Monday, 22 August 2011

Terima kasih

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...
dah sahur tadi kan???
alhamdulillah..kalau ada yang nak
sambung tidur pi la...
tapi sembahyang subuh dulu ye...

Pagi ni nak cerita pasal terima kasih...
Bukan mak pak kat rumah je,tapi
cikgu2 kat sekolah pun ramai yang ajar
kita supaya berterima kasih..
Tapi bila dah besar ramai yang rasa tak
perlu berterima kasih..

Ada jugak orang yang rasa bila
menerima saja kita perlu berterima kasih..
sebenarnya tak kira la kita memberi atau menerima
ringan2 kan la mulut untuk ucap terima kasih..

"terima kasih sudi memberi..."

terima kasih kerana sudi menerima..."

kalau masa bercinta pandai pulak ucap terima kasih..
"terima kasih kerana sudi menerima
diri yang tidak berapa kacak ini.."

tapi time bagi sedekah...
keras lidah ni nak cakap terima kasih...
"kenapa pulak aku nak ucap terima kasih..
kan aku yang bagi sedekah kat dia...??."

Ucapan terima kasih ini
sebagai tanda kita menghargai seseorang..
Ajarlah diri kita supaya lebih berterima kasih..
selain tu jangan lupa
rajin2 la berterima kasih pada Allah...


sekian..


24 comments:

  1. terima kasih selalu singgah blog sy kak :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih kak
    entri ni hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Diana

    terima kasih Diana

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. terima kasih untuk entry ni :)

    ReplyDelete
  5. hehe memang kena biasakan diri kita ni berterima kasih.. tanda kita menghargai orang yang berkhidmat pada kita

    ReplyDelete
  6. diana:terima kasih.
    pyejal:sama-sama..:) [mesti sekali dengan senyuman]

    ReplyDelete
  7. bukanlah susah sgt nak cakap terima kasih..kesannya sgt mendalam. bak kata baby Arif kak liza ni.. "TIMA ASHIHHH".

    ReplyDelete
  8. btol tu kak.bukan susah pon nk ucap 2 patah perkataan tu kan.

    ReplyDelete
  9. kak kalau yang say thank you tu macam mane pulak hehe jangan marah na gurau² je anyway terima kasih kerana mengingatkan saya...

    ReplyDelete
  10. orang yang susah nak ungkapkan "terima kasih" ni, EGO...

    ReplyDelete
  11. terima kasih diana sebab sampai sekarang banner akak ada kat atas tu walaupun sudah melebihi seminggu..hikhik :)

    ReplyDelete
  12. terima kasih sebab masih sudi jengok kat blog saya...

    tapi pelik skit la bila..
    terima kasih sebab sudi terima sedekah saya ni..

    ReplyDelete
  13. sekarang ni budaya mengucap terima kasih lebih baik berbanding dulu.. antara sikap baik masyarakat barat ialah mereka mudah ucapkan t kasih sesama sendiri..

    ReplyDelete
  14. tapi memang betul, ada org tak suka ucap terima kasih pd org..agaknye mulut dia dah kena sumpah jadi bisu sekejap kot!

    ReplyDelete
  15. ucapan terima kasih mampu membuatkan seseorang itu tersenyum juga... :)

    ReplyDelete
  16. jangan berat mulut untuk ucapkan terima kasih

    terima kasih diana kerana buat entry ini..hehehe

    ReplyDelete
  17. bukan susah pom nk ucap terima kasih tu...

    btw...terima kasih diana..

    ReplyDelete
  18. terima kasih kerana menulis entri ni :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();