Wednesday, 10 August 2011

Lagu MERDEKA Pilihan

Assalamualaikum...

awal pagi ni nak join segmen seorang adik MAR ni..
dia buat segmEn sudah...
bagus2..segmen dia lain dari yang lain..hehehe



lagu pilihan aku ialah lagu ni....
jom nyanyi sama...
"NYALAKAN TEKAD"



Nyalakan azam membumbung
Padukan tekad dan waja
Songsongi ombak bergulung
Menuju ke pulau cita

Setitis jadikan laut
Sekepal jadikan gunung
Namamu kelak disebut
Jasamu kelak disanjung

Nyalakan tekad di hujung cita
Sama muafakat ke puncak jaya
Sembah setia sepenuh jiwa
Untuk nusa dan negara

Kan megah langit dijunjung
Rela bumi nan dipijak
Kan megah ibu mengandung
Putera puterinya berjasa

sekian..

15 comments:

  1. salam..
    bersemangat di bulan kemerdekaan ni..tahniah berjiwa patriotik, semarakkan bulan ini dengan jiwa kemerdekaan.

    ReplyDelete
  2. ha lagu ni garang sikit kan kan kan...sile setuju

    ReplyDelete
  3. mmg bersemangat dgr lagu ni...

    ReplyDelete
  4. ezzu suka dgr lagu nie...masa kat skolah dulu ada jer kena nyanyi lagu nie kat perhimpunan masa hari merdeka...hehehe

    ReplyDelete
  5. amboii. semangat patriotik naaa. XD

    ReplyDelete
  6. kita suka lagu Inilah Barisan Kita

    ReplyDelete
  7. lagu ni memang best dan bersemangat..kalau lagu ni ada tayang kat tv tahun2 yg sudah memang akak sengaja kuatkan volume tv..kihkih

    ReplyDelete
  8. Ho-ho-ho!
    Suka lah lagu ni!
    BTW, thanx SUPPORT,kak!
    Support akak ketat-ketat gak arr..
    ho-ho-ho..

    ReplyDelete
  9. singgah nk tengok lagu merdeka pilihan.. best2.. zaman2 dulu selalu dngr lgu ni

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();