Skip to main content

Blogwalking lepas sahur memang best!!

Assalamualaikum....

Selamat pagi semua...
korang biasanya start berblog jam berapa??

masa bukan bulan ramadhan
dulu aku berblog dalam jam 9 pagi.
siap semua kerja2 rumah dan habis bersenam
baru buka blog.

kemudian bila bulan ramadhan ni,
kerja2 rumah siap awal..
ye la..tak payah masak sarapan dan bersenam pagi..
bangun pun awal jadi kerja2 rumah dibereskan awal..
rasanya bila lepas sahur,terus bereskan kerja2 rumah.

siap semua,jam 5:30 aku dah buka blog.
awal kan..ingatkan time tu tak de orang berblog..
rupanya meriah weh!!macam jam 9 malam
blogger2 ni dok blogwalking..

terkejut jugak memula nya...
jadi sejak awal ramadhan lalu
setiap pagi jam 5;30 aku
dah teruja nak buka blog..heheheh..

bukan setakat blogwalking je..
ada yang update entry baru awal2 pagi tu..
tapi kan...berblog jam 5:30 pagi tu
aku buat sekejap je...
lepas subuh,balas jejak dalam bebrapa blog
aku sambung tidur la sampai jam sepuluh...
hehheheh

sekian....


Comments

  1. betul 2 kak..memang best meriah sangat..hehe

    ReplyDelete
  2. ekekek..mmg best pon dr tido..dr tak wat pe2..kan..dah malas sgt nk baca quran

    ReplyDelete
  3. yeke kak.ramai yg update ke?hmm kalau saye ni malas lah kak.pas sahur tidur jap pas tu mangun kul 6 nk siap2 g keje lak.nk BW mmg tak smpat lah.sementara tunggu on netbook,sempat lelap dulu.hehehe

    ReplyDelete
  4. sama..memang best pun blogwalking lepas sahur..heee..=)

    ReplyDelete
  5. izan rasa bw lepas sahur thn lepas...mmg meriah sgt diana! tp thn ni semangat nak bw merudum gara2 tenet yg siput ni...sedih...

    ReplyDelete
  6. 'tengok keadaan lah bah..' (wah!ayat aku macam iklan Stacy lak,haha)

    ReplyDelete
  7. buat kt ofis je r . Pg sakit mate uh tgk skrin

    ReplyDelete
  8. btol2..sgt syok sbb ramai jugak waktu tu yg online..heeee

    ReplyDelete
  9. kah3... lebih kurang je pun kita... aq balas2 kunjungan, post entri, then lepas subuh baru tidur.. hehehe...

    ReplyDelete
  10. ekekek same lah ngan ieda .. sahur ieda shake je .. soo banyak masa .. sblm sampai azan tuu ..

    adehhh ape darrr sepatutnya ngaji kan huhuhuh ok2 tahun depan insafff ! :))

    ReplyDelete
  11. sob2..mish xmerasa dah nak blogwalking pas sahur..kat umah tak de tenet. so, mgharapkan tenet kt klinik je la...huhu

    ReplyDelete
  12. tk pernah lagi bw lepas sahur .. biasa tidur pun dah jam 2-3 pagi nagntuk tahap gaban lah !

    ReplyDelete
  13. oh yea ke? ingat kan takda orang. harus cuba. hee

    ReplyDelete
  14. ade meriah cm kt uptwon x kak hihiihih..... gurau je :D

    ReplyDelete
  15. pas sahur sumer standby subuh tu yg meriah tu

    ReplyDelete
  16. hahaha
    lepas sahur memang bw kejap
    sementara tunggu Subuh

    ReplyDelete
  17. haha... sama macam shera la kak... lepas sahur blogwalking memang best... line internet pun laju je... hehe

    ReplyDelete
  18. kalau bukan bulan pose mula bukak blog jam 8 pagi..set time betul2 macam org keje kat opis..jam 10 rehat jap setengah jam..sambung balik sampai jam 12..jam 12 kena masak dah..bila petang kurang bw..anak2 balik sekolah nak take over pc..kahkah..bila malam sambung bw sikit sampai jam 11 atau 12..mengikut tempo kerlipan matalah..kalau ngantok memang x sampai jam 12 terus tido..

    masa bulan pose mula bukak blog jam 5.30 pagi sama macam diana..tapi x lama cuma setengah jam saja..lepas solat,terus tido..ish..teruk betul..haha..bukak blog balik jam 8 pagi sebab sebelum tu memang siapkan anak nak gi sekolah campo buat keje rumah..bw sampai ke tengahari..kadang2 membawak sampai ke petang..stop jam 6 pasal kena masak..haha..malam start bw jam 10 kalau pegi terawih..kalau x pegi,jam 9 dah start bw dah..

    sekian..terbuat entri kat sini..sori..hikhik

    ReplyDelete
  19. meriah.. mmg meriah kak.. part sambung tidur tu.. lentok. ahahaa.. kita serupa.. ahaha

    ReplyDelete
  20. thun lps saya buat gtu gak..sb nk menahan dr tido sblum ke skoloh..

    skrg ni..xde dah diana..lps siap2 sahur..saya tido..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …