Skip to main content

KUPOHON KEMAAFAN DARIMU...


Assalamualaikum..

Dihari yang mulia ni aku nak memohon
kemaafan dari korang semua sama ada yang baru kenal blog aku,
pembaca setia atau pun sesiapa saja yang
pernah terguris rasa dengan
setiap yang aku coretkan didalam blog ini..

Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin
semoga
lebaran kali ini membuka ruang untuk kita
lebih mengeratkan silaturrahim yang
sedia terjalin tanpa sengketa dan sakit hati..

Setulus hati juga aku hapuskan segala amarah dan sakit hati
yang mungkin secara sedar atau tidak
datangnya dari korang.
tak de lagi tercalit walau sedikit dendam
dan rasa marah.dan aku harap
kemaafan dari korang jugak..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN...:)

sekian...

Comments

  1. Sebelas bulan kita sebar dengki dan prasangka,
    Sebulan penuh kita tebar kasih sayang sesama.
    Dua belas bulan kita berinteraksi penuh salah dan khilaf,
    Di Hari suci nan fitri ini, Kita cuci hati, Kita buka pintu maaf.
    Selamat Hari Raya Idul Fitri, mohon maaf Zahir dan batin...

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya jugak kak diana. maafkan diri ini sekiranya ada salah silap sepanjang komen2 kat sini. hehe.. Maaf Zahir Batin..=)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya maaf zahir batin juga bt akak.. ayie mintk maaf jika selama ayie dtng blog akak ayie ad bt mslh mahupon komen ayie yg menguris hati akak.. ayie mintk maaf yer.. salam lebaran..

    ReplyDelete
  4. mmg dpt pengajaran berguna dari blog ni

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya...duit raya tahun n i nak bg tak"?

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin jika ada salah dan silap kak.

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya.
    Semoga syawal kali ni memberi keberkatan

    ReplyDelete
  8. salam aidilfitri..ku pohon maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya kak... maaf zahir batin...

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…