Skip to main content

Layak ke hang nak bersaing dengan aku??

Assalamualaikum...

Baru aku tau rupanya hang nak bersaing dengan aku..
mana la aku layak nak bersaing dengan hang..
hang blogger hebat...
kita tak sama taraf la.
lagipun hang kena tau sesuatu...

Aku buat blog ni bukan nak
bersaing dengan sapa2 pun...
aku buat blog sebab aku tengok orang ramai ada blog ja..

tak payah la nak bandingkan ranking alexa aku dengan hang...
tak payah la nak ukur iklan apa aku pasang..
tak payah nak tau sehari uv aku berapa..
tak payah nak ambik kesah berapa ringgit sebulan aku dapat..
tak bawak mati la benda2 tu..

kalau kita bersaing berdua pun
salah sorang dari kita dapat apa???
sedangkan ada lagi yang hebat2 tu...

kan aku dah cakap..
hang blogger hebat...entry2 hang semua menarik..
semua SEO je.. kalau tak SEO pun tajuk kelucahan je..
nak bandingkan dengan entry aku??
aku tak reti la nak main SEO..
tak pandai nak buat tajuk entry lucah2..
tu bukan cara aku la nak naik..
tu cara hang..cara kita berdua lain.tak sama..

hang nak bersaing pi ajak
blogger yang sealiran dengan hang..
yang buat entry SEO dan ada tajuk lucah2 tu..

Aku tak berminat nak bersaing ..
bukan dengan hang ja..
malah dengan blogger lain pun aku tak mau bersaing.
aku nak macam ni ja..
lebih selesa...

Hang nak bersaing dengan aku,
hang tak rasa ka macam saja2 tambah tekanan dalam hidup???

heheheh
hang tau hang sapa...
pi la cari orang lain...


sekian...

Comments

  1. salam

    amboi sapa la yg nak bersaing ngan akak saya ni..saya pun tak mo lah bersaing ngan sapa2

    ReplyDelete
  2. sapolah org itu..huhu

    kita hepi2 blogging deh...

    ReplyDelete
  3. persaingan yg positip xpe..yg tak positipp tu..ketepi..ketepi

    ReplyDelete
  4. Perlu ke ada persaingan sesama blogger? Perlu ke ada rasa dengki? Pelik saya.

    ReplyDelete
  5. siapalah tu nak bersaing bagai...

    blogging untuk tambah kenalan dan tiadalah tension sangat mengadap rutin sama setiap hari di rumah ni...

    ReplyDelete
  6. ada org ajak kak bersaing ke ? gile gempak.. tu maknanya dia anggap akak ni blogger hebat :)

    ReplyDelete
  7. blogger gila SEO bukanlah bagus mana, takat kopi o ais pes. phui

    ReplyDelete
  8. tak dak kerja lain agaknya...
    dia tak tau akak ni bukan main sibuk hari2..lagi nak ajak bersaing dengan dia.aih!!tak dak susah cari susah..

    ReplyDelete
  9. SALAM,
    SAPE LAH AGAKNYA?

    SELAMAT BERPUASA !

    ReplyDelete
  10. sapekah gerangan nye?
    apepun gumbira2 berblog yaw..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Diana

    salam ikhwah
    tak baik bersaing2 bln puasa ni ....kan

    Wassalam

    ReplyDelete
  12. be cool... huhuhu

    *perlu ke naik dgn entry lucah?? huhuhu

    ReplyDelete
  13. sape lah si 'hang' tu na..huhu..chill kak..anggap je akak mmg dh hebat sbb ada org ajak bersaing..tercabar lew teww =P

    ReplyDelete
  14. hang follower 3ribu lebih
    meh ceq nk tgk layak x org tu nk bsaing
    huk3
    pawaaa

    ReplyDelete
  15. bagi saya kan.. kalau setakat berblog dgn entri SEO & entri ala2 lucah ni.. sehebat manapun traffic, ranking or duit dia dapat dr blog tetap low kualiti. Biar lah blogger mcm kita ni kak.. x reti SEO, tulis jer apa kita tahu. At least x byk satu dua dpt juga share something yg bg info pada org lain

    ReplyDelete
  16. meh bersaing dgn saya...
    Mesti org tu menang punya! Suke menang kan?

    ReplyDelete
  17. biarlah dia bersaing sorang diri...
    mesti dia rs terancam kot sbb blog diana rmai pengunjung...hehe

    ReplyDelete
  18. huiii!sapalah gerangan makhluk tuh ya???hakhai..kalo dia baca entry nih,berani ka dia komen entry ni..??

    ReplyDelete
  19. eh siapakah gerangannya tu?bio la kat diakan...kita teruskan berblog cam biasa..hehee

    ReplyDelete
  20. huhu... nasib abik aku tak kejar seo... kalau tak, aku pun terasa...

    ReplyDelete
  21. siapa tu kak? macam - macam ragam ada ye... bersaing dgn diri sendiri lagi baik... hehe

    ReplyDelete
  22. apekah! haha. peliknye la. ni mesti kes busuk ati ni ye kak. hampeh je

    ReplyDelete
  23. aku nak bersaing gak ar ngn ko...tp bila tgk follwer terus aku tarik diri..heheh...wak sakir hati jer bersaing nih....hahah

    ReplyDelete
  24. bnyk jugak ek entry akak marah blogger2..

    ReplyDelete
  25. Faizal Fredley
    @
    malu blogger otai mai blog akak..
    siap komen2..
    heheeheh...
    terima kasih singgah ye..:)

    ReplyDelete
  26. Dari dulu sampai sekarang, saya masih tak tahu apa itu SEO?? Pernah baca di beberapa blog, tapi takda sorang pun yang explain apa makna SEO tuh...

    ALEXA tu pernah tengok sekali, tapi satu hapa pun tak faham.

    Tahniah DIANA, sekurang-kurang ada juga saingan.

    ReplyDelete
  27. saya tak nak bersaing, saya nak bergembira berblog. hehe

    ReplyDelete
  28. persaingan sehat takpe..jangan persaingat tak sehat...heheh..apa2 pun blogging la dengan senang hati dan hati terbuka..baru enjoy blogging...relax sudah..

    apa2 pun rezeki dan cara masing mendapatkan ramai kenalan dalam alam blog ni :)

    ReplyDelete
  29. hehe..sape lak ni nak bersaing ni?bulan2 pos ani jangan gaduh2 ye kak..smile :)

    wanie macam akak tak minat seo seo ni..kalau ade yang macam seo tu mungkin kebetulan je..

    ReplyDelete
  30. wah marah nih, sape plak nk bersaing tuh. sabar2 bulan puasa nih.

    ReplyDelete
  31. terkena tempias sbb uLan krg tgh berusaha mempelajari teknik SEO... tpi xpe lah.. yang penting uLan praktik demi pelajaran dan pengetahuan bidang bLog dan bukan untuk bersaing dengan orang lain :-)

    about copy paste tu ya sbb sumber ttp sumber,mana bley ubah kan, hihihi tpi olahan kata untuk menjadi sesuatu entry tu hebat dan berada di muka depan page google...

    Lain padang lain belalangnya.. tpi usahlah sampai mcm tu sekali nak bersaing dengan rakan blogger lain... negative toughts.. Sigh!!

    ReplyDelete
  32. sape la nak bersaing dengan akak kesayangan sy ni.. opss...! blogger kesayangan sy ni.. opss..! telebih sudah.. sori akak..


    akak.. gaduh bulan pose best.. jom main meriam buluh.. ajak maisarah sekali.. ehehe

    ReplyDelete
  33. malas pikir bersaing cmni.. layan blogging jaa, huh...

    ReplyDelete
  34. saper la nak bersaing-saing nih..hepi2 berblogging sudah..=)

    ReplyDelete
  35. erk..sape yg nak bersaing tu eh..meh sini nak cepuk pale dia..hahahaha..mana boleh blogger seo nak bersaing ngan blogger biasa2 macam kita ni..huhu..kita kurang arif bab2 seo bagai ni..sikit2 tu boleh le..setakat buat tajuk entri lucah semata2 nak tarik perhatian,baik x payah la..simpan je la skill tu..tambah2 bulan pose ni..huhuhu..anda tahu sape anda..kahkahkah

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …