Saturday, 6 August 2011

CARA REVIEW BLOG DI ALEXA

Assalamualaikum...

Selamat berpuasa semua...
aku rasa sedih je hari..(mula dah nak mintak simpati)
sedihla sebab aku tengok kat alexa aku tu tak de sapa pun yang nak
review blog aku...tengok ni...korang tak kesian ke??kalau kesian meh la tolong review...



Aku ajar ye..kalau dah review nanti aku review la
korang punye pulak...eh!!boleh ye buat gitu??tak salah kan??hehehh

Apa tujuan kita buat review ni??salah satunya untuk meningkatkan rank kita.
ramai blogger tak peduli sangat benda ni.kalau tak daftar pun boleh
review jugak..cara2nya..:.(macam nak buat cekodok je..)

mula2 klik kat sini..
akan keluar yang macam ni...

kemudian klik "wrete a review"

kemudian log in..kalau belum daftar boleh log in guna facebook tu

kemudian isi la.review headline tu tajuk review korang.
tulis je tajuk yang mengipas2 aku...kemudian korang bagi la berapa bintang
nak bagi kat blog aku ni..5 ke..5 ke..tak pun 5.lepas tu yang dalam kotak kena tick2 tu
tak wajib isi rasanya..kan??ha..tu tak payah isi..

kemudian bawah sekali ada kotak besor ni..kan??guna bahasa melayu boleh tapi lagi bagus kalau guna bahasa inggeris..bagi la pendapat korang tentang blog aku..
best ke tak best..apa je la..lepas habis semua tu klik "preview" dulu.dah ok semua klik "submit".

dah siap..
sapa yang review alexa aku ni bagitau ye..:p

sekian...

30 comments:

  1. wahhh kak D.. apekah Alexa bagai nehhhh...mbaiklah saya cuba...

    ReplyDelete
  2. kehkeh..wah2 kak diana dia punye rank alexa bawah 500 tu..tahniah sis.. nielah usaha siskan..teruskan sis.incya-Allah reviwe2lh kita nty yer..

    ReplyDelete
  3. blog akk memang best.. tp sy tak pandai nak review blog akak ni.. yg sy tau sy suka blog akak.. sbb santai dan mudah utk difahami..

    ReplyDelete
  4. meh join segmen "ulasan blog" kat blog saya..:)

    ReplyDelete
  5. waa kalau ramai review, makin naik rank akak

    ReplyDelete
  6. diana..akak dah review.. :)

    ReplyDelete
  7. saya antaranya yang tak kisah..hehe

    ReplyDelete
  8. wah.. da ada 2 orng review blog dia :D

    ReplyDelete
  9. baru sudah review.. harap sudi2 laa review saya balik.. link nak review ada di sidebar yerr..

    lalaalalalalaa....

    ReplyDelete
  10. Kak diana, sy dah review blog akak ni...kalau sudi review lah elih punye yer..thanks kak :)

    ReplyDelete
  11. huhu..bagus akak buat tuto ni..ade gak orang suruh wanie review..wanie tak paham kot..kalau free malam kang wanie review..hee

    ReplyDelete
  12. dah review kak, kalau kak rajin review la saya punya jugak =)

    ReplyDelete
  13. rank blog diana bagus tu, bwh 500.. tahniah.

    ReplyDelete
  14. sy da review akak.harap bley tlong review sy balik eh. :)

    ReplyDelete
  15. rank alexa m'sia akak 475? fuyooo.. tinggi tu.. tahniah2..

    ReplyDelete
  16. ape kepentingan alexa ni ek

    ReplyDelete
  17. owh yg ni, dh lama x singgah check.. kjap sy singgah review utk kakak ok ^^

    ReplyDelete
  18. inshaAllah...agak sibuk untuk godek2 alexa.cuma tau pasal angka alexa.hihi

    ReplyDelete
  19. kak liza pun tak pandai nak review tapi kena cubalah nanti.

    ReplyDelete
  20. owh masih blur dengan alexa..sob2x

    ReplyDelete
  21. dah review alexa diana..beres!

    ReplyDelete
  22. dah review alexa akak..hehehe...tapi nak tanya..nape akak suruh tick dekat not recommend???tapi sy tick recommend jugak..hahaha..baru nampak lawa..ade thumbs up..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. dah review dh blog ni..tlg review sy pye jgk tau..=)

    ReplyDelete
  24. salam diana...

    saya dah review blog diana dan dia tulis your review is being processed. Kira done lah tu kan?
    Tak pandai review dan baru first time ni.

    Nanti nak join juga segmen diana tu...:)

    Kalau sudi review blog kita juga ya...hehe.

    ReplyDelete
  25. salam kak...papa mifz dah review alexa blog akak yg terbaik ni yer..:)

    ReplyDelete
  26. dah review blog diana jugak..thanks sudi review blog saya!

    ReplyDelete
  27. tahniah, at least dah tersenarai dlm ranking walau over 100K

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();