Thursday, 25 August 2011

komen kau banyak bukan sebab entry kau best .tapi...

Assalamualaikum...


Korang rasakan...
blog kita banyak komen pasal apa???
pasal entry kita menarik atau
pasal kita banyak komen kat blog orang...

Kan selalu ada tip nak dapatkan komen
yang banyak ialah dengan rajin mengomen kat blog orang..
cer kalau korang tak komen
kat blog orang...
tapi korang sekadar bw je kat shoutbox dia..
baca entry tapi jangan komen.
agak2 banyak tak komen kat entry korang tu..
ayat pening!hehehhe

tapi kan nak pesan ni...
blogger baru sebaiknya korang kena rajin komen2 tau..
sebab dari situ la korang nak 'dapat
pembaca setia ataupun pengkomen setia..

bila dah popular meletup2 nanti
entry korang yang cerita merepek2 pun
mesti banyak komen walaupun korang tak pi mengkomen pun..

Diaorang bukan setakat komen entry mengarut korang je..
kalau kena hentam korang ada backup2
yang sentiasa mengipas korang..
itu lah pentingnya rajin komen ni..


sekian...

46 comments:

  1. hehe..skrg syazu malas nak bw..so,tade komen2 blog org..terasa gak gn entry neh..tenkss sebab myedarkan..

    ReplyDelete
  2. hehe...betul tu...

    kalau kita rajin...ada la feedbacknya kan..

    macam tu jugak kalau belajar,...ngeh3..;-)(eh ayat pening gak tetiba xdk kena mengena)heheh

    ReplyDelete
  3. tah la kak.. tgk jenis entri jugak.. ada ketika x bw pun ada komen banyak dan ada juga yang kurang komen

    ReplyDelete
  4. blog akak dah kekurangan komen sekarang pasal malas nak balas balik komen kat entri orang lain..hehe..kecuali kalau entri2 yg diana buat..haha

    ReplyDelete
  5. Ternyata seperti itu ya..terima kasih atas berbagi tipsnya sahabat

    ReplyDelete
  6. mungkin ikut kpd nasib..emm..

    ReplyDelete
  7. betul jugak..hmm..kena rajin komen lepas ni >.<

    ReplyDelete
  8. setuju ngan kata2 kamu ni...thx daa...

    ReplyDelete
  9. ayie pon jrng on9 skrng, sellu maner yg sempt cekau jer komen..huhu..

    ReplyDelete
  10. betul! sokong sangat~ hahaha :D

    ReplyDelete
  11. Org berbudi kita berbahasa. biasalah tu. resam dunia. kita komen n3 org dan org akan komen balik n3 kita tapi ada juga yg kita komen n3 dia selalu tapi dia buat x tau jer pada n3 kita. Mungkin dia punya n3 dah beriban2 yg mengomen tu pasal x terkejar dia nk komen kat n3 kita :D

    ReplyDelete
  12. lorh..cm 2 k??kene coment gk neh..sape nk sruh sy coment die??ngeee

    ReplyDelete
  13. keh3...seiklas hati secantik bahasa ....suka....

    ReplyDelete
  14. kalau rajin...dpt la hasilnya..^^

    ReplyDelete
  15. sy prefer berdasarkn kekuatan entry...kalo entry tu x capai target mean penulisan sy still x bagus lg...

    *kadang2 bergantung pada mood+idea jugak....

    ReplyDelete
  16. depends jugak..
    kadang2 tengok tajuk entry huhu

    ReplyDelete
  17. Ehe, nak komen sini =)

    Usaha tangga kejayaan. Err..

    ReplyDelete
  18. tgk pada entri jugak.. kdg2 org xtau nk komen apa.. jd tak komen..hehehe

    ReplyDelete
  19. haha,.lumrah kot,.newbie kene la usaha lebih,.then bile dh jd pemes amos,rileks je cm OKB,.tp xsume la,.pastu bile ade kes dgki mndgki plak,rmai pengipas tlg kipas bakang,.sapot katenye,.hehe,.best entri ni,menyelami dasar hati blogger..huhu,.



    p/s: CN komen seme org even ade entri yg xfhm pon,.ehe,.

    ReplyDelete
  20. kalo kita tak komen kat blog orang..lama2 orang tu pn dah malas nak komen balik kat blog kita. pasal tu kita bleh perhatikan jmlah komen kita asyik turun naik je.

    errr, nak jadi zack zukhairi bleh tak. tak payah komen blog orang, tp orang yg berebut2 nak komen kat blog dia. hehe..=p

    ReplyDelete
  21. betul setuju , tapi sekarang kenapa nth malas nak BW == apatah lagi nk komen entry :(

    ReplyDelete
  22. trase sy :) hhihi... tp sy x mgharap kn blsn komen pon..:) sb sy taw sy tulis nt pape je :)

    ReplyDelete
  23. komen-komen org lah..tolong2 kak :D

    ReplyDelete
  24. stuju sgt kata2 diana tu...

    ReplyDelete
  25. slalu baca en3 dulu pastu bru bole comment.. klau x nanti ntah apa2 ayat kuar kt area comment tu, huh...

    ReplyDelete
  26. kdg2 komen dan BW nak cari kwn..klau balas blik alhamdulilah.. tk balas tk pe..tp klau sy da follow..insyAllah akan singah..

    ReplyDelete
  27. setuju lagi bersetuju..
    tp kdg2 tu komen sronok2 je, ada plak kdg2 komen tggu diorang komen balik..tp cam x ikhlas lak kn cara tu..aish..Y-Y

    ReplyDelete
  28. saya selalu lepak sini...tapi jarang komen...erk cemana tu...hehe

    ReplyDelete
  29. dulu shera tak rajin sgt nak komen... banyak jadi silent reader... skrg ni bila baca entri kwn2 blogger, rasa nak komen je... hehe

    ReplyDelete
  30. sgt setuju!

    What u give, u get back..
    Bg komen kat blog org, dpt le komen dr org kat blog kita. Lgpun, ia menambah mesra..

    ReplyDelete
  31. den plak kalau den tak masyuk dengan sesuatu entry kawan2 blogger, den tak komen sebab takut salah...terutama kalau bahsa omputih...den mana faham...kang salah komen...malu....ahakz...

    ReplyDelete
  32. alamak, terasa pulak....tapi takpela, saya budak baru belajar....hehehe

    ReplyDelete
  33. kak..sy komen sini <- bodek hehe

    ReplyDelete
  34. ~betul3..cam 2 jugak kita kan??klu ada orang komen entry kita mesti cam seronok nak komen entry dia plak..hehe

    ReplyDelete
  35. Hahaha terbaik punya tips dari kak Diana. ^_^

    ReplyDelete
  36. komen tu tinggal jejak , tanda dia sentiasa diingati org .. kalau komen x der kena mengena pun x per , janji dia singgah kan :)

    soo betul gak apa yg dikatakan oelh mu wahai sahabat :)

    ReplyDelete
  37. depa patut tengok blog diana. dan satu lagi tabik dengan blog hanis azla.. entry ciput je tapi komen berjela. tanda ramai yg sayang tu.

    ReplyDelete
  38. betul kak,sgt setuju ngan akk.saye pun bukan nk ckp,mmg sllu BW n rajin komen.smpai dh jd habit.tp insyAllah sbb sllu komen,org akk sllu dtg n baca blog kite.

    ReplyDelete
  39. nasihat yg bagus..,t.q.., sy bdk br belajar hehe..

    ReplyDelete
  40. alhamdulillah , masih ada yang mengomen entri nelly even nelly tak sempat nak mengomen ~
    terutamanya akak ! maceh !
    :)

    ReplyDelete
  41. O..cenggitu ke...baru taw..tengkiu..akan diamalkan ;)

    ReplyDelete
  42. huhu..skrg dgn keadaan kemabukan saya..hanya dpt jejak blik bbrp blog shj..harap2 dorang fhm..nati saya da sihat..spt biasa mesti aktif..hehe

    tips paling berkesan...wajib rajin komen blog org..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();