Wednesday, 24 August 2011

Blogger memilih!

Assalamualaikum...

Ada ke blogger yang memilih???
korang pernah jumpa???

Bila duduk dalam senarai 500 blog2 yang top
dia datang la puji kita melambung2..
bila rank turun je
pandang kita pun idak??

Itu mungkin cara dia..
bergaul dengan blogger2 yang ada pengaruh
dan pembaca setia untuk cungkil2
rahsia berblog..
tapi tak sepatutnya la bila rank jatuh je terus lari.
tak mau bertegur sapa dah..
kat situ je dah boleh pertikaikan keikhlasan
kamu menjalinkan persahabatan sesama blogger.

lagi satu ada blogger yang tak berminat
nak singgah kat blog2 newbie ni.

kita dulu pun pernah jadi newbie kan??
mesti pernah rasa perasaan inginkan blog
kita diberi perhatian tu..
jadi jangan la memilih sangat,.
tengok blog baru je terus pangkah..
kononnye tak menyumbang traffic yang tinggi.

jom singgah2 blog yang baru2 ni..
blog mereka pun banyak yang bagus...
nak tengok senarai blog yang dalam
kalangan newbie ni???
apa kata klik sini...

sekian...

23 comments:

  1. em..tu la..dah ramai sangat yg mcm tu..cume malas ckp je sape..
    tapi bialah..
    asalkan die x lupe yg kite2 semua ni yg naikkan die..
    bile dah kat atas jangan lupe org yg kat bawah menolong

    ReplyDelete
  2. Puan Diana, jom tukar banner dengan Wydaz :). Saya dah letak banner blog Senyum-senyum dekat sini:

    http://www.wydaz.com/p/banner-exchange.html :D

    ReplyDelete
  3. hmm setuju ngn apa yg akk cakap tue.. ada blogger famous tapi cm x sudi jew nak sggh blog yg bese2 nie. huhu..

    ReplyDelete
  4. thanx diana sudi pomot blog kiter2 yg baru ni...

    ReplyDelete
  5. sob2..btol2..terase akoo yg newbie ni..hee

    ReplyDelete
  6. newbie ke apa ke,semua sama.. sikap macam ni memang tak sepatut ada pada diri seorang blogger...

    p/s: akan terjah blog yg baru :D

    ReplyDelete
  7. blogger yang memilih tu bagi lempang je kak. hu hu

    ReplyDelete
  8. dyorg 2 bajek je kak....huh... :)

    ReplyDelete
  9. ntah laa.. sy pecut jaa mana2 blog guna broadband ni selagi mampu ^^

    ReplyDelete
  10. tu lah. saya pun rasa ada blogger yang macam tuh dengan saya. huhu

    ReplyDelete
  11. thx akak sy pown t'senarai..hehe

    ReplyDelete
  12. kita kena la bagi sokongan kepada newbie2 ni sebab kita pon penah jadi newbie :)

    ReplyDelete
  13. habis manis, sepah dibuang...kan kan kan...=D

    ReplyDelete
  14. hmm.. biase la tu...
    kdg2 ade gak blogger yang penipu.
    cakap dah follow tp tak pon.
    pastu bila kita dah follow dia wat pandai je..
    tau la awak tu followers dah beriban.

    eh, ter emo laks. uhuk :)

    ReplyDelete
  15. sabar jelah. lain orang lain ragam :D

    ReplyDelete
  16. lupa diri satu sikap tak patut diamalkan..hidup neh cam roda..bila2 masa boleh tumbang hehe

    ReplyDelete
  17. yer, mungkin dia tak ada masa untuk blogwalking. sabar k. saya pun jarang lawat balik blog yg telah follow blog saya sebab sibuk buat benda lain. >.< Nak lawat semua blog dlm list pula, mampus, sebab dah 100 lebih...saya jenis gila follow blog, best kunjungi blog yg bermcm-mcm jenis.

    ReplyDelete
  18. blogger yang rasa hebat memang memilih.huhu.sabar jelah.pc pun malas layan..kita nak berkomuniti secara aman tapi ada jugak yang rasa kita di tak setaraf dengan deapa.sob3.;) pc bukan newbie tapi baru saja aktif brblog..hehe

    ReplyDelete
  19. aku suka singgah blog baru
    pasai apa?
    pasai kalau kite folo
    sure die folo kite balik tanpa dipinta..wahah:P

    ReplyDelete
  20. mish xleh nak merajinkan diri sangat berjumpa rakan blogger baru...nk bukak blog sendiri pun susah kak.huhuh...so, juz melawat kawan2 lama je...T_T

    nanti free baru nak cari kawan baru. hehe..kawan untuk selamanya. bukan sekejap2..so timing kena betul

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();