Skip to main content

takde buffered earning maknanya blog tak bagus.

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
ingat nak buat entry segmen dari RAFINAMIMI.
tapi sebab memori kad ilang
tak jadi nak buat.
entah mana la aku letak..

nak cerita pasal be..
tak de buffered earning maknanya blog tak bagus ke??
tak la...sapa yang fikir gitu
aku cubit2 perut dia nanti..hahahah

be tu bukan penanda aras
untuk kita nilai blog tu bagus ke idak..
ada blog yang langsung tak berinfo
tapi be berderet2 tau...
jadi adik2 dan kakak2 jangan sedih2 kalau
tak de be..
jangan rasa putus asa untuk berblog
hanya sebab tak dapat be..

ada yang merungut..
"blog saya tak best..sebab tu tak dapat be.."

be bukan diberi berdasarkan
best atau tak blog tu..
tapi cara korang bawak blog korang tu
yang jadi sebahgian dari sebab korang diberi be.

korang ingat blogger yang ramai peminat
dan be yang bersepah2 tu sebab
blog dia best ke???
tak la...jangan fikir be tu cuma untuk blog best je..

kalau blog korang tak best pun tapi
korang rajin bw..rajin ping entry,
rajin tulis benda2 yang baik2,
rajin bodek2 nuff,itu pun boleh dapat be jugak..

sekian...

Comments

  1. tak penah dapat

    tapi mls nk bising da

    biakan je

    ReplyDelete
  2. owh..camtu ek...hehe..dulu sy igtkan blog yang dah establish je dapat BE nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. be dr nuffnang skang agak mistri.. x jangka dia nk bg kt sapa. alasannya terpulang pd pihak advertiser

    ReplyDelete
  4. hah..macam akak la..langsung x pernah dapat be dari nuff sedangkan dah setahun guna nuff..huhu..x pelah..mungkin sebab akak ni selalu sangat kot tuko2 template..

    ReplyDelete
  5. Tak kisah pasal income lah hehe!..berblog dah cukup :)

    ReplyDelete
  6. selama letak nuff shera pernah dpt be sekali sj... :)

    ReplyDelete
  7. be tak be, yang penting enjoy! hehe

    ReplyDelete
  8. hehe..ayie biase laya shjelh.. terima jer kalo ad..kh

    ReplyDelete
  9. kb bru dpt be lg..err.. tol kot blog tak best pun blh dpt be...blog kb la tu kot.. :)

    ReplyDelete
  10. cara mudah nak dapat BE yang selalu saya amalkan..

    menten minima 200-300UV trafic sehari

    hantar tiket tiap2 minggu.. (cuba bersahabat ngan nuff melalui tiket email)

    update profile status setiap minggu..

    buat entri puji nuff sekali sekala dan hantar tiket kata kita ada entri untuk niff (letak url entri dalam tiket)

    hanya itu saja tugasan yang selalu buat dan BE tak pernah putus..

    P/S : BE bukan nuff yang pilih nak bagi.. pengiklan sendiri akan pilih blog kita setelah mendapat rekemen dari nuff.. so, kena laa bodek nuff supaya mereka rekemen blog kita... huhu..

    mereka yang merungut tuu ada buat kerr perkara2 mudah seperti di atas?? fikir2kan lah...

    ReplyDelete
  11. saya setuju dengan cikgu wan muzik..coz ada benar dia cakap tuh..kita kena bodek nuffnang untuk rekomenkan blog kita kepada pengiklan heheh

    ReplyDelete
  12. kdg2 je muncul BE 2..hehee.xpe la muncul xmuncul blogging tetap blogging...:)

    ReplyDelete
  13. haha..dpt ke ta biarlah kan kak..terus kan je berblog :D

    ReplyDelete
  14. hehe BE aku baru je selesai minggu lepas.. entah bila plak baru dapat berderet tu hehee

    ReplyDelete
  15. try laa tips cikgu wan tu.. ada rezki dapat laa kn ^^

    ReplyDelete
  16. oo nak kena bodek nuff ye?? (sambil catat isi2 penting) :)

    *maceh kak :)

    ReplyDelete
  17. haha bodek nuff sampai terkedek kedek..baghu le dpt

    ReplyDelete
  18. klu dpt, syukur je, klu x dpt, biarkn je..hehe

    jnji puas berblog..:D

    ReplyDelete
  19. untung la kak dapat BE... saya malas nak amik tahu sal nuff da.

    ReplyDelete
  20. Sedih..harap ada BE utk duit raya..hehe

    ReplyDelete
  21. rezeki masing2. ada yg sdah buat segala bagai tapi senarai BE x timbul2 dlm dashboard acc. sebenarnya agak misteri kateria yg macam mana sebuah blog itu dianugerahkan BE oleh nuff.

    ReplyDelete
  22. akk saye takut kalau ping blog banyak2 org meluat lak kak.hmm.

    kipas nuff banyak2 org panggil kaki kipas.

    ReplyDelete
  23. smlm boleh plak mimpi nuffnang bg advertorial..haha!

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …