Skip to main content

K.I.V..k-pop konon...pondan!

Assalamualaikum...


Kemarin aku ada tengok rancangan
K_POP talent show..
ala..projek baru Jehan miskin tu...
ingat tak>??

Mula2 seronok jugak tengok
gelagat peserta2 dia yang kulit koko
berangan nak jadi orang korea tu..
Ada satu group ni memang kelakar la depa
menari,sebab sambil menari depa
gigit bunga rose..
mujur tengah malam..
kalau siang memang aku gelak dekah2 punye...

Ada yang buat persembahan
sambil tayang betis selulit..adoi...
konon2 nak jadi "girl generation" la tu..

Dan yang buat aku hangin sekali bila
hujung2 dia ada satu persembahan artis jemputan...
group ni nama K.I.V..
ada sorang ahli dia yang ada janggut
ala2 imam muda..tapi apa kejadahnya
ko orang menari sambil lentik2 pinggang,
buat muka macam giler sex,ala2 bapok ..
apa kejadahnya semua ini...???

ni la group bapok tu..

Ko orang nak jadi bapok sangat ke??
aku benci betul tengok depa manari..

wajah 4 bapok .

Tolong la...kita jangan terima la artis2 yang
macam ni..
cukup2 la yang dok ada tu,dedah sana sini..
tak pikir halal haram..
sekarang tak kan kita nak bagi peluang kat pondan pulak
untuk jadi ikutan pada anak2 muda kita...

Aku tak kisah kalau anak muda kita suka k-pop
dan nak ikut menari macam depa kat korea tu...
tapi bila buat imej dedah2 dan
dari jantan nak bertukar ke bapok
itu memang aku tak suka..
korang suka ke??



*kat sini hujan je..
itu buat line tenet kat sini
slow ya amat..
jadi tak dapat singgah blog korang hari ni..
esok kita jumpa ye...:)*

sekian...

Comments

  1. shera awal2 memang dah tak minat... citer korea pun sekali - sekala je tengok... itupun kalau kwn2 kata memang best...

    ReplyDelete
  2. tak suka dengan gaya diorang! pemakaian, pergaulan. memang xboleh terima apatah lagi kalo dah nama muslim...huhu.nauzubillah :/

    ReplyDelete
  3. ini sutun ke ..kih kih kih pop sutun.. kihk ih

    ReplyDelete
  4. salam..mmg ntah pape..apsal org Melayu ni kuat sgt meniru? mcm xde identiti..korea tu 100 kali ganda lg hebat tarian diorg..Melayu ni lebih kpd tarian bapok atau tarian bogel shinchan je..arghhh.benci.benci

    ReplyDelete
  5. sutum..hehe.sengaja buat memang nampak sangatla..lainla if memang semulajadi kan..;) orang yang tengok pun rasa pelik+nak muntah.hehe.

    ReplyDelete
  6. salam diana..maaf jika komen saya menyakit kan hati kalian.dr awal saya tak minat kpop ni.cam lembut jek lelaki2tu beraksi?huhu..tak sesuai lah rasanya

    ReplyDelete
  7. diaorg ingat lawaklah kot.. padahal memualkan.

    ReplyDelete
  8. tak pernah kenal pun artis k-pop malaysia ni...huhu..sebab tak minat :)

    ReplyDelete
  9. Apa kata kalau tak minat, tak yah tengok kan bagus...tengok yg korang minat je..sbb peminat ni ada mcm jenis jg,jiwa org ni tak sama..yg pentingnya, mereka berani mencuba utk menonjolkan bakat..

    P/s:sy tak minat, tak sokong hehe! :)

    ReplyDelete
  10. k-pop?apa tu?langsung x ambik tau..jangankan kata nak tengok diorang menari,apa benda k-pop pun x tahu..hahahaha..

    ReplyDelete
  11. diorang terlalu minat sangat hiburan korea sampai sanggup jadi macam ni...
    aduii

    ReplyDelete
  12. Buat apa nak tiru k-pop? Kita buatlah imej kita sendiri. Kita kan dah ada dulu group macam KRU dan Elite. :-)

    ReplyDelete
  13. xkesah law diowang sume2 tu nk jadi kpop ke..jpop ke...teh pot ke..tapi bia la kna pd tempat nya..org mlayu..xyah nk berkorea sgt la...xsesuai~seyezly xminat kpop!
    mka laki da cam pompuan aje.gaya pom ntah pape~errhh~

    ReplyDelete
  14. wkakaka sama laa
    aku pon benci dgn kpop kpop yg tahhape2
    aku rasa mamat korea sesuaweii laa sbb diorg ala2 cine
    hensem
    ni bukan kpop
    tp bapop

    ReplyDelete
  15. tu lah pasal kak.getik saye nengoknya.ntah pape je.kalo korea tu sbb mmg dorg tak de halal haram.tu sbb pakai cm tu.yg kite pon nk ikut gak knp.tak paham.

    ReplyDelete
  16. sini pun hujan..sejukkkk jer.. :)

    tak minta k-pop tp suka sgt mkn kopok..lalalala

    ReplyDelete
  17. pulak.. ad realiti show.. mmg jahanam r dak2 mlysia nie..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …