Skip to main content

CARA REVIEW BLOG DI ALEXA

Assalamualaikum...

Selamat berpuasa semua...
aku rasa sedih je hari..(mula dah nak mintak simpati)
sedihla sebab aku tengok kat alexa aku tu tak de sapa pun yang nak
review blog aku...tengok ni...korang tak kesian ke??kalau kesian meh la tolong review...



Aku ajar ye..kalau dah review nanti aku review la
korang punye pulak...eh!!boleh ye buat gitu??tak salah kan??hehehh

Apa tujuan kita buat review ni??salah satunya untuk meningkatkan rank kita.
ramai blogger tak peduli sangat benda ni.kalau tak daftar pun boleh
review jugak..cara2nya..:.(macam nak buat cekodok je..)

mula2 klik kat sini..
akan keluar yang macam ni...

kemudian klik "wrete a review"

kemudian log in..kalau belum daftar boleh log in guna facebook tu

kemudian isi la.review headline tu tajuk review korang.
tulis je tajuk yang mengipas2 aku...kemudian korang bagi la berapa bintang
nak bagi kat blog aku ni..5 ke..5 ke..tak pun 5.lepas tu yang dalam kotak kena tick2 tu
tak wajib isi rasanya..kan??ha..tu tak payah isi..

kemudian bawah sekali ada kotak besor ni..kan??guna bahasa melayu boleh tapi lagi bagus kalau guna bahasa inggeris..bagi la pendapat korang tentang blog aku..
best ke tak best..apa je la..lepas habis semua tu klik "preview" dulu.dah ok semua klik "submit".

dah siap..
sapa yang review alexa aku ni bagitau ye..:p

sekian...

Comments

  1. wahhh kak D.. apekah Alexa bagai nehhhh...mbaiklah saya cuba...

    ReplyDelete
  2. kehkeh..wah2 kak diana dia punye rank alexa bawah 500 tu..tahniah sis.. nielah usaha siskan..teruskan sis.incya-Allah reviwe2lh kita nty yer..

    ReplyDelete
  3. blog akk memang best.. tp sy tak pandai nak review blog akak ni.. yg sy tau sy suka blog akak.. sbb santai dan mudah utk difahami..

    ReplyDelete
  4. meh join segmen "ulasan blog" kat blog saya..:)

    ReplyDelete
  5. waa kalau ramai review, makin naik rank akak

    ReplyDelete
  6. diana..akak dah review.. :)

    ReplyDelete
  7. saya antaranya yang tak kisah..hehe

    ReplyDelete
  8. wah.. da ada 2 orng review blog dia :D

    ReplyDelete
  9. baru sudah review.. harap sudi2 laa review saya balik.. link nak review ada di sidebar yerr..

    lalaalalalalaa....

    ReplyDelete
  10. Kak diana, sy dah review blog akak ni...kalau sudi review lah elih punye yer..thanks kak :)

    ReplyDelete
  11. huhu..bagus akak buat tuto ni..ade gak orang suruh wanie review..wanie tak paham kot..kalau free malam kang wanie review..hee

    ReplyDelete
  12. dah review kak, kalau kak rajin review la saya punya jugak =)

    ReplyDelete
  13. rank blog diana bagus tu, bwh 500.. tahniah.

    ReplyDelete
  14. sy da review akak.harap bley tlong review sy balik eh. :)

    ReplyDelete
  15. rank alexa m'sia akak 475? fuyooo.. tinggi tu.. tahniah2..

    ReplyDelete
  16. ape kepentingan alexa ni ek

    ReplyDelete
  17. owh yg ni, dh lama x singgah check.. kjap sy singgah review utk kakak ok ^^

    ReplyDelete
  18. inshaAllah...agak sibuk untuk godek2 alexa.cuma tau pasal angka alexa.hihi

    ReplyDelete
  19. kak liza pun tak pandai nak review tapi kena cubalah nanti.

    ReplyDelete
  20. owh masih blur dengan alexa..sob2x

    ReplyDelete
  21. dah review alexa diana..beres!

    ReplyDelete
  22. dah review alexa akak..hehehe...tapi nak tanya..nape akak suruh tick dekat not recommend???tapi sy tick recommend jugak..hahaha..baru nampak lawa..ade thumbs up..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  23. dah review dh blog ni..tlg review sy pye jgk tau..=)

    ReplyDelete
  24. salam diana...

    saya dah review blog diana dan dia tulis your review is being processed. Kira done lah tu kan?
    Tak pandai review dan baru first time ni.

    Nanti nak join juga segmen diana tu...:)

    Kalau sudi review blog kita juga ya...hehe.

    ReplyDelete
  25. salam kak...papa mifz dah review alexa blog akak yg terbaik ni yer..:)

    ReplyDelete
  26. dah review blog diana jugak..thanks sudi review blog saya!

    ReplyDelete
  27. tahniah, at least dah tersenarai dlm ranking walau over 100K

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …