Skip to main content

Hari raya pun nak berblog jugak ke??

Assalamualaikum....

Ingat kan malas dah nak update entry
baru bila nak dekat2 raya ni..
tapi dah tak de benda nak buat update je la walau cerita
entah apa2 pun..
hahahahh....

lagipun ramai la yang dah tak update blog.
bloglist aku pun dah macam mati dah..
5 jam sekali baru nampak update baru.
tak seronok tau...
tapi dah dasar blogger ketegaq jadi aku
tetap nak update...
rasa tak best tau bila blog aku tak aktif
sedangkan aku bukan buat apa pun kat umah...

Raya nanti pun aku tetap nak update entry baru jugak...
alah..bukan susah pun..
buat je la auto publish..
auto publish je tau..
bukan autoblogwalking..
heheheheh...

tapi ada ke orang yang nak baca entry aku
dihari raya yang indah itu???
sapa la yang rajin sangt sampai '
hari raya pun nak hadap blog??

tapi kalau orang tu jenis tak bersosial
dan tak de semangat raya
mungkin dia akan buka blog dan bw ..kan??
heheheheh...

jadi entry2 aku sepanjang bercuti raya
nanti khas untuk blogger2 yang tak bersosial dan tak
de semangat raya...

hahahahah


sekian...

Comments

  1. hahahaha :D entahla, saya rasa saya pun tinggalkan blog ni. tapi tetap nak buat autopublish. senang cerita. hoho

    ReplyDelete
  2. dgn kemudahan yang ada..sy tetap berblog

    ReplyDelete
  3. nama pun blogger , tak kira masa , kalau dah biasa dengan blog , ada orang baca ke , tak ada ke , tetap jugak update ! haahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha adoiyai kak.. saya update melalui mobile blogging je kak.

    ReplyDelete
  5. hahaha... kalau line internet mengizinkan bolehlah shera blogwalking... itupun maybe selepas dua tiga hari raya...

    kak diana, selamat hari raya aidilfitri... maaf atas semua salah dan silap shera ye kak...

    ReplyDelete
  6. kalo ikutkan fa nak je online, tapi tak leh. hehe so malam je la kot. =D

    ReplyDelete
  7. saya kalau tak penat dan ada kesempatan maybe berblog juga, takpun beberapa hari slps raya baru berblog balik. huhu. Thn nih rasanya ramai yang balik, sebab ada majlis pertunangan raya nanti.

    ReplyDelete
  8. raya dlm pantang dh tu x blk kg.. maka ttp la beraya online jer

    ReplyDelete
  9. blh je berblog..kalau dpt internet connection...:)

    ReplyDelete
  10. layan blog jgak walaupun raya, hikk...

    ReplyDelete
  11. hahaa..kalau free layan je blog ni. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …