Wednesday, 17 August 2011

tips tulis entry untuk malam ..

Assalamualaikum...

selamat berblog semua...
yang blogwalking teruskan blogwalking...
jangan lupa satu jam lagi datang blog aku lagi ye..
heheheheh...

bagi blogger yang tegar..
dia akan memastikan siang dia update blog
malam pun ada update jugak..
betul tak???
itu antara ciri2 blogger tegar...

ramai blogger tegar sekarang ni..
jangan malu2 nak ngaku ye..heheh
aku nak bagi satu tips untuk korang tulis entry untuk malam..

Bila malam...
korang jangan sesekali buat entry panjang berjela..
cukup 2,3 perenggan sudah..
sebab nya bila malam orang semua nak blogwalking
laju2 dan sepantas kilat..
dah terbayang2 bantal dengan tv je..
kalau buat entry panjang berjela simpan je la untuk
publish jam 12 tengahari esok..

lagi satu elak kan buat entry resepi
pada waktu malam...
sebab nya waktu malam gini yang berblog
orang2 muda je..macam kita...ekekeekke
ibu2 yang suka resepi semua berblog time siang ajo..

korang tau tak kalau korang
pandai sesuaikan entry ikut masa,
korang tak payah susah2 bw 24 jam tau..
korang kena kenal pasti sasaran korang je..
bila malam buat entry ping kat facebook
dan korang boleh tengok tv sambil layan game ..
esok pagi bangun tengok komen mesti banyak..
itu saja tip nya...
ada yang nak tambah..silakan...:)

**aku perasan ada sekelompok blogger
yang bw setakat kat blog2 yang itu je...
tak keluar dari kelompok depa tu..
jom la keluar..tengok dunia lain sama...**



sekian...

24 comments:

  1. bee malam buat entri sedikit seo ,siang entri peribadi .. kalau tk tak de income!

    ReplyDelete
  2. Hai Diana .. Kalau KC kan, cuba gak nak keluar dari kelompok tu jer tp masalahnya ialah masa. KC kan sokmo bizi. Hihihi. Tapi tak pe lah, dpt tgk diana dan maisara selalu pun KC dh bahagia.

    ReplyDelete
  3. kalau berjela org mls baca kan diana.hehe.jom2 kita kluar dr kelompokkita kenal2 rakan yg baru jom

    ReplyDelete
  4. nak keluar kepompong tapiiiii...berebut jek laptop dgn bayi2 sekalian.dah malam sebelum tido bw gune henpon pulak..susah nak tinggal jejak...alolo ciputnya nak taip2...kihkih...(bab cari alasan ni mmg suka)..hehe..

    ReplyDelete
  5. salam..
    ermm..nice tips
    jangan lupa singgah
    di blog saya juga
    :)

    ReplyDelete
  6. sy dapat bau ade BE disini..ekeke.

    ReplyDelete
  7. akak dah lama keluar dari kepompong tau..hihihi..tunggu masa nak jadi rama2 je ni..kalau dulu selalu duk dalam kelompok mak2 je..tapi sekarang lebih selesa ngan adik2 lak..dengan orang yg lebih muda dari akak macam diana..

    ReplyDelete
  8. dulu tak berapa rajin nk blogwalking... sekarang ni semakin seronok blogwalking... srnk dpt kenal ramai kawan baru... terima kasih kepada kak diana juga sebab kak diana banyak tolong shera dapatkan kawan baru... :)

    ReplyDelete
  9. haha.kalau entri berjela2 siang ke malam ke same je..malas gak nak bace..serabut mata je..hahaha..

    ReplyDelete
  10. best blogwalking ni.. bole knal ramai kwn baru & bca mcm2 en3.. tapi klau en3 tu panjang meleret penat sikit ar mau abis bca, hukk...

    ReplyDelete
  11. hhuhu.. bagus nye tips ne sis.. tapi saya ni wat entry ikut mood.. hentam jerk bila nak tulis :)

    ReplyDelete
  12. JIJI YU
    @
    pandai2 je kamu ye...
    hahahahah

    ReplyDelete
  13. slm kak diana..lama tak dtg sni,blog smkin mantap ni..heehehe bz memanjang,blog sy bila nak make up lebih ni.hehee

    slm ramdhan^^**dah jadi pakar tips2 blogging ye sis,cayalah^^

    ReplyDelete
  14. saya antr blogger yg dlm kelompok tu jer.....hehe, bkn x nk kluar ke dunia lain tp ada kekangan2nya..
    atrnya sifu sy skrg tgk mabuk sakan,
    mama sarah..byk yg x tahu ni..huhu

    ReplyDelete
  15. saya pun dah buat entri pendek waktu malam

    ReplyDelete
  16. kata mlm2 buat entri 2 3 perenggan je? ni akak dah berjela2... hehhe tp sy still baca abes.... gud info... bravoooooo

    ReplyDelete
  17. terima kasih akan tips neh..sangat berguna untuk saya yang masih newbie hehe

    ReplyDelete
  18. yeahh!,.sy bukan blogger tegar,.huk3,.tp usaha sedaya upaya mmbalas jjak kwn n update,.huhu

    ReplyDelete
  19. wow...baru tahu...nak try cara ni plk la...=D

    ReplyDelete
  20. hehe..ayie agk jrng sekrng disebbkn busy sedikit..aishh kalo siang biase ah nk online agk susah..mlm shje sempt..huhu

    ReplyDelete
  21. boleh ikut nie..btol jgak xde lh org mengantuk sgt bce pnjg2 kn...hehe

    ReplyDelete
  22. tak tau kelompok mana lg nak tuju :(

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();