Skip to main content

Nak blog korang di review??

Assalamualikum....

Entry kali ni nak jelaskan pasal segmen review
sedang berjalan kat blog aku ni..

Ada yang bertanya kenapa hanya untuk
blogger yang follower bawah 400 je??
jawapan nya senang je..
sebab yang follower ramai2 tu dah
boleh faham jalan2 blogging ni..

yang follower 2,3 ratus ni
masih perlukan bantuan kita2
ni untuk mantapkan lagi blog diaorang..

Aku bukan la pandai sangat bab2 review ni..
aku review pun mengikut apa yang aku nampak saja..
dengan blogger2 adik2 ni kita tak boleh
nak cerita pasal page view pasal alexa dan
benda2 yang jauh lagi untuk depa gapai..
jadi kita bagi tumpuan dulu pada template dan
penampilan blog depa saja...

kita cuma menbantu..
tapi depa sendiri lah
yang kena ubah kalau nak berjaya...

Disamping aku review blog depa
mungkin aku jugak akan belajar sesuatu dari segmen ni..


sekian...


Comments

  1. pas ni buat la pulak review blog follower bawah 1k...

    ReplyDelete
  2. hehe baik kak.. saya dah mengerti apa yang kak cuba lakukan

    ReplyDelete
  3. wah...rajin akak buat review blog..nanti dah pakar buat la untuk follower bertuah ke. komentar bertuah ke. hahaha

    ReplyDelete
  4. isshh..malu nk komen..sy budak br belajar..baru capai jek agka 1rtus tuk flower, mmg bnyk sgt lg kekurangannya..huhu..

    ReplyDelete
  5. den mmg tak paham apa ke banda alexa tu....blog review tu utk apa....mmg ngak ngerti.....ahakz

    ReplyDelete
  6. trafik x perlu maintain tinggi takpe kak sebab ada kempen cpc jugak.. tapi rasa rugi la sebab cpm tu mahal :D

    ReplyDelete
  7. ooo.. mcm tu.. xpe2.. support yg bru..

    ReplyDelete
  8. terbaek la akak..tlg menolong kan

    ReplyDelete
  9. thanx diana, bg penerangan berjela...insyaAllah sy cuba..

    ReplyDelete
  10. Terimakasih DIANA.

    Kak Azie memang baru lepasi follower 400 orang, tapi bab Alexa tu haram satu pun tak tau gak...

    ReplyDelete
  11. good luck untuk mereka dan akak :)

    ReplyDelete
  12. sy lak wat review by entry... sbb sy nak org ramai tmbh ilmu bila bace satu2 entry tu... sape2 berminat boleh la tgk2 kat blog entry bulan 7...

    ReplyDelete
  13. alamak..semua org dah ada beratus2 follower..sy baru ada 7 org..aduhai..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …