Skip to main content

Entry yang best dan tak best.

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
hari ahad tv mesti tak best..kan??
baik ngadap blog...heheh

ok..petang ni nak cerita pasal blog sat..
setiap blog bukan semua entry nya bagus ..kan??

korang perasan tak ada blogger yang bila
dia tulis pasal blog mesti best je baca..
tapi kalau cerita pasal
hal2 peribadi dia memang tak best langsung..

kekadang terasa macam...
"tak best langsung hidup hang...
membosankan.."
hahahah...

ada pulak yang bila cerita pasal
hal2 dan perkara2 peribadi ala2 diary
seronok je baca..kan??

lepas tu mula la berangan...
"wah..bestnye hidup macam sipolan2 ni...
mesti hati senang jiwa tenang.."

heheheh
bila dia tulis pasal tip2 blog
entry dia biasa2 je la pulak.....
macam tak menyengat gitu..kan??kan???

kalau blog aku,
korang lebih suka cerit pasal apa???
Blog?maisara?topik2 semasa
ataupun semnuanya tak best??
heheh

sekian..

Comments

  1. Suka dgr akak berceloteh pasal apa2 je.. hehe

    ReplyDelete
  2. kadang tu , bio le blog tu hebak macamana sekali pun mesti kadang entri yang dia buat ada tak best .. yang blog tak hebak pulak sebaliknya .. mesti ada entri dia yang best .. ikut keadaan kot :D

    ReplyDelete
  3. saya x tau apa entri best yang pernah dihasilkan. rasanya semua x best

    ReplyDelete
  4. suka kalau blog tu cara mengajar..huhuhu :)

    ReplyDelete
  5. entri yg best ikut kpada mood seseorang la..huhu..klu dia ok, kra entri ok..

    buat la entri macam mne pn..ade gak org komen..hehe..

    p/s: sntiasa brusaha spya entri tu jd sbaik yg mungkin untuk pmbaca kita..:)

    ReplyDelete
  6. saya suka baca entry yg best2.. sgt suka entry best.. saya tak tahu apa maksud best.. ahahaha

    tadelah..

    saya suka entri isu semasa,entri yg ada pengajaran buat pembaca..

    sy suka entri pasal maisara.. comel je.. bila baca entri pasal maisara sy rasa dekat je ngan dia.. ahahaha..

    ReplyDelete
  7. sy x kesah tulis pasal pape.. janji ringkas... kalau panjang2 sgt tulis ni, org malas nk baca..... mcm akak bg tips la... baca atas n bawah je.. heheh

    ReplyDelete
  8. konpem la org suka baca pasal maisarah.. dia kan kiut,, kena amek tau pasal die.. hahahaha XD

    p/s: gelak guling2 sebelum berbuka.. selamat berbuka.. :D

    ReplyDelete
  9. ni bkn stetment kipas.. tp betul2 sume entry akak pn best hihihi.. sbb tu letak dalam bloglist senang nak roger ;)

    ReplyDelete
  10. wauuu......haahaaa...buat entry sal kpop!1aiman suka bacew...

    ReplyDelete
  11. x kisah la sgt ... tulis je apa2 pon..

    ReplyDelete
  12. alamak ni kali pertama saya datang ke blog ni.. so nak kata entry macam mana yang best dan macam mana yang tak best dalam blog ni memang susah sikit nak cakap.

    by the way saya jenis yang akan baca entry orang dari mula sampai habis..

    eden belasah jo..

    and as long as entry tu senang nak baca dan bahasa mudah nak faham.. it is the best already..

    kan?

    ReplyDelete
  13. hehe blog ni best je tulis apa2 aku baca sampai abes, pasal point dia tak semesti ada kat permulaan, pertengahan atau last2.. so mmg kena bca sampai abes..

    blog aku -- entahla belasah ikut sedap ati je

    ReplyDelete
  14. shera baca semua tapi paling suka pasal maisara la... :)

    ReplyDelete
  15. akak lebih suka diana tulis pasal blog..hehe :)

    ReplyDelete
  16. blog saya suka marah2 org.. kah kah kah... agak2 ada kerr yg suka eek?? huhuhuh... apa2 pun saya suka baca blog nihh sbb kata2mu jujur belaka. tak hipokrit..

    ReplyDelete
  17. su suke bebeno entry geli geli..setiap blog ade cerita menariknya..

    ReplyDelete
  18. saya baca belake diana n3 awk..seme ada point yg pentingnya dan menghiburkan...kdg2 gelak sensorang..hehe..kdg2 saya terfikir..camne awk ni sgt kaya ngan idea utk n3..salute betullah..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …