Skip to main content

lain kali jangan tanya dah ye.

Assalamualaikum...

Seminggu lepas...

"ni la wajah baru blog saya...
kalau ada apa2 cadangan untuk
ringan kan blog ni bagitau la..ye..
ada yang rasa tak bekenan sila la bagi pendapat.."

kemudian ramai la yang komen...

Joni Jonen said...
bla bla..bla..
..tak payah la letak salji2 ni.bla..bla..bla..

________________________

Mas joko said..
bla...bla..letak la scroll dalam bloglist dan
blogarchive..bla..bla...lalalala..


________________________

Noh Hujan said..
gunakan font yang lebih mudah
dan jelas..bla..bla..bla..

__________________________

Hari ni..
masuk blog dia..
masih lagi macam tu..
tak de apa2 perubahan pun..

lain kali kalau tak nak berubah jangan
tanya pendpat orang tau..
apa tujuan tanya pendapat orang entah la..

nak kata tak buka blog,
hari2 update entry baru..
pelik la..

sekian....

Comments

  1. apa2 la diorg ni...mungkin saya pon mcm tu jugak..klu ada pendapat yg suruh buang feedjit tu saya takkan buang...bg saya penting bnda tu...=D

    ReplyDelete
  2. herm... mungkin skdr ingin tahu tpy xnk tukar kot...

    ReplyDelete
  3. muahha..hepe jenis nye die tu kan

    ReplyDelete
  4. hahaha terbaik la kak.. saja nak minta pendapat la tu

    ReplyDelete
  5. haha mesti dia terkedu sbb ramai lak org komplen..mebi dia ingt org akn puji je kot blog dia..adeh~ xleh la gitu kan..huhu~ =)

    ReplyDelete
  6. mungkin dia tgh dlm dilema..hehe

    ReplyDelete
  7. haha, dia takde masa nk edit kot :P

    ReplyDelete
  8. akak tahu..dia nak suruh orang komen 'cantik la ada salji kat blog awak' kahkahkah

    ReplyDelete
  9. kalau blog saya pula, macam mana ? saya mengunakan blogspot, tetapi guna template seperti wordpress :)

    Jom Singgah Blog Zakwan :D

    ReplyDelete
  10. hahahah agak2 suka orang komen je kot, keh3...

    ReplyDelete
  11. dia tak sanggup terima kritikan & perubahan yg tak seiring kehendaknya. kak liza bah ikut suka hati sendiri je..

    ReplyDelete
  12. lol mintak pendapat,tp dh bg mcm tu jugak.mmg nk mkn tangan tu.

    ReplyDelete
  13. hehe..dia xsempat nk baiki kot diana..atau kurang pandai..atau tgh setting idea..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …