Skip to main content

saya ping anda like!

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
dulu aku jarang2 ping entry kat group2 blogger di facebook.
semenjak dua menjak ni la
jadi rajin...

yang aku perasan
sekarang ni kalau aku ping
satu entry mesti yang like nya lebih dari
40 orang..
kadang2 tertanya2 jugak...
betul ke depa ni like..entah2 butang like ni error..

Rupanya memang depa ada klik like tu..
cuma.....kita jangan terpengaruh la
dengan "like" depa tu..
kadang2 depa like sebab nak suruh kita
pi blog depa ja..
padahal blog kita depa tak singgah pun...

aku pulak tak suka nak like entry2 yang
blogger ping kat group2 tu..
tengok tajuk best,klik link terus pi baca..
tengok kawan2 blogger yang rapat ada ping entry depa,
terus terjah..
tak de la nak klik2 like ni..
kalau nak klik jugak aku baca sampai habis baru
aku klik like tu..

pada yang suka klik like tanpa baca entry tu
teruskan aje like2 ni..
sebab itu jugak memberi semangat
pada penulis tu untuk terus menulis..
terima kasih banyak2..:)

sekian...

Comments

  1. i like u, u like me kaedahnya...hahaha...jaranggggg sangat ping ping pong ni...kalo ade orang ping,saya baca terus biasanya kalo berminat..=)

    ReplyDelete
  2. susah nak klasifikasikan entri ni entri marah ke, penghargaan le ape ke,, hehehe.. sy main like je sape2 yg saya kenal dok ping kat fb tu.. bak kata akak beri smgt kan.. keh3...

    ReplyDelete
  3. aah kak.kdg2 dorg ni like je,nampak je kite ping dorg like je,padahal tak tau apa isi dlm nya.

    ReplyDelete
  4. memangla ada yg trick camtu. tau dak apasal kak liza like entry diana? biasanya kalau like dlm group, entry tu akan naik kat atas balik.

    ReplyDelete
  5. hehe..ramai tu like, mungkin ade yang bace ade yang tak..takpela at least diorang boleh naikkan semangat akak..

    ReplyDelete
  6. diana..akak like tau entri ni..dan yg sebelum2 ni pun akak like gak tapi bergantung pada sesuatu entri tu menarik ke tidak..selalunya entri diana la yg selalu sangat akak like kalau entri orang lain jarang sangat..hehehe..tapi kan,entri akak sendiri pun akak like..kahkahkah

    ReplyDelete
  7. tak gemar like sgt. go straight to the entries to read them. unless dah tau semua content nya baru decide nk like or tidak.

    ReplyDelete
  8. haha..dyorg nk pancing lah tu kan kak :D

    ReplyDelete
  9. fa rasa kalo like macam tak ikhlas. tapi kalo like and komen, tuh okay la kot.

    ReplyDelete
  10. NELLY SUKA TEKAN LIKE DEKAT fACEBOOK JE ...KALAU KAT BLOG , AGAK KEMALASAN ~
    :)

    ReplyDelete
  11. haha.. btoi.. kdg2 like yg byk boleh bg kita prasaan yg bagus walau depa sbnqnya x singgah pun blog kita.. :D

    ReplyDelete
  12. kadang2 aku rasa klik like2 macam merepek ...

    ReplyDelete
  13. Amy jarang klik like di entri orang kecuali kalau amy rasa suka sangatt dengan entri yang di hasilkan...

    ReplyDelete
  14. hobi depa kot...suka like2 nih...bg support...hihih

    ReplyDelete
  15. "like" juga beerti "selamat datang,ping lah lagi"..haha! kalo kak diana ping, mesti sy terjah secara segera..tajuk tak tengok dah, dah baca entry baru baca tajuk haha!

    ReplyDelete
  16. saya like lepas baca entri.. kalo best baru like :D

    ReplyDelete
  17. ok la tu kak
    diorg like
    secara lgsg ping kat wall diorg
    mne tau ade org lain minat
    terus terjah blog akak hehe

    ReplyDelete
  18. saye pon terkene jugak...pastu ada notification bg tau ada org komen kat ping saya tu...bila tgk dia komen suruh kita follow dia balik.waaaa

    ReplyDelete
  19. like je la..say takpernah kesah pon kak

    ReplyDelete
  20. like2 pon memainkan peranan sebb akan menaikkan smgt untuk terus menulis entry walaupun mrka tak singgh..hehe

    ReplyDelete
  21. camna nak buat butang dislike??
    :P

    ReplyDelete
  22. jarang nak like2 nie..selalu baca entri dan terus komen jer..hehe :)

    ReplyDelete
  23. saye suke...
    saye like..
    hahaha...
    ...........

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …