak !!! :)
    http://nazhirahmazlan.blogspot.com/2011/08/tolong-review-bolg-saya.html

    ReplyDelete
  24. sy nk joiny gak..hehehe

    http://shafiez-8589.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  25. nak joint tp mcm x pandai jer...blum bljr mcmn nk ltak logo tu kt bog sy..pastu kn wat n3 kann..

    ReplyDelete
  26. best D ! .. semoga berjaya dgn segmen ini :))

    ReplyDelete
  27. join utk di review^^

    http://nurulskrip.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  28. ermmmm...x leh joinlah kalau macam ni..sedihhhhh.......huhuhuhu

    ReplyDelete
  29. follower br 100+ kira leh join la niii?!

    ReplyDelete
  30. join :)

    http://asyiqin89.blogspot.com/2011/08/segmen-i-tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  31. saya join.. Tks.
    http://aku-enot.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  32. wah..da maju setapak lagi awk diana..tahniah buat segmen ni..

    ReplyDelete
  33. kak diana,saya join..^^

    http://snfajariah.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  34. join...
    http://somebodypeace.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  35. kak aya join:

    http://www.jendelahidup.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  36. http://serysuryani.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  37. http://supermiera.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  38. http://hanynysha.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  39. da join!!!

    http://izzatialina.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  40. http://fanna90.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  41. http://namakufadhillah.blogspot.com/2011/08/chapter-219-tolong-review-blog-saya.html

    sudah join!

    ReplyDelete
  42. join jgk yer..:)

    review blog saye selalu ek..:)

    ReplyDelete
  43. http://oreo-cheesecakes.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  44. wah suka review nih tp sy follower saya tk layak hukhuk

    ReplyDelete
  45. trima ksih sis diana. sy join.
    http://amyrazhar.blogspot.com/2011/08/tolong-review-belog-sy.html

    ReplyDelete
  46. join :DD

    http://isihati91.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  47. bella join!
    akak tgkla kat blog t kay? ;)

    http://bellafik.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  48. join
    http://riz-jal.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  49. http://mimieypunyacerita.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  50. alah.. yang bawah 400 je ker?? atas 400 takleyh yer?? hehehee..

    ReplyDelete
  51. done follow ..

    ReplyDelete
  52. dah buat n3 tu..tp x tau nk tag laa..

    ReplyDelete
  53. salam, saya dah join

    http://blogtidakbernama.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya_24.html

    ReplyDelete
  54. kak liza belum buat lagi ni..harap tak lupa.. adehhh kalut sungguh nooo..

    ReplyDelete
  55. ala cik tom xleh join ker akak?huhu...

    ReplyDelete
  56. http://idaadalahaku.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  57. review apa ni?xpaham hehe...my dear diana follow fiqa ya

    ReplyDelete
  58. dh siap post dgn jayanyer..hehehe..
    Nanti reviewlh ek ;)
    Thanks bg peluang kt kitorg...

    ReplyDelete
  59. Assalamulaikm , ingin juga saya mengambil kesempatan ini !

    http://faiemyworld.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete
  60. Assalamualaikum.. ini link saya... =)

    http://ceritapieja.blogspot.com/2011/08/tolong-review-blog-saya.html

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …