Wednesday, 10 August 2011

saya ping anda like!

Assalamualaikum...

Selamat malam semua...
dulu aku jarang2 ping entry kat group2 blogger di facebook.
semenjak dua menjak ni la
jadi rajin...

yang aku perasan
sekarang ni kalau aku ping
satu entry mesti yang like nya lebih dari
40 orang..
kadang2 tertanya2 jugak...
betul ke depa ni like..entah2 butang like ni error..

Rupanya memang depa ada klik like tu..
cuma.....kita jangan terpengaruh la
dengan "like" depa tu..
kadang2 depa like sebab nak suruh kita
pi blog depa ja..
padahal blog kita depa tak singgah pun...

aku pulak tak suka nak like entry2 yang
blogger ping kat group2 tu..
tengok tajuk best,klik link terus pi baca..
tengok kawan2 blogger yang rapat ada ping entry depa,
terus terjah..
tak de la nak klik2 like ni..
kalau nak klik jugak aku baca sampai habis baru
aku klik like tu..

pada yang suka klik like tanpa baca entry tu
teruskan aje like2 ni..
sebab itu jugak memberi semangat
pada penulis tu untuk terus menulis..
terima kasih banyak2..:)

sekian...

25 comments:

  1. i like u, u like me kaedahnya...hahaha...jaranggggg sangat ping ping pong ni...kalo ade orang ping,saya baca terus biasanya kalo berminat..=)

    ReplyDelete
  2. susah nak klasifikasikan entri ni entri marah ke, penghargaan le ape ke,, hehehe.. sy main like je sape2 yg saya kenal dok ping kat fb tu.. bak kata akak beri smgt kan.. keh3...

    ReplyDelete
  3. aah kak.kdg2 dorg ni like je,nampak je kite ping dorg like je,padahal tak tau apa isi dlm nya.

    ReplyDelete
  4. memangla ada yg trick camtu. tau dak apasal kak liza like entry diana? biasanya kalau like dlm group, entry tu akan naik kat atas balik.

    ReplyDelete
  5. hehe..ramai tu like, mungkin ade yang bace ade yang tak..takpela at least diorang boleh naikkan semangat akak..

    ReplyDelete
  6. diana..akak like tau entri ni..dan yg sebelum2 ni pun akak like gak tapi bergantung pada sesuatu entri tu menarik ke tidak..selalunya entri diana la yg selalu sangat akak like kalau entri orang lain jarang sangat..hehehe..tapi kan,entri akak sendiri pun akak like..kahkahkah

    ReplyDelete
  7. tak gemar like sgt. go straight to the entries to read them. unless dah tau semua content nya baru decide nk like or tidak.

    ReplyDelete
  8. haha..dyorg nk pancing lah tu kan kak :D

    ReplyDelete
  9. fa rasa kalo like macam tak ikhlas. tapi kalo like and komen, tuh okay la kot.

    ReplyDelete
  10. NELLY SUKA TEKAN LIKE DEKAT fACEBOOK JE ...KALAU KAT BLOG , AGAK KEMALASAN ~
    :)

    ReplyDelete
  11. haha.. btoi.. kdg2 like yg byk boleh bg kita prasaan yg bagus walau depa sbnqnya x singgah pun blog kita.. :D

    ReplyDelete
  12. kadang2 aku rasa klik like2 macam merepek ...

    ReplyDelete
  13. Amy jarang klik like di entri orang kecuali kalau amy rasa suka sangatt dengan entri yang di hasilkan...

    ReplyDelete
  14. hobi depa kot...suka like2 nih...bg support...hihih

    ReplyDelete
  15. "like" juga beerti "selamat datang,ping lah lagi"..haha! kalo kak diana ping, mesti sy terjah secara segera..tajuk tak tengok dah, dah baca entry baru baca tajuk haha!

    ReplyDelete
  16. saya like lepas baca entri.. kalo best baru like :D

    ReplyDelete
  17. ok la tu kak
    diorg like
    secara lgsg ping kat wall diorg
    mne tau ade org lain minat
    terus terjah blog akak hehe

    ReplyDelete
  18. saye pon terkene jugak...pastu ada notification bg tau ada org komen kat ping saya tu...bila tgk dia komen suruh kita follow dia balik.waaaa

    ReplyDelete
  19. like je la..say takpernah kesah pon kak

    ReplyDelete
  20. like2 pon memainkan peranan sebb akan menaikkan smgt untuk terus menulis entry walaupun mrka tak singgh..hehe

    ReplyDelete
  21. camna nak buat butang dislike??
    :P

    ReplyDelete
  22. jarang nak like2 nie..selalu baca entri dan terus komen jer..hehe :)

    ReplyDelete
  23. saye suke...
    saye like..
    hahaha...
    ...........

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();