Skip to main content

Blogger memilih!

Assalamualaikum...

Ada ke blogger yang memilih???
korang pernah jumpa???

Bila duduk dalam senarai 500 blog2 yang top
dia datang la puji kita melambung2..
bila rank turun je
pandang kita pun idak??

Itu mungkin cara dia..
bergaul dengan blogger2 yang ada pengaruh
dan pembaca setia untuk cungkil2
rahsia berblog..
tapi tak sepatutnya la bila rank jatuh je terus lari.
tak mau bertegur sapa dah..
kat situ je dah boleh pertikaikan keikhlasan
kamu menjalinkan persahabatan sesama blogger.

lagi satu ada blogger yang tak berminat
nak singgah kat blog2 newbie ni.

kita dulu pun pernah jadi newbie kan??
mesti pernah rasa perasaan inginkan blog
kita diberi perhatian tu..
jadi jangan la memilih sangat,.
tengok blog baru je terus pangkah..
kononnye tak menyumbang traffic yang tinggi.

jom singgah2 blog yang baru2 ni..
blog mereka pun banyak yang bagus...
nak tengok senarai blog yang dalam
kalangan newbie ni???
apa kata klik sini...

sekian...

Comments

  1. em..tu la..dah ramai sangat yg mcm tu..cume malas ckp je sape..
    tapi bialah..
    asalkan die x lupe yg kite2 semua ni yg naikkan die..
    bile dah kat atas jangan lupe org yg kat bawah menolong

    ReplyDelete
  2. Puan Diana, jom tukar banner dengan Wydaz :). Saya dah letak banner blog Senyum-senyum dekat sini:

    http://www.wydaz.com/p/banner-exchange.html :D

    ReplyDelete
  3. hmm setuju ngn apa yg akk cakap tue.. ada blogger famous tapi cm x sudi jew nak sggh blog yg bese2 nie. huhu..

    ReplyDelete
  4. thanx diana sudi pomot blog kiter2 yg baru ni...

    ReplyDelete
  5. sob2..btol2..terase akoo yg newbie ni..hee

    ReplyDelete
  6. newbie ke apa ke,semua sama.. sikap macam ni memang tak sepatut ada pada diri seorang blogger...

    p/s: akan terjah blog yg baru :D

    ReplyDelete
  7. blogger yang memilih tu bagi lempang je kak. hu hu

    ReplyDelete
  8. dyorg 2 bajek je kak....huh... :)

    ReplyDelete
  9. ntah laa.. sy pecut jaa mana2 blog guna broadband ni selagi mampu ^^

    ReplyDelete
  10. tu lah. saya pun rasa ada blogger yang macam tuh dengan saya. huhu

    ReplyDelete
  11. thx akak sy pown t'senarai..hehe

    ReplyDelete
  12. kita kena la bagi sokongan kepada newbie2 ni sebab kita pon penah jadi newbie :)

    ReplyDelete
  13. habis manis, sepah dibuang...kan kan kan...=D

    ReplyDelete
  14. hmm.. biase la tu...
    kdg2 ade gak blogger yang penipu.
    cakap dah follow tp tak pon.
    pastu bila kita dah follow dia wat pandai je..
    tau la awak tu followers dah beriban.

    eh, ter emo laks. uhuk :)

    ReplyDelete
  15. sabar jelah. lain orang lain ragam :D

    ReplyDelete
  16. lupa diri satu sikap tak patut diamalkan..hidup neh cam roda..bila2 masa boleh tumbang hehe

    ReplyDelete
  17. yer, mungkin dia tak ada masa untuk blogwalking. sabar k. saya pun jarang lawat balik blog yg telah follow blog saya sebab sibuk buat benda lain. >.< Nak lawat semua blog dlm list pula, mampus, sebab dah 100 lebih...saya jenis gila follow blog, best kunjungi blog yg bermcm-mcm jenis.

    ReplyDelete
  18. blogger yang rasa hebat memang memilih.huhu.sabar jelah.pc pun malas layan..kita nak berkomuniti secara aman tapi ada jugak yang rasa kita di tak setaraf dengan deapa.sob3.;) pc bukan newbie tapi baru saja aktif brblog..hehe

    ReplyDelete
  19. aku suka singgah blog baru
    pasai apa?
    pasai kalau kite folo
    sure die folo kite balik tanpa dipinta..wahah:P

    ReplyDelete
  20. mish xleh nak merajinkan diri sangat berjumpa rakan blogger baru...nk bukak blog sendiri pun susah kak.huhuh...so, juz melawat kawan2 lama je...T_T

    nanti free baru nak cari kawan baru. hehe..kawan untuk selamanya. bukan sekejap2..so timing kena betul

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …