Tuesday, 23 August 2011

jangan tangguh-tangguh ye.

Assalamualaikum...

Selamat tengahari...
dah siap ke persedian nak menyambut lebaran???
persedian mungkin ambik masa
berminggu2..
tapi nak guna tu sehari je..
ekekeekek..

minggu ni dah elok sangat la nak pi servis kereta..
tak kan nak tunggu hujung minggu kot..
nanti tergesa-gesa takut kerja tak sempurna..
jadi baik buat awal2 ni..
bila kerja tak sempurna kesan2 nya pun tak elok..kan??

buat kerja bertangguh ni memang dah sinonim sangat
dengan masyarakat malaysia ni..
semua benda nak tunggu hujung2...
lepas tu bila hujung2 nya da masalah
mula nak salahkan takdir..

banyak faedahnya bila kita
uruskan semua perkara awal2 ni..
pertamanya tak payah berebut2...
cuba bayangkan kalau servis kereta hujung2 masa
semua pi time hujung2 tu..
mau sesak tempat tu..sudahnya masa pun terbuang banyak..

keduanya kita boleh menguruskan duit kita
dengan betul..
bila kita buat servis kereta awal2,
tetiba kesan kerosakan baru..
sekurang2nya boleh jugak dulukan mana yang
patut dan tak patut..


jom servis kereta cepat!!


sekian...



18 comments:

  1. baru lepas servis keta ari sabtu lepas...

    harap kita semua selamat pergi dan balik kampung nnt...

    ReplyDelete
  2. kerja bertangguh tak menjadi, kerja beransur tak berkesudahan.

    err betul ke peribahasa neh. hee

    ReplyDelete
  3. Betul tu. Apa2 kerja, kalau kita buat awal, insyaallah akan memudahkan kita di hari mendatang. :-)

    ReplyDelete
  4. hubby saya dah buat semenya awal puasa aritu lagi..hehee

    ReplyDelete
  5. dah selamat sevis kete yg nak guna tuk blik kg jumaat lepas..hehe

    ReplyDelete
  6. keh3...mmg peel org kita ni...rajin menannguh..

    ReplyDelete
  7. kete rara tunang tolong tgk kan.mcm rara ni tgk air je boleh lah.hehe

    ReplyDelete
  8. suka sangat buat keje last minit.dah memang pe'el manusia macam gini kot..hehe :)

    ReplyDelete
  9. musim perayaan nak jln jauh..so jom servis kereta demi keselamatan

    ReplyDelete
  10. dah settle servis last week.. hehee... buat awal2 baru la puas hati..

    ReplyDelete
  11. huhuhhu..saya terpaksa tangguh bab servis kete.. gaji xmasuk lg..T_T

    ReplyDelete
  12. err..rase nye abah dah buat kot :D

    ReplyDelete
  13. aiyo..pc manyak suka tangguh..hehe;)kadang-kadang layan malas tu, memang tak baik.dush3.

    ReplyDelete
  14. ayah memang akan servis dengan awal sebab dia servis sendiri.. huhuhu

    ReplyDelete
  15. Ari sabtu ni baru nak servis kete...

    ReplyDelete
  16. tak servis pun.. sebb kmpung dekat je

    ReplyDelete
  17. blog kak liza pun dpt penyakit tak update kat blog.. adehhh

    ReplyDelete
  18. ayah shera dah servis kereta minggu lepas... nak balik jauh ni kena servis betul2...

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();