Skip to main content

Firdaus Life : Seminggu 100 Follower Kembali

Assalamualaikum...

Selamat malam..
buka je facebook nampak status dari firdaus..
"lagi 30 penyertaan diperlukan"
baru teringat aku tak join lagi segmen ni...
nak joinla ni...
mintak2 sempat...:P



tak tau kenapa background header dia jadi hitam..
masa aku copy tadi warna putih..heheh...
sapa nak join klik gambo tu ye..

sekian...

Comments

  1. jadi hitam sebab background header tu transparent kak..mungkin setting blog akak backgrund gambar warne hitam..

    wanie pn join segmen ni..:)

    ReplyDelete
  2. hait!
    singgah dari segmen freaky
    dari group no 4
    hehehe
    :P

    http://kederatmuda.blogspot.com/2011/08/firdaus-life-seminggu-100-lagi.html

    ReplyDelete
  3. singgah sini pagi2 dari segmen freaky..melawat geng grup 12..(^^,)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum... Slmat Berpose...

    Singgah dari segmen sama... "Seminggu 100 Follower Kembali"...

    Salam perkenalan...


    Ada masa...singgahla My Blog..."Babat87.blogspot.com"

    Nice Header...

    -Adios-

    ReplyDelete
  5. terjah sini dari segmen freaky. saya dari kumpulan 1.

    kalau rajin, join la segmen ni~ :)
    http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/segmen-pengalaman-beraya-di-kampung.html

    ReplyDelete
  6. salam.

    singgah dari segmen freaky, group7.
    saya follower ke-3539 ^^

    sudi2 kan lah singgah belog shaye.
    http://umairamaisara.blogspot.com

    salam ramadhan =)

    ReplyDelete
  7. Group 2 Freaky.

    http://athibe.blogspot.com/2011/08/firdaus-life-seminggu-100-follower.html

    ReplyDelete
  8. salam kenalan dari nyzham
    dah follow blog awak dah
    kalo sudi follow lah balik blog saya

    firdaus life: seminggu 100 follower

    ReplyDelete
  9. ryn singgah cnie dri segmen en.freaky. . ryn group 9 tw ! hehe. .

    ReplyDelete
  10. dtg terjah n follow cnie dari segment freaky...
    dari group 6 no9....;)

    ReplyDelete
  11. Hi... Sorry singgah lambat... hehehehehhe.. jgn mara ye..

    seminggu 100 follower

    ReplyDelete
  12. hai....datang lawat blog di segmen freaky....dari group 2...singgah2 la blog saya ya...da follow cni...^^.v

    Bisikan Batinku

    ReplyDelete
  13. Hi, nice to meet u..salam ramadhan ya..seeing your blog from firdaus life .. I’m being your follower just now, please follow me back.tq
    http://adeliaamani85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. terjah sini dari segmen firdaus life. saya group 1.

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  15. yuhuu!! dengan pantas Iqa dtg cnie^^
    Maaf lar lmbat terjah~ saya dari group 8
    Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  16. singgah dari segmen freaky dari group 10 ! =)) peacee ^^

    ReplyDelete
  17. hai diana!!!cikgu fad dtg sini..weeewit....hehe..dari segmen freaky..follow sini..jom la kenal2..:)

    ReplyDelete
  18. Hye, bw and follow dari segmen yg same..

    Happy Blogging.! =D

    ReplyDelete
  19. hi, singgah sini dari segmen freaky...folo sini ye.. =)

    http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/08/seminggu-100-follower-kembali.html

    ReplyDelete
  20. hey... salam singgah dr segmen yg sama=)

    ReplyDelete
  21. hai.. salam singgah.. sorry lambat datang menerjah ni..

    happy blogging.. :D

    http://www.tehuzz.com/2011/08/firdaus-life-seminggu-100-follower.html

    ReplyDelete
  22. hai.. salam singgah.. sorry lambat datang menerjah ni..

    happy blogging.. :D

    http://www.tehuzz.com/2011/08/firdaus-life-seminggu-100-follower.html

    ReplyDelete
  23. Salam.aten dtg singgah sini dr segmen yg sama.maaf lmbat singgah.hehe

    Fatin Aqilah

    ReplyDelete
  24. salam tuan rumah .
    menyinggah dtg dari segmen ini :)

    maap lambat pulak sampai sini baru ade mase nak terjah . hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …