Skip to main content

Maisara:dah ada adik..


Assalamualikum...

selamat petang semua..
ramainya blogger yang cerita pasal mengandung..
bestnya..bila baca dengan aku2 sekali
terperasan macam mengandung..:p
hahahah...

minggu lepas aku sembang2 la dengan maisara...

Ibu:awak nak adik tak??

Maisara:saya dah ada adik..

Ibu:mana adik awak??

maisara:arisya tu la adik saya..

Ibu:habis tu cemana dengan adik yang dalam perut ibu ni??

Maisara:simpan je la.jangan keluarkan dia ye.maisara dah ada adik dah..

ni la arisya...
sepupu maisara...
gambo tak jelas sebab maisara
tukang ambik gambonye..:p

sekian....

Comments

  1. hahhahaha lawak pulak si maisara ni haha

    ReplyDelete
  2. ala xpelh die blm puas mnja kot...ank sy umu 1thn++ tnya nk bby x..die geleng ckp xmo....tp klu nmpk bby sebok die sebut bibi a.k.a bby...die nk kwn tp die xmo adk...ish mcm2...

    ReplyDelete
  3. haha kalau keluar yang baru, mesti dia akan mengaku adik punya :D

    ReplyDelete
  4. lawak laa dia suruh simpan dulu adik kt dlm perut tu.. ingat perut tu mcm peti sjuk ka, hukk...

    ReplyDelete
  5. kalau la boleh simpan2 & keluarkan bila rasa nak keluarkan kan best.. mcm poket doremon lak.. kekekeke

    ReplyDelete
  6. boleh pulak la xkeluarkn baby dalam perut. sape la ajar.. hahahaha.. kcian bby, dia pn nak ad kakak cm maisara la... hehe

    ReplyDelete
  7. Lawaknya c maisarah ni hahaha! :) cubit skit..

    ReplyDelete
  8. huhuuu boleh lak suh simpan je adk dlm perut...sti comey je time dia ckp camtu...:)

    ReplyDelete
  9. wahhhh...comelnya adik maisara. putih gebu pipi...

    ReplyDelete
  10. hahaha.. boleh simpan ke ?? maisara tu anak akak ke? maaf sbb rasanya saya agak baru jugak 'mesra' ngan blog akak ni..

    ReplyDelete
  11. haha.. boleh plak main simpan2.. kelakar la maisara ni... arisya tu comel la...

    ReplyDelete
  12. wah dah de isi ye.. yeay.. lepas ni ade slot baru la kat sini... keh3..

    ReplyDelete
  13. hehe..suke kalau denga budak2 punye jawapan..dorang ni suka bg jawapan yg genius n buad kiter tersenyum..hehe..comel nyer..padai maisara tangkap gambar.. :)

    ReplyDelete
  14. so cutee !! :D

    ReplyDelete
  15. haha, boleh pulak suruh simpan adik :p

    ReplyDelete
  16. aduh ibu...simpan la baby tu dulu..hik3.

    rupa adik maisarah ni mirip maisarah rupanya..patutlah dia ngaku tu adik dia.jom la ngandung diana..hahaha

    ReplyDelete
  17. ramai yer yg mengandung...pakat ke apo nih...hehe

    ReplyDelete
  18. haha simpan je la kak anak tuh yek. xP

    ReplyDelete
  19. lucu la maisara.. siap suh simpan pulak baby dalam pewot akak tu..huhu

    ReplyDelete
  20. maisara merupakan kanak2 genius

    ReplyDelete
  21. boleh plok suruh simpan xyah wak kuar2...hahaha

    ReplyDelete
  22. haha..maisara oh maisara :D

    ReplyDelete
  23. Hehe, boleh plak suruh simpan ;)

    ReplyDelete
  24. takpe nanti adik baru dah keluar... maisara sayang adik baru pulak.. ehehehe..

    ReplyDelete
  25. hehe..comel adik maisara..kehkeh

    ReplyDelete
  26. ble je tu...maisara sbnrnya nak adik sgt2 tu..hehe

    ReplyDelete
  27. selamat pagi diana..
    maaf sangat2 lama tak singgah sini..
    sibuk betul dgn kedai sampai tak ada masa nak BW

    mmg pintar si Maisara..
    suka ayu dgn entry yang ada kaitan dgn si cilik tu......

    ayu doakan lepas nie diana mengandung pulak..amin

    ReplyDelete
  28. adik sepupu pun adik juga kan maisara.. comel aje.. bijak benar dia suruh ibu simpan baby tu dalam perut aje..

    ReplyDelete
  29. heheheheh tu adik sedara lah maisara.

    ReplyDelete
  30. sgttt comeyyyyyy adek baru maisar ;)

    ReplyDelete
  31. semoga maisara akn dpt adik..cepatlah check diana wey..hehe

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …