Skip to main content

Maisara:senyum...

Assalamualaikum....

Maisara memang suka dengar lagu..
tambah2 kalau lagu yang rancak..
sekarang ni dia
tengah mabuk lagu senyum...

kalau ada lagu tu kat radio
dia pun nyanyi sama..
entah apa2 yang dia sebut..

lagu tu pulak orang lain tak boleh
ikut nyanyi sama..
dia je yang boleh..
bukan je tak boleh ikut nyanyi sama..
goyang2 badan pun tak boleh..
miming pun tak boleh..

tadi dia suruh la aku buka youtube..
nak cari lagu senyum tu..
bila keluar je lagu tu
tersekat2 pulak sebab internet slow.

maisara:ala..tak best la dengar macam ni..

Ibu:tu la..tunggu keluar kat radio je la..

Maisara:tapi maisara nak nyanyi ni..

Ibu:petang satgi kat radio mesti ada..

Maisara:jangan risau ibu..kita ULOD je..

korang tau ke ULOD tu apa???
ULOD tu maknanya download..
hehehhe..


sekian...


Comments

  1. haha.. shera ingatkan apa la ULOD tu... download rupanya... teringin plak nak dgr maisara nyanyi... hehe...

    ReplyDelete
  2. xpe mama..lain kali buat recording suara utk maisara ..sure dia suka.

    salam ziarah kembali..slmt bposa :)

    ReplyDelete
  3. mama...ulod la cepat2...haha

    ReplyDelete
  4. oo..suka berkarok / nyanyi rupanya..meh nyanyi nagn acik..kita padu suara sesama..hehe..

    ReplyDelete
  5. hoho... aku pun nak uload lagu ni gak la...

    ReplyDelete
  6. tgok mak la.. mak kan blog senyum2 tu, tu maisara mnat lgu tu hihihi

    ReplyDelete
  7. wah mesti dia menyanyi2 kan...anak buah awe lelaki bau umur 8 bulan suka tgk iklan mia sara cerita sekali lagi kat astro yang ada dialog 'lepaskan dia'...heheh

    ReplyDelete
  8. kecik2 dh tau pasal download.. bijak maisara ni ^^

    ReplyDelete
  9. heheheh....ader potensi tu...hehehe...

    ReplyDelete
  10. hehehe...kecik2 dah tau uload...pandai betul maisara ni..

    ReplyDelete
  11. hehe..bijak maisarah nak ulod eh?

    ReplyDelete
  12. haha.. sesuai jadi lagu tema blog ni.. ;-p

    ReplyDelete
  13. heheeh..maisara suke lagu senyum?name blog ni pun senyum..

    kelakar kalau budak2 ckp omputih..keke

    ReplyDelete
  14. senyum lagu najwa latif tu ke kak?hehehe.comels lagu tu.sy pon suke.

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …